Ads Top

Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει τρεις φορές το ίδιο λάθος!


Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το σχέδιο που πρέπει να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ανάγκη να σταματήσει άμεσα το ίδιο λάθος που κάνει!




• Το ποδόσφαιρο είναι μία αλυσίδα. Και το κακό για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ ξεκίνησε από τον αγώνα του στην…Ξάνθη.

• Αντί να κάνει ο Ολυμπιακός το 3-0 στο ημίχρονο στην Ξάνθη το Σάββατο, όπως το έκανε η Σπόρτινγκ στο Καραϊσκάκη το 3-0 στο ημίχρονο την Τρίτη, κατόρθωσε, διότι περί κατορθώματος επρόκειτο, να πάει στην ανάπαυλα με 1-1! Κι υποχρεώθηκε στο β΄ ημίχρονο να τρέχει ως το 93’, αντί να κάνει ένα παιχνίδι συντήρησης, ώστε να ήταν πιο φρέσκος ενόψει της πρεμιέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Έτσι, είδαμε ένα Ολυμπιακό στο β΄ ημίχρονο του αγώνα του με την Σπόρτινγκ, να προσπαθεί μεν, να μην έχει φρεσκάδα όμως ώστε να κάνει τη ζημιά στους Πορτογάλους, παρότι αυτοί είχαν ρίξει στροφές, είτε γιατί είχαν πάει με τα χίλια στο α΄ ημίχρονο και κουράστηκαν, είτε γιατί ήθελαν απλά να κρατήσουν το σκορ, με το 3-0 του ημιχρόνου.

• Γιατί, και μακάρι να κάνω λάθος, εγώ είδα αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού χωρίς μεγάλη ενέργεια και χωρίς να βγάζουν ένταση στο β΄ ημίχρονο, τέτοια ένταση που έπρεπε να βγάλει μία ομάδα που έχανε 0-3 μέσα στο σπίτι τις κι όφειλε να αντιδράσει. Τον Οτζίτζα, τον Ζιλέ, τον Καρσελά, τον Ομάρ, ακόμη και τον πιο νεαρό Τζούρτζεβιτς δεν τους είδα γρήγορους στην σκέψη, αλλά και στο παιχνίδι.

• Γενικά ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με τους περισσότερους παίκτες του αρκετά αργούς. Αλλά θα πρέπει με ένα τρόπο να το «καλύψει» το στοιχείο μέσα στο παιχνίδι του, όχι να το αναδεικνύει, όπως συνέβη την Τρίτη, με τους χώρους που άφησε στην Σπόρτινγκ. Και για να καταλήξω εκεί που θέλω: έπαιζαν που έπαιζαν όλες οι ομάδες με «πούλμαν» κι αντεπιθέσεις τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, τώρα είναι που θα το κάνουν ακόμη περισσότερο. Αρχής γενομένης από τον Αστέρα απόψε.

• Άρα, ο προπονητής πρέπει να έχει έτοιμο σχέδιο που θα βοηθήσει στην αποφυγή…βραχυκυκλωμάτων. Να είναι δουλεμένη η ομάδα στο πώς θα σπάσει καλά οργανωμένες, ενδεχομένως και μαζικές άμυνες, αλλά και να μην κινδυνεύει σε κάθε αντίπαλη αντεπίθεση. Εδώ ο Ολυμπιακός έφαγε γκολ από την Σπόρτινγκ σε αντεπίθεση μετά από υπέρ του κόρνερ και το ίδιο είχε συμβεί και με τη Λάρισα, που είχε μειώσει με κόντρα επίθεση πάλι μετά από υπέρ του κόρνερ!

• Κι όλα αυτά, ενώ ο Ολυμπιακός θα έμενε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ακριβώς τέτοια φάση! Γιατί στο ματς με τη Ριέκα εδώ, δεν υπήρχε πιο εύκολο πράγμα από το να γίνονταν το 0-2 στο 44’ στην αντεπίθεση των Κροατών, μετά από κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού!!! Απλά τότε ο Καπίνο έσωσε το τετ α τετ με τον Χέμπερ. Κάτι που δεν συνέβη ούτε με τη Λάρισα (μείωση του σκορ σε 1-2), ούτε με την Σπόρτινγκ (φάση του 0-2, που σκότωσε τον Ολυμπιακό).

• Όταν μία ομάδα κάνει ήδη στο ξεκίνημα της σεζόν τρεις φορές το ίδιο λάθος-και πιστέψτε με δεν είναι τρεις, περισσότερες είναι, απλά εγώ θυμήθηκα τις πιο «κτυπητές»-σημαίνει ότι κάτι σοβαρό δεν πάει καλά και θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Γιατί εδώ ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ στις στημένες φάσεις των αντιπάλων του (βλέπε Σπόρτινγκ, Ξάνθη κ.α), αλλά δέχεται και γκολ στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων του από τις δικές του στημένες φάσεις!!!

• Και τέλος πάντων πρέπει προπάντων οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν δυνατά στα παιχνίδια, αλλά και με συγκέντρωση έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες τους και με αυτό τον τρόπο, σκοράροντας, να υποχρεώνουν τον αντίπαλο να βγει από το καβούκι του, να «αναγκαστεί» να επιτεθεί κι αυτός κι αναπόφευκτα να δώσει χώρους.

• Κι αν βρει χώρους ο Ολυμπιακός τότε τα λέμε…

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.