Ads Top

Κόλκας... μαινόμενος: «Τώρα πρέπει ο ΠΑΟΚ να... τρελαθεί!»


Πέρασαν οι πρώτες πέντε αγωνιστικές ενός διαφορετικού πρωταθλήματος. Όλοι χάνουν βαθμούς, όλοι ματώνουν για να πάρουν ένα τρίποντο, υπάρχει ποδοσφαιρική ένταση και ωραία παιχνίδια. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.




Είμαστε στον σωστό δρόμο στον αγώνα κατά των παθογενειών που επέβαλαν άνθρωποι που δεν αγαπούσαν το άθλημα.


Προηγείται η ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα, ο ΠΑΟΚ με τον εκπληκτικό Πανιώνιο και φέτος είναι από πίσω της, ο Ολυμπιακός ακολουθεί. Θα μπορούσε να είναι οι τρεις μαζί αν ο Βάτσιος δεν είχε σφυρίξει εκείνο το πέναλτι φάντασμα με τη Λαμία, αλλά νομίζω πως και οι άλλες ομάδες θα βρούνε κάποιες αβάντες με το πέρασμα του χρόνου, γιατί έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όσο μάλιστα αργούμε να βάλουμε στη ζωή μας το VR, τόσο θα ζούμε με φάσεις που μπορεί να καθορίσουν αποτελέσματα. Το σημαντικό είναι αυτά να μη γίνονται μονόπλευρα. Όπως συνέβαινε 25 χρόνια τώρα.

Τι έχουμε δει μέχρι τώρα; Μία ΑΕΚ να προηγείται στο πρωτάθλημα γιατί είναι ομάδα ξέχωρα από τις αδυναμίες του ρόστερ της, έναν ΠΑΟΚ που ποντάρει στην ατομική ποιότητα μέχρι να γίνει ομάδα, έναν Πανιώνιο που βάζει – βγάζει παίκτες αλλά δεν αλλάζει νοοτροπία και αύρα και έναν Ολυμπιακό που στο δύσκολο διάστημα της σεζόν δεν θα βρει τις αβάντες που θα τον απομακρύνουν από την κρίση. Τώρα πρέπει να την αντιμετωπίσει.

Υπερτερεί κάπου η ΑΕΚ σε σχέση με τους άλλους και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις; Μα φυσικά είναι πιο ομάδα. Είναι αυτό που λέμε γκρουπ. Και αυτό δεν είναι κάτι που αποτελεί κεφάλαιο της πυρηνικής φυσικής, αλλά είναι μία ομάδα που έχει μία συνέχεια και μία καλή αύρα στα πέριξ της. Απλά πράγματα που αν συζητούσαμε για ομάδα της κεντρικής Ευρώπης, θα ήταν τα αυτονόητα. Αλλά εδώ είμαστε Βαλκάνια και βρεχόμαστε από τη Μεσόγειο.

Θεωρώ πως για εμάς είναι καλό που η κοινή γνώμη έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην ΑΕΚ. Αυτό μας δίνει μία σχετική ηρεμία να δουλέψουμε μέχρι να σηκώσουμε κεφάλι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα 25 ημερών, γιατί ουσιαστικά τότε μαζεύτηκε το ρόστερ και τότε ξεκίνησε μία προετοιμασία παράλληλα με επίσημους αγώνες.

Αυτό που οφείλει να κάνει ο ΠΑΟΚ, είναι να γίνει γκρουπ. Και για να γίνεις γκρουπ, υπάρχουν κάποια πράγματα που επιβάλλεται να συμβούν.

Πρώτα απ΄όλα, δικαιοσύνη εντός ομάδας. Να μην αισθάνεται κανένας ξένο σώμα. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που αυξάνει τον ανταγωνισμό και αναγκάζει αυτούς που είναι εκτός πρώτων επιλογών να το πιστεύουν. Και ο ΠΑΟΚ, μέχρι πρότινος, δεν ήταν μία ομάδα που είχε μέσα της το αίσθημα της δικαιοσύνης.

Τελευταία έχουν γίνει βήματα μέσα από την προσπάθεια του Λουτσέσκου να βρει την χημεία. Γιατί αυτή τη στιγμή και ενώ υπάρχουν επίσημοι αγώνες, ο ΠΑΟΚ επαναλαμβάνω, κάνει προετοιμασία.

Ο ανταγωνισμός, ανεβάζει τις εντάσεις που λειτουργούν άπαντες μέσα σε μία ομάδα, όπως βέβαια και το κίνητρο. Το πριμ που δίνει ο Ιβάν Σαββίδης για κάθε παίκτη σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος, είναι κίνητρο. Ενώ υπάρχουν και αυτοί που νιώθουν από ΠΑΟΚ και αντιλαμβάνονται την χρυσή ευκαιρία που υπάρχει για την ομάδα.

Δίνω μεγάλη έμφαση στη λέξη γκρουπ, γιατί απλούστατα είναι το μοναδικό κομμάτι που υστερούμε απέναντι στην ΑΕΚ. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία σύγκρισης του ρόστερ, ενώ δεν υπολογίζω και την φθορά της Ένωσης κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής της παρουσίας. Αν γίνουμε ομάδα, αν γυαλίζει το μάτι μας, αν το θέλουμε πραγματικά, θα το βρούμε μπροστά μας.

Αφήνω στην άκρη τον Ολυμπιακό, γιατί ποδοσφαιρικά δεν έχει τα χαρακτηριστικά να κάνει την σούπερ πορεία. Ένας Οφόε και το χάος. Τα ίδια έκανε και πέρυσι αλλά ήρθε εκείνο το δίμηνο Βασσάρα, μαζί με τις δικές μας αυτοκτονικές τάσεις, να του δωρίσει το πρωτάθλημα. Όμως τώρα είναι δύσκολα. Δεν μαζεύεται ποδοσφαιρικά το χάος που στήθηκε.

Είναι κρίσιμη περίοδος για τον ΠΑΟΚ κακά τα ψέματα. Γιατί τώρα δουλεύει πράγματα που θα έπρεπε να τα δουλέψει τον Ιούλιου, γιατί παίζει χωρίς κόσμο, γιατί υπήρχε ένας όχι και τόσο ποδοσφαιρικός μηχανισμός για αρκετό καιρό.

Ας πάμε με το μισό – μηδέν και βλέπουμε.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.