Ads Top

Φήμες για μεταγραφή-έκπληξη στον Ολυμπιακό!


Κίνηση που θα προκαλέσει εντυπώσεις φαίνεται πως έχουν στα σκαριά οι Πειραιώτες. Πού "χτυπάνε" και ποιος είναι ο απώτερος σκοπός τους;


Είναι αλήθεια τα τελευταία χρόνια ότι όλο και περισσότεροι Ασιάτες ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στην Ευρώπη. Μερικοί από αυτούς μάλιστα παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο. Ιδιαίτερα η ιαπωνική παροικία είναι η μεγαλύτερη στη γηραιά ήπειρο.

Ο Χόντα ήταν από το 2014 μέχρι φέτος το καλοκαίρι στη Μίλαν (πήρε μεταγραφή για τη μεξικάνικη Πατσούκα), ο συμπατριώτης του Γκαγκάβα κάνει μεγάλη καριέρα στην Ντόρτμουντ, ύστερα από ένα διετές διάλειμμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο Οκαζάκι που παίζει στη Λέστερ, πρόπερσι αναδείχτηκε πρωταθλητής Αγγλίας. Ο Νοτιοκορεάτης Σον Χιουνγκ Μιν αγωνίζεται στην Τότεναμ.

Ακόμα και στην Ελλάδα έχουμε Ασιάτες πρεσβευτές, όπως οι Ιρανοί Ανσαριφάρντ και Μασούντ-Χατζησαφί που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο αντίστοιχα. Απ' ότι φαίνεται, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ανοίξει κανάλι με τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία είναι αναπτυσσόμενη και πολύ επικερδής. Γιατί, δεν φεύγουν μόνο παίκτες από την Ανατολή για την Ευρώπη. Πηγαίνουν και ποδοσφαιριστές από τη γηραιά ήπειρο προς την Ασία, όπου το ποδόσφαιρο κερδίζει έδαφος και τα πολύ υψηλά συμβόλαια αποτελούν δέλεαρ για κάθε επαγγελματία. Συν τοις άλλοις, οι ομάδες... μοσχοπωλούν αθλητές, κάτι που έκαναν και οι «ερυθρόλευκοι» τον Γενάρη με τη μεταγραφή του Ιντέγιε.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες λέγεται ότι είναι πολύ κοντά στη μεταγραφή Ασιάτη ποδοσφαιριστή, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει (αρχικά) τη δεύτερη ομάδα των «ερυθρόλευκων» στα μέσα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για νεαρό και εξελίξιμο, αμυντικό χαφ, ο οποίος είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας Under 20 της Κίνας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Ο ποδοσφαιριστής έχει απίστευτες αντοχές. Όσοι τον έχουν δει, έχουν να λένε για παίκτη που τρέχει σαν τρελός. «Είναι η καρδιά του κέντρου. Οργώνει πάνω κάτω το γήπεδο και είναι πολύ εκρηκτικός», είπε έμπιστη πηγή στο sportdog.gr. Γι' αυτό χρησιμοποιείται περισσότερο ως εξάρι, παρά οχτάρι, το οποίο έχει δημιουργικότερα καθήκοντα.

Ο παίκτης έχει πολύ μέλλον, εφόσον δουλέψει σωστά. Ο ίδιος ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Γιατί στο βιογραφικό του έχει ένα μικρό πέρασμα, παλαιότερα, από ομάδα Γ' Εθνικής της ιβηρικής χερσονήσου. Το κονέ «ψηνόταν» από την περσινή σεζόν και θα μπορούσε ο παίκτης, μετά την... Cosco, να πιάσει λιμάνι από τότε, ζύγιζε όμως τις επιλογές που είχε, πριν βγάλει βίζα για Ελλάδα. Βλέπετε, τον ενδιαφέρει περισσότερο να αναπτύξει το ταλέντο του, να πάρει συμμετοχές και να αποκτήσει παραστάσεις από πιο υψηλό επίπεδο.

Το ζουμί της υπόθεσης, όμως, κρύβεται αλλού. Είναι πολύ βαθύτερο, από την απλή έλευση ενός Κινέζου ποδοσφαιριστή. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανοίξει ένα κανάλι με αυτό το κομμάτι της ασιατικής αγοράς, το οποίο μπορεί να τους αποφέρει μελλοντικά κέρδη, είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ήδη έχουν κάνει μία αγοραπωλησία με την ασιατική αγορά, με τη μεταγραφή του Ιντέγιε στην κινέζικη, Τιεντζίν Τεντά, έναντι 12 εκατ. ευρώ. Από εκεί πιθανότατα να δημιουργήθηκε αυτός ο δίαυλος, τον οποίο ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει ανοικτό.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.