Ads Top

Απίστευτο παρασκήνιο: απ' αυτή την ελληνική ομάδα «έκλεψε» τον Ζαμπράνο ο ΠΑΟΚ!


Δύο καλοκαίρια ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να αποκτήσει τον Κάρλος Ζαμπράνο, χωρίς να τα καταφέρει, με τον Ιβάν Σαββίδη την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου να ενεργοποιεί τη «βόμβα» και να φέρνει τον Περουβιανό στόπερ στην Τούμπα.

Μπορεί να εξελίχθηκε σε θρίλερ, ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο νήμα της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού να ολοκληρώσει τη «βόμβα» της απόκτησης του Κάρλος Ζαμπράνο από τη Ρούμπιν Καζάν.


Δόθηκε μεγάλη μάχη με τον χρόνο, με τον Περουβιανό αμυντικό να φτάνει Θεσσαλονίκη λίγες ώρες πριν κλείσει το παράθυρο των μεταγραφών, και τον ΠΑΟΚ να περιμένει το «πράσινο φως» από τη FIFA, λόγω της καθυστέρησης που παρουσιάστηκε από τη μεριά του ρωσικού συλλόγου στη διευθέτηση των απαραίτητων εγγράφων.

Τελικώς, έστω και την ύστατη ώρα, ο δανεισμός του Ζαμπράνο στον ΠΑΟΚ πήρε την έγκριση της FIFA και η «βόμβα» του Δικεφάλου με τον Περουβιανό αμυντικό είναι γεγονός. Ο ΠΑΟΚ προσθέτει έναν στόπερ παγκοσμίου κλάσης στο ενεργητικό του με γεμάτες χρονιές στην Μπουντεσλίγκα και με συμμετοχές ως βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας του Περού.


Το φετινό καλοκαίρι, όμως, δεν ήταν το πρώτο κατά το οποίο ο Ζαμπράνο συνδέθηκε με μεταγραφή σε ελληνικό σύλλογο. Εδώ και δύο χρόνια ο Περουβιανός αμυντικός... φλερτάρει με τη χώρα μας και τον Ολυμπιακό, αλλά αντί των «ερυθρόλευκων», ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τον φέρει στην Ελλάδα.

Ο Ζαμπράνο, τόσο το καλοκαίρι του 2015, όσο και στις αρχές της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2016, αποτελούσε τον κεντρικό μεταγραφικό στόχο των «ερυθρόλευκων», έπειτα από επιθυμία του Μάρκο Σίλβα. Ωστόσο, και τα δύο καλοκαίρια οι προσπάθειες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να στεφθούν από επιτυχία παρά το δέλεαρ της συμμετοχής της ομάδας στο Champions League. Ο Περουβιανός αμυντικός δεν συγκινήθηκε από το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, επιλέγοντας και στις δύο μεταγραφικές περιόδους άλλον δρόμο.

Βασικός στόχος του Ολυμπιακού ο Ζαμπράνο, αλλά...

Ο «πύργος Ζαμπράνο για την άμυνα» έγραφε το καλοκαίρι του 2015 η εφημερίδα «Γαύρος» στο πρωτοσέλιδό της, χαρακτηρίζοντας τον Περουβιανό αμυντικό ως τον «κορυφαίο στόπερ του Κόπα Αμέρικα». Ο παίκτης αποτελούσε εισήγηση του αρχισκάουτ του συλλόγου, Χουάνχο Λορένθο, με το πρωτοσέλιδο να επισημαίνει πως «ο Κάιζερ της Φρανκφούρτης είναι η καψούρα του Λορένθο» και τον Ολυμπιακό να «δίνει μάχη για τον βράχο της Αϊντραχτ».

Ο Ολυμπιακός παρά τις κινήσεις που έκανε τον Αύγουστο του 2015 δεν κατάφερε να κλείσει τον Ζαμπράνο, με τον Περουβιανό αμυντικό να ανανεώνει τελικά το συμβόλαιό του με την Αϊντραχτ, το οποίο είχε ισχύ για ακόμα μια σεζόν. Ο Περουβιανός στόπερ γύρισε την πλάτη στους «ερυθρόλευκους» παρά τη δεδομένη τους συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, επιλέγοντας να παραμείνει κάτοικος Φρανκφούρτης. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εκείνο το καλοκαίρι με τη μεταγραφή του Μάνουελ Ντα Κόστα, ο οποίος... πέρασε και δεν ακούμπησε.

Ξανά για Ζαμπράνο ο Ολυμπιακός, ξανά... άκυρο

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αναθερμάνθηκε στις αρχές τις μεταγραφικής περιόδου του 2016, όταν ο Ζαμπράνο, παρά την ανανέωση του συμβολαίου του, είχε πάρει την οριστική του απόφαση να αποχωρήσει από την Αϊντραχτ. Η τιμή του ανερχόταν στα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ και ο Ολυμπιακός, έχοντας και τα χρήματα από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League την προηγούμενη σεζόν, θα μπορούσε να τον φέρει εκείνη τη φορά στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο Περουβιανός στόπερ, παρότι ήταν και εκείνη την περίοδο σε περίοπτη θέση στην «ερυθρόλευκη» λίστα δεν κατέληξε ποτέ στην Ελλάδα, με τον Ολυμπιακό να μένει ξανά με άδεια χέρια και τον παίκτη να υπογράφει στη Ρούμπιν! Μάλιστα στο Λιμάνι αντί για στόπερ κλάσης, όπως ήταν ο Ζαμπράνο, είδαν τελικά κάποιον... Μπρούνο Βιάνα, ο οποίος, έφυγε κακήν κακώς το φετινό καλοκαίρι.

Ο ΠΑΟΚ με χειρισμούς Σαββίδη τον έφερε στην Ελλάδα

Δύο σερί καλοκαίρια λοιπόν ο Ολυμπιακός στόχευε σε Ζαμπράνο και κατέληγε σε περιπτώσεις αμυντικών ούτε της... μισής αξίας του Περουβιανού στόπερ. Αντίθετα, το φετινό καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διεκδίκησή του και με προσωπικούς χειρισμούς της υπόθεσης από τον Ιβάν Σαββίδη, έφερε τον Περουβιανό «βράχο» στην Τούμπα. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου έκανε την υπέρβαση, αποφασισμένος να θωρακίσει την άμυνα της ομάδας και με δυναμικές κινήσεις έκανε το «μπαμ» την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

Κι όλα αυτά χωρίς το δέλεαρ της Ευρώπης, με τον ΠΑΟΚ να έχει αποκλειστεί από τους ομίλους του Europa League. Μαζί με Βιεϊρίνια και Μαουρίτσιο, ο ΠΑΟΚ έκλεισε με συναρπαστικό τρόπο το παζάρι των μεταγραφών του καλοκαιριού και δημιούργησε ένα ρόστερ πλήρες σε όλες τις γραμμές, έτοιμο να διεκδικήσει στα ίσια τον φετινό τίτλο.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

Από το Blogger.