Ads Top

Απίστευτο στατιστικό: γι' αυτό «πονάει» τόσο ο Ολυμπιακός φέτος!


Ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεκινήσει τη χρονιά του και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και υπάρχει εξήγηση γι' αυτό...


Ένα φοβερό σερί συνεχίστηκε χθες στο Καραϊσκάκη καθώς στα 3 από τα 5 εγχώρια φετινά ματς του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με (καταφανέστατο) πέναλτι των αντίπαλων στόπερ και στο τέταρτο έγινε παράβαση που όμως δεν καταλογίστηκε...

Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες είναι ο έως τώρα φετινός απολογισμός του Ολυμπιακού στις εγχώριες υποχρεώσεις του, στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος και το ένα στο Κύπελλο. Και στις 4 από τις 5 περιπτώσεις, ένας εκ των αντιπάλων στόπερ ήταν αυτός που από δική τους κακή εκτίμηση υπέπεσε σε παράβαση έδινε κεφάλι στο σκορ στον Ολυμπιακό. Ήταν περιπτώσεις πέναλτι που δεν σήκωναν καν συζήτηση. Άσχετα βεβαίως για το αν στη μία από αυτές, στην Ξάνθη, ο ρέφερι λανθασμένα δεν την καταλόγισε.

Η αρχή έγινε την 1η αγωνιστική, όταν ο Φάρκας της Λάρισας κάνει ξεκάθαρο χέρι μέσα στην περιοχή και δίνει στο Φορτούνη να ανοίξει το σκορ, στη νίκη 4-1 του Ολυμπιακού.

Η περιγραφή του SDNA: «...δύο λεπτά μετά, ξανά από τα πόδια του Ανδρούτσου, ξεκίνησε η φάση που «ξεκλείδωσε» το ματς για τους πρωταθλητές. Μετά από κάθετη μπαλιά του νεαρού «ερυθρόλευκου» χαφ, ο Σεμπά έκανε το κοντρόλ και μπήκε στην περιοχή, απέφυγε το μαρκάρισμα του αντιπάλου του και μετά από σέντρα που δοκίμασε, ο Φάρκας έδιωξε με το χέρι. Ο ρέφερι σωστά έδειξε τη λευκή βούλα, ο Φορτούνης εκτέλεσε άψογα το πέναλτι στο 33' και έγραψε το 1-0, διώχνοντας το όποιο άγχος για την ομάδα του».

Συνέχεια τη 2η αγωνιστική, με τον πλέον έμπειρο αμυντικό και αρχηγό της Λαμίας, Ανέστη Αναστασιάδη να υποπίπτει σε ξεκάθαρη παράβαση πάνω στον Πάρντο που δεν απειλούσε άμεσα την εστία των γηπεδούχων.

Η περιγραφή του SDNA: «Άουτ πέρασε και η κεφαλιά του Φορτούνη στο 26', με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι είχε πλέον... ξυπνήσει και ήταν έτοιμος να πάρει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε τελικά ένα «χαζό» πέναλτι της Λαμίας στο 28', όταν ο Αναστασιάδης ανέτρεψε τον Πάρντο απλώνοντας το πόδι ενώ η μπάλα περνούσε από τον Κολομβιανό. Ο Κατσικογιάννης σωστά έδειξε τη λευκή βούλα και ο Φορτούνης το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1, δίνοντας στην ομάδα του την ευκαιρία να διαχειριστεί με μεγαλύτερη άνεση το υπόλοιπο του αγώνα».

Τρίτη αγωνιστική πια και στην πρώτη «γκέλα» του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, με το 1-1 στην Ξάνθη, ο Φορτούνης θα είχε την ευκαιρία να στήσει και πάλι τη μπάλα στη λευκή βούλα, αν ο Καλογερόπουλος είχε δει το εμφανές χέρι του Λισγάρα στο 10ο λεπτό με το σκορ στο 0-0. Ο αμυντικός της Ξάνθης έχοντας γυρισμένη την πλάτη απέκρουσε τη μπάλα με το τεντωμένο χέρι και μάλιστα στη συνέχεια ήταν αυτός που ισοφάρισε κιόλας το παιχνίδι χαρίζοντας με την ενέργεια του τον βαθμό της ισοπαλίας!

Τέλος, χθες στον αγώνα Κυπέλλου και σε ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν απειλούσε την αντίπαλη εστία, ο αλάνθαστος ως τότε Ζούμα (δεν είχε αγωνιστεί στο ματς του πρωταθλήματος) ήταν αυτός που έδωσε τη λύση με ένα ακόμη μάλλον αχρείαστο πέναλτι όταν έσπρωξε ξεκάθαρα τον Μπεν από πίσω, μετά από ένα γέμισμα προς τον «ερυθρόλευκο» επιθετικό ο οποίος μάλιστα δεν έκανε καν κίνηση προς την αντίπαλη εστία μετά το κοντρόλ του.

Η περιγραφή του SDNA: «Στη φάση του 70ου λεπτού και μετά από ένα ακόμη γέμισμα στην περιοχή του Αθανασιάδη, ο Ζούμα έσπρωξε τον Μπεν και ο Νεοφυτιάδης σωστά έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Εμενίκε το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 στο 71', ένα γκολ που έδιωξε το άγχος των «ερυθρόλευκων» που σταδιακά αυξανόταν».

Για την ιστορία αναφέρεται ότι το πέμπτο φετινό ματς του Ολυμπιακού -και μοναδικό στο οποίο ο αντίπαλος στόπερ δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος- κρίθηκε επίσης από ένα λάθος του διαιτητή Νεοφυτιάδη στο 94' του 1-1 με τον Αστέρα, για την 4η αγωνιστική της Super League.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.