Ads Top

"O χειρότερος του Ολυμπιακού, πουλούσε την μπάλα" - «Κακές σέντρες από Μίλιτς, μόνο αυτοί μου άρεσαν»!


Δημοσιογράφος που ήταν στο Περιστέρι, αναλύει στο Sportdog.gr όλους τους πρωταθλητές. Ποιοι ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν και ποιοι... εξαφανίστηκαν. Τι έδειξαν τα νέα αποκτήματα.

Την άποψη ότι ο χειρότερος παίκτης τού Ολυμπιακού στο φιλικό με τον Ατρόμητο ήταν ο Μεχντί Καρσελά, που "πουλούσε" την μπάλα και είχε αρνητική παρουσία, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Παύλος Κουστέρης.

Ο δημοσιογράφος του SportFM, που βρέθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου και παρακολούθησε το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, σχολίασε ότι είναι φυσιολογικό αυτή την περίοδο να μην έχει αυτοματισμούς ο Ολυμπιακός, ενώ μας μίλησε ακόμα για την παρουσία των δύο τελευταίων "ερυθρόλευκων" μεταγραφικών αποκτημάτων, των Ζιλέ και Μίλιτς.

Τέλος, αναφέρθηκε στον Ατρόμητο και τι περιμένει από την ομάδα του Περιστερίου τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παύλο, πώς είδες το φιλικό τού Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό;

"Στο γήπεδο υπήρχαν δύο ομάδες με διαφορετικά πλάνα. Το ζήτημα είναι ποια ομάδα εφαρμόζει το πλάνο της καλύτερα. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία, αλλά απέναντι στον σχηματισμό τού Ατρόμητου ήταν δύσκολο να βγάλει φάσεις. Είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 28ο λεπτό με τον Μπεν, που ξεκίνησε από λάθος του Χατζηισαΐα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε άλλη μια ευκαιρία, που ήταν πάλι με ένα μακρινό σουτ του Μπεν, γεγονός που μάλλον πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Θεωρώ ότι ο Ατρόμητος εφάρμοσε καλύτερα το πλάνο που είχε ο προπονητής του: άμυνα με αλληλοκαλύψεις, πειθαρχία παικτών στη θέση τους και στις αντεπιθέσεις προκαλούσαν πολλά προβλήματα σε Ρέτσο και Βούκοβιτς, που έπαιζαν μόνοι τους στην άμυνα καθώς ο Μίλιτς με τον Ομάρ δεν λειτουργούσαν καλά".

Ποιο είναι το σχόλιό σου για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Ζιλέ;

"Ο Ζιλέ, που ήταν και το νέο πρόσωπο μαζί με τον Μίλιτς, φάνηκε ότι ξέρει πολύ καλή μπάλα. Μου έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται περισσότερο για 8άρι και στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε εκείνος την πρωτοβουλία να κατεβάσει την μπάλα. Δεν έκανε λάθη, ήταν κοντινές οι πάσες του. Μετά το 70ο λεπτό φάνηκε ότι ήταν κουρασμένος. Απέφυγε τα ρίσκα στις επιλογές του, όχι επειδή δεν είναι άξιος για να τα πάρει, αλλά γιατί ουσιαστικά αυτό το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στις πρώτες του ώρες στην Ελλάδα".

"Aρνητικός ο Καρσελά, δε φάνηκε πουθενά"

Οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν μεσοεπιθετικά;

"Ο Ρομαό είναι ο κλασικός Ρομαό, αμυντικός χαφ που κάνει συγκεκριμένα πράγματα, σωστά φάουλ στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων και εκείνος που παίρνει την πρώτη πάσα για να οργανώσει την ομάδα. Ο Φορτούνης είχε πέσει στον συνωστισμό της μεσαίας γραμμής και ίσως με ειδικό πλάνο για τον περιορισμό του, βγήκε έξω από τα νερά του. Ο Μαρίν πούλησε πολλές φορές την μπάλα, θέλησε να κάνει το κάτι παραπάνω αλλά δεν του βγήκε. Ίσως ο Κυβρακίδης να τον είχε μελετήσει πολύ καλά. Και ο Καρσελά πούλησε πολλές φορές την μπάλα και δεν συμμετείχε αμυντικά. Αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω για να πάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα τελικά να βρίσκεται με την μπάλα μακριά από την περιοχή. Σε σχέση με τον Μάριν που δεν ήταν ούτε θετικός ούτε αρνητικός, ο Καρσελά ήταν αρνητικός και δεν φάνηκε πουθενά. Τέλος ο Εμενίκε βγήκε μόλις στο 20ο λεπτό, αλλά έδειξε ότι ίσως κοντρολάρει το παιχνίδι καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο επιθετικό διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Ο Μπεν που μπήκε στη θέση του, πίεσε σωστά και είχε όρεξη να προκαλέσει το λάθος στην άμυνα του Ατρομήτου".

"Κακές σέντρες ο Μίλιτς, καλοί Ρέτσος-Βούκοβιτς"

Καπίνο και αμυντική γραμμή;

"Ο Καπίνο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, δεν είχε πολλά για να κάνει. Στο γκολ του Χατζηισαΐα ίσως θα μπορούσε κάποιος να περιμένει κάτι καλύτερο, από την άποψη ότι ο Ατρόμητος είχε ψηλότερους παίκτες. Ο Μίλιτς είναι μπακ που έδειξε ότι έχει δυνάμεις και μπορεί να αντεπεξέλθει στο 5-3-2. Δεν ξέρει ακόμα τους συμπαίκτες του καλά, καθυστερεί να πάρει αποφάσεις και δύο φορές που έβγαλε σέντρες ήταν κακή η εκτέλεσή τους. Ο Ομάρ είχε κακή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, ξεχνούσε τη θέση του και δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον Καρσελά. Στο δεύτερο ήταν καλύτερος, αλλά πάλι δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον εξτρέμ του. Είχε όμως πολλά ανεβοκατεβάσματα σε άμυνα και επίθεση. Ο Ρέτσος με τον Βούκοβιτς ήταν πολύ καλοί. Ο Ρέτσος ήταν καλός όταν χρειάστηκε να τοποθετηθεί σε σέντρες κ.λπ., ενώ ο Βούκοβιτς ήταν ήρεμος, με καλές τοποθετήσεις και ψύχραιμος στο κατέβασμα της μπάλας".

Πώς βλέπεις το σύνολο που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής ο Χάσι;

"Ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο είναι φυσιολογικά ανέτοιμος. Από την 11άδα που είδαμε στο Περιστέρι, ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό διαφορετική σε σχέση με πέρσι. Είναι φυσιολογικό δηλαδή να μην βγαίνουν αυτοματισμοί σε κλειστές άμυνες αυτή την περίοδο. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι να μη συνεχιστεί, γιατί έχει ποιοτικότερο ρόστερ σε σχέση με πέρσι. Πέρσι ο Ανσαριφάρντ ήταν βασικός, φέτος μπορεί να μη βρει θέση στο ρόστερ. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Χάσι έχει λύσεις στα χέρια του και, μάλιστα, τις λύσεις που ζήτησε. Οι μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν οι πρώτες στη λίστα του ή οι δεύτερες, δηλαδή πήραν παίκτες που γνώριζαν και ήθελαν στην ομάδα".

"Δε θα έχει πρόβλημα με τη Ριέκα"

Τι μπορούμε να πούμε για τα παιχνίδια με τη Ριέκα, με βάση τουλάχιστον την εικόνα που έχουμε από το φιλικό με τον Ατρόμητο;

"Επειδή έχουμε ανάλογη εμπειρία για τον Ολυμπιακό, εννοώ το φιλικό με την Τρίπολη πριν από το παιχνίδι με την Παρτιζάν, θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα εναντίον της Ριέκα για να διασπάσει την άμυνά της με την ποιότητα που διαθέτει. Οι παίκτες του περιμένω να έχουν όρεξη και διαφορετική εικόνα σε σχέση με όσα είδαμε εναντίον του Ατρόμητου. Ειδικά η τριάδα πίσω από τον επιθετικό, οι Φορτούνης, Καρσελά και Μάριν, πρέπει να είναι καλύτεροι και θα είναι καλύτεροι σε σχέση με το φιλικό της Τετάρτης".

Για τον Ατρόμητο τι μπορούμε να πούμε;

"Θεωρώ ότι ο Κάναντι έχει καταλήξει στο σχήμα 5-3-2 και πάνω σε αυτό θα δουλέψει. Ο Ατρόμητος έδειξε οργανωμένος αμυντικά, κάτι που ισχύει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια στον Ατρόμητο, και πολύ καλός στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Αυτό το τελευταίο θα του φανεί πολύ χρήσιμο στα παιχνίδια με τους μεγάλους, ειδικά στα εκτός έδρας, αλλά πρέπει να δούμε τι θα καταφέρει και στα εντός που θα κληθεί να διασπάσει κλειστές άμυνες. Εκεί είναι το ερώτημα και εκεί θα φανεί αν χρειάζεται προσθήκη η ομάδα. Το δείγμα που έχει δείξει μέχρι στιγμής είναι άκρως θετικό, γιατί είναι νέα ομάδα, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτόν τον προπονητή στην ελληνική πραγματικότητα".

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.