Ads Top

Γι’ αυτό ο Μαρινάκης έφερε πίσω τον Λεμονή!


Τάκης Λεμονής, ένα όνομα άμεσα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό. Ο 57χρονος τεχνικός αναλαμβάνει εκ νέου τα ηνία της ομάδας του Πειραιά.




Στο λιμάνι τον θυμούνται για πολλά, όπως το ήθος και τον επαγγελματισμό του. Τον ξεχωρίζουν όμως για τις μεγάλες νίκες που τους πρόσφερε αλλά και τις χαρές που μοίρασε απλόχερα στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αυτή θα είναι η 4η(!) διαφορετική φορά που θα βρεθεί στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας. Το ντεμπούτο του στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» το είχε κάνει στις 23 Νοεμβρίου του 2000 με αντίπαλο τη Λίβερπουλ.

Νίκη-«έπος» από την αρχή

Όπως είπαμε στον Ολυμπιακό τον θυμούνται για τις εμφατικές και μεγάλης σημασίας νίκες του. Στο Κύπελλο η ομάδα του Πειραιά είχε κληρωθεί τη σεζόν 2000-1 με την ΑΕΚ. Το πρώτο παιχνίδι ήρθε 1-1 και ήταν η ώρα του επαναληπτικού. Το τελικό 6-1 άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα. Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία τεράστια νίκη, σαρώνοντας την Ένωση και έτσι πέρασε στην επόμενη φάση με εντυπωσιακό τρόπο. Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν οι: Γεωργάτος (5'), Τζιοβάνι (22',32'), Οφορίκουε (53'), Άλβες (79'), Γιαννακόπουλο (84'). Για την ΑΕΚ είχε μειώσει στο 25' ο Μαλεδάνης.



«Σφαλιάρα» στον αιώνιο

Την ίδια χρονιά πάλι στο Κύπελλο ο Λεμονής συνέτριψε και τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός άλωσε την Λεωφόρο και διέλυσε τους «πράσινους» με 4-1 και φυσικά πέρασε στην επόμενη φάση. Το πρώτο ματς είχε έρθει 1-1 και στον επαναληπτικό η αρμάδα του Τάκη Λεμονή έδειξε τα «δόντια» της στο τριφύλλι. Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Αλεξανδρής, Λουτσιάνο, Γεωργάτος, Τζιοβάνι. Για τον Παναθηναϊκό είχε μειώσει ο Λυμπερόπουλος.



Η νίκη-πρωτάθλημα επί της ΑΕΚ

Η επόμενη τεράστια νίκη του Τάκη Λεμονή έχει μείνει στην ιστορία καθώς συνοδεύτηκε και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε ένα ματς που ήταν «τελικός», ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ με 4-3 σε μια πραγματική ντερμπάρα τη σεζόν 2001-2. Τα γκολ της ομάδας του Λεμονή σημείωσαν οι: Αλεξανδρής (2), Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς. Για την ΑΕΚ σκόραραν οι: Τσιάρτας (2), Λάκης.



Η εξάρα στη Λεβερκούζεν

Το όνομα του Τάκη Λεμονή είναι συνδεδεμένο όχι μόνο με νίκες εντός συνόρων αλλά και στο Champions League. Την πρώτη του μεγάλη επικράτηση πέτυχε τη σεζόν 2002-3 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Πειραιά σημείωσε έξι τέρματα και έγραψε ιστορία. Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι: Κλάινε (αυτογκόλ), Γιαννακόπουλος, Τζόλε (3), Παρ Γιόχαν Ζέτενμπεργκ.



Τα δύο μεγάλα διπλά στο Champions League

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε έναν δύσκολο όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο τη σεζόν 2007-8. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή όμως τα καταφέρνει, συγκεντρώνει 11 βαθμούς και τελικά προκρίνεται στους 16. Στο ματς με τη Βέρντερ Βρέμης η ομάδα του Πειραιά έμεινε πίσω στο σκορ με ένα τυχερό γκολ του Ούγκο Αλμέιδα αλλά αντέδρασε και με τους Στόλτίδη, Πατσατζόγλου, Κοβάσεβιτς έκανε την ανατροπή και πήρε μία τεράστια νίκη.



Συνέχεια είχε το διπλό στη Ρώμη. Μπορεί η Λάτσιο να προηγήθηκε χάρη στο γκολ του Πάντεφ, όμως και αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση και την ικανότητα και πήρε αυτό που ήθελε. Γκαλέτι και Κοβάσεβιτς υπέγραψαν τη νίκη των «ερυθρόλευκων» και ουσιαστικά τους οδήγησαν στην επόμενη φάση του Champions League.



Η 4άρα στον Παναθηναϊκό

Η 7άδα των μεγαλύτερων νικών του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» τη σεζόν 2007-8 διέλυσαν με 4-0 για το Κύπελλο τον αιώνιο αντίπαλο πετυχαίνοντας μαγικά γκολ. Λούα Λούα, Τοροσίδης, Κοβάσεβιτς, Νούνιες σημείωσαν γκολάρες και χάρισαν στους φιλάθλους τους μία από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές νίκες στην ιστορία τους ενάντια στον Παναθηναϊκό.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.