Ads Top

«Σαν 55άρα σε κλιμακτήριο..»


Το πρωτάθλημα ξεκίνησε μετά την διακοπή τους για τους αγώνες των εθνικών και συνεχίζεται αυτή η κωμική επικοινωνιακή φθορά της νέας κατάστασης. Με επιχειρήματα αστεία, με κραυγές που επηρεάζουν την οπαδική πλέμπα, με δημοσιεύματα που προσβάλουν συνειδήσεις και έχουμε δρόμο ακόμη. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας στο sdna.gr


Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο γίνεται και πιο κατανοητό πως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έδωσαν μία μεγάλη μάχη για να αλλάξει χέρια η ΕΠΟ, όχι για να κάνουν τις αλητείες των προηγούμενων, αλλά για να δούμε λίγο κανονικό ποδόσφαιρο.

Το γκρουπ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με την ουρά της Λάρισας, δεν θέλει να δεχτεί αυτή την πραγματικότητα και συνεχώς εμπλέκει τους… νεφελίμ σε μία προσπάθεια εξόντωσής τους.

Όσα παιχνίδια έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια των διαιτητών να παίξουν 50-50. Όποιος καταλαβαίνει ποδόσφαιρο το βλέπει, αλλά οι ΠΑΕ που αισθάνονται αδύναμες στη παρούσα κατάσταση και κακομαθημένες από το παρελθόν, προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Και να πιέσουν για κάτι διαφορετικό.

Παράλληλα, η επικοινωνία τους μπάζει από κάπου. Τη μία μέρα πανηγυρίζουν που η ΚΕΔ πέρασε στα χέρια των … ξένων, την άλλη μέρα κατηγορούν σε πρωτοσέλιδα τον Γραμμένο για επιρροή στη διαιτησία. Αποφασίστε τι και πώς να ξέρουμε τι να γράψουμε και εμείς. Μας έχετε μπερδέψει.

Επικοινωνία του κώλου κάνουν και τα ΜΜΕ του Παναθηναϊκού. Το τι γράφουν για τους δικούς μας είναι να σε βγάζουν από τα ρούχα σου, όμως το κορυφαίο για να πείσουν πως κάτι συμβαίνει στο Απόλλωνας – ΠΑΟΚ το έγραψαν με αφορμή τα εισιτήρια του αυριανού αγώνα.

Έβγαλε η ΠΑΕ Απόλλωνας Σμύρνης την ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα και αυτά των φιλοξενούμενων ήταν φθηνότερα από τα υπόλοιπα.

Έξαλλοι στα ΜΜΕ του Αλαφού, έγραψαν πως το γεγονός αυτό δημιουργεί λέει προβληματισμό. Αφήνοντας βέβαια να εννοηθεί πως το παιχνίδι πάει για μόντα.

Άντε να κατηγορείς τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου και το αντιλαμβάνομαι. Να κατηγορείς τον Απόλλωνα που έχει φθηνότερα εισιτήρια στο πέταλο απ ότι στις κεντρικές θύρες, ξεπερνά τα όρια της γραφικότητας. Και πραγματικά δείχνει και το επίπεδο της επικοινωνίας, όταν στην προσπάθεια να σπιλώσεις δεν υπολογίζεις την ιστορία των ομάδων, τον ρόλο τους στο ποδόσφαιρο και την σημερινή τους προσπάθεια. Τι σας φταίει ο Απόλλωνας, πραγματικά δεν μπορώ να το κατανοήσω.

Όλος αυτός ο επικοινωνιακός συρφετός των αιωνίων, αφού είναι γκρουπ τους βάζω μαζί, αγγίζει αυτούς που οι ίδιοι με τις συμπεριφορές τους δεκαετίες τώρα, ξέμειναν στο ποδόσφαιρο. Οι σοβαροί που αντιλαμβάνονται το κωμικό του πράματος, έχουν γυρίσει την πλάτη στο… προϊόν. Και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Πραγματικά απορώ με τους οπαδούς της ομάδας τους. Αντέχουν να βλέπουν αυτό το ύφος 55άρας σε κλιμακτήριο ή θα τους ρίξουν και κανά μπινελίκι σε κάποια φάση; Ιδού το ερώτημα.

Στήριγμα σε αυτή την προσπάθεια βέβαια, υπάρχει και από αποτυχημένους γενίτσαρους στη πόλη μας. Που στέλνουν ανυπόγραφα κείμενα στα Παραπολιτικά γράφοντας ψέματα και παίζοντας με καριέρες μόνο και μόνο για να στρέψουν τον κόσμο εναντίον δημοσιογράφων – συναδέλφων τους. Και είναι τόσο ηλίθιοι, που δεν καταλαβαίνουν πως τους ξέρουμε.

Ειδικά το τελευταίο που γράφτηκε, αποτελεί μνημείο ανηθικότητας. Όχι πως έχουν γραφτεί και λίγα, απλά όταν είναι και ανυπόγραφα, ανεβαίνει θέσεις στη λίστα. Θεωρώ μέγιστη θηλυπρέπεια να μη βάζεις το ονοματάκι σου στα αυτά που γράφεις. Η οποία προστίθεται στο γεγονός πως τα γράφεις στα μέσα προπαγάνδας του οχτρού, τη στιγμή που ο ανυποψίαστος Θεσσαλονικιός σε κατατάσσει στους …δικούς του.

Κλείνοντας, αύριο ο ΠΑΟΚ παίζει στη Ριζούπολη, μία έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει. Είναι ένα στοιχείο – το πρώτο – που πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας.

Μπορούμε να λάβουμε υπ όψιν μας και άλλα αγωνιστικά ζητήματα για να αναλύσουμε την κατάσταση, όμως θα είναι λάθος.

Ο ΠΑΟΚ αποδεδειγμένα έχει καλύτερο ρόστερ από τον Απόλλωνα και καλείται να μας πείσει πως το μήνυμα Σαββίδη για πρωτάθλημα, έχει βρει αποδέκτες. Δεν ξέρω πως θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ, όμως είναι υποχρεωμένος να βρει τον τρόπο.

Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύνατους. Αν ψάξω μπορώ να βρω καμιά πενηνταριά μετά τα όσα έγιναν το καλοκαίρι και πριν από αυτό. Όμως εδώ δεν βρισκόμαστε για να ψάχνουμε δικαιολογίες. Αλλά για να τις εξαφανίσουμε.

Μεγάλο ρόλο στον πρωταθλητισμό, παίζει ο τρόπος που μπαίνει μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει πειστικά και να κάνει το αυτονόητο, απέναντι σε μία ομάδα που παλεύει.

Η μάχη είναι το νούμερο ένα ζητούμενο και μπορείς να προετοιμάζεσαι για αυτήν όλη την εβδομάδα πλέον έτσι όπως τα κατάφερες στην Ευρώπη.

Φοβικές συμπεριφορές θα καταγράφονται με στόμφο. Όπως και η αδιαφορία. Ξέρω δεν γεννηθήκατε ΠΑΟΚ, όμως η συμπεριφορά του μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, θα φέρει και συνέπειες.

ΥΓ Άσχετο, αλλά μπορούμε να δούμε μία φορά τον ΠΑΟΚ με ριγέ φανέλα, μαύρο σορτσάκι – μαύρη κάλτσα; Εδώ η Γιουνάιτεντ φοράει μαύρα και εμείς το παίζουμε …νησιώτες.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.