Ads Top

Απίστευτο ξέσπασμα Κόλκα για την ανακοίνωση του ΠΑΟ: «Τους φταίνε και τα...»


Παρότι ξεκίνησε η άδειά μου, λέω πριν αδειάσω τις μπαταρίες μετά από ένα κωμικό καλοκαίρι, να αναλύσουμε λίγο αυτό που είδαμε απέναντι στη Κέρκυρα και να δούμε που μας αφήνει το καλοκαίρι. 

Ο αγώνας απέναντι στη Κέρκυρα δεν ήταν από αυτούς που υπήρχαν πολλές πιθανότητες να στραβώσει. Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε περιθώρια και η Κέρκυρα δεν έχει τα ποιοτικά ή αθλητικά χαρακτηριστικά να τον πιέσει ιδιαίτερα.

Χωρίς τεράστιες διαφορές από τα προηγούμενα παιχνίδια, είχε τον Κάτσε να οργανώνει σε ένα πολύ καλύτερο τέμπο το παιχνίδι, τον Μάτος να δημιουργεί ρήγματα και ο Πέλκας χωρίς να είναι καλά από τον τραυματισμό του, να γράφει από την πρώτη του συμμετοχή νούμερα έχοντας γκολ και ασίστ.

Τα τρεξίματα τα ίδια τραγικά, χωρίς τη δυνατότητα να πρεσάρει ο ΠΑΟΚ για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνδυαστικό ποδόσφαιρο ελάχιστο και κυρίως από την πλευρά του Λημνιού που πείθει πως το έχει και γενικά μία εικόνα που μας ανακουφίζει που πάμε στη διακοπή.

Ο Λουτσέσκου έχει δύο εβδομάδες να δουλέψει πάνω στη φυσική κατάσταση, να δουλέψει κάποιες παραπλανητικές κινήσεις στην ανάπτυξη και να εντάξει τους νέους παίκτες.

Τώρα που πιάσαμε τους νέους παίκτες, είναι σίγουρα ο Ελ Καντουρί και ελπίζουμε πως θα υπογράψει και ο Μαουρίτσιο.

Για τον βραζιλιάνο, μη περιμένει κανένας κάποιον δυναμικό μέσο, αλλά έναν πολύ ποιοτικό παίκτη στη μεσαία γραμμή. Τον παίκτη δίπλα στον Κάνιας στο 4-2-3-1 με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους.

Είναι σίγουρα ένα επίπεδο πάνω από τους χαφ που έχουμε ενεργούς αυτή τη στιγμή και δεν γίνεται να μη δώσει στοιχεία στην ομάδα. Απλά παρότι όλα τα μηνύματα λένε πως είναι κοντά στην υπογραφή, κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να τον δούμε να σηκώνει τη φανέλα.

Περίπτωση Βιεϊρίνια μάλλον δεν θα υπάρξει γιατί αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις εξτρέμ του εκατομμυρίου – με την εφορία – συν τον Λημνιό που δείχνει αξιόπιστος, συν τον Μυστακίδη που έρχεται, για να παίξουμε μόνο στην Ελλάδα.

Το μάλλον το βάζω γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις τον Σαββίδη που θα δώσει στον Μαουρίτσιο και ενώ έχει αποκλειστεί, 1,5 εκατ. ευρώ συμβόλαιο το χρόνο. Το γιατί παίρνει ο ΠΑΟΚ Μαουρίτσιο και όχι Βιείρίνια, έχει να κάνει με τις ανάγκες της ομάδας και το ποιοτικό κενό στον άξονα.

Ταυτόχρονα, τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια να αδειάσει χώρος στο ρόστερ. Με μείον 14 παιχνίδια – βάζω και τα πλέι οφς - και με πολλούς παίκτες που έχουν κακή νοοτροπία ή για την ακρίβεια όχι νοοτροπία πρωταθλητισμού, για τον Λουτσέσκου και τον κάθε Λουτσέσκου, τίθεται ένα θέμα διαχείρισης.

Επίσης το άνοιγμα είναι τεράστιο και δεν μπορείς να έχεις πολλά εκατομμύρια να κάθονται στον πάγκο σου. Στη Σούπερ Λίγκα παίζουμε, όχι στη Πρέμιερσιπ.

Σύμφωνα με τα όσα ανεπίσημα λένε στον ΠΑΟΚ, ο Λούμπος Μίχελ είναι παρελθόν. Το αστείο με την περίπτωση του Σλοβάκου είναι πως με όποιον ποδοσφαιράνθρωπο μιλήσεις τραβάει τα μαλλιά του με αυτά που έκανε, αλλά η κοινωνία του ΠΑΟΚ βλέπει φαντάσματα και πως τον κυνηγάνε οι Νεφελίμ.

Όταν η κοινωνία του ΠΑΟΚ αρχίζει να καταλαβαίνει ποδόσφαιρο, τότε θα έχει ελπίδα να ζήσει και κανά πρωτάθλημα.

Και όταν ο Ιβάν σταματήσει να λαμβάνει μηνύματα από αυτή την κοινωνία, τότε υπάρχει ελπίδα.

Μία κοινωνία που τρώει αμάσητες τις θεωρίες συνωμοσίας, που ζει για να λέει πως κάποιοι τρώνε τον Σαββίδη, που πιστεύει πως η ίδια της η ομάδα είναι ότι πιο βρώμικο υπάρχει.

Αλλά δεν φταίει η κοινωνία, φταίει ο ΠΑΟΚ που αφήνει τον κάθε ανίκανο που τάισε – πρώην προπονητές, τεχνικούς διευθυντές, υπαλλήλους κτλ – να καλύπτουν την ανικανότητά τους διοχετεύοντας ψέματα για αυτόν.

Ας βγει να μιλήσει τώρα ο ΠΑΟΚ για την εποχή που ζούμε. Να δούμε τι νούμερα δόθηκαν, για ποιους, τι προφασίστηκαν για να γίνουν αυτές οι ...επενδύσεις και γιατί έφυγαν παιδιά που δεν κόστιζαν και ήταν χρήσιμα στο ρόστερ. Κάποια είχαν και προοπτική μεγάλης καριέρας, κάποια έχουν ακόμη ευτυχώς.

Αυτή η παθητική στάση του ΠΑΟΚ στον κάθε ανίκανο που τον σπιλώνει, είναι κάτι που ουδέποτε κατάλαβα και δεν πρόκειται ποτέ να ανεχτώ.

Και αυτοί οι τύποι που έφαγαν ψωμί από τον ΠΑΟΚ, είναι και αυτοί που τον λερώνουν στη κοινωνία του.

Ο ΠΑΟΚ έχει εγκληματίσει ποδοσφαιρικά και το ξέρουμε όλοι. Έχει εγκληματίσει γιατί δεν έχει τη δομή να το αποφύγει. Τώρα με την επικείμενη αλλαγή του αθλητικού διευθυντή – την φυγή αρχικά – πρώτα θα πρέπει να στηθεί ο μηχανισμός και μετά να έρθει ο οποιοσδήποτε να μας πουλήσει τεχνοκρατιλίκι και πνεύμα.

Τέλος, έχοντας δει όλους τους μεγάλους μέχρι σήμερα, αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να βρει ποδοσφαιρικές σταθερές και μία ορθολογική καθημερινότητα, θα μπορέσει να κάνει τη ζημιά έχοντας ένα παιχνίδι την εβδομάδα.

Απλά για να βρει σταθερές και ορθολογική καθημερινότητα, δεν έχει δικαίωμα να κάνει μισό λάθος στη στελέχωση.

ΥΓ Οι διαρροές του Παναθηναϊκού μετά από την κωμωδία με τη Λιβαδειά, θυμίζουν την φράση "της κοντής.... της φταίνει οι τρίχες". Από νωρίς βλέπουμε το δείγμα της επικοινωνιακής στρατηγικής της κλιμακτηρίου, από νωρίς πιάνει δουλειά το γιουσουφάκι του Ευάγγελου. Από τη μία απορώ με τους Παναθηναϊκός που ανέχονται την εποχή του Αλαφούζου και του Παναγόπουλου. Ας βρει λίγο ισορροπία η ομάδα και θα ασχοληθούμε με τα παραγοντικά καρτούν.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

  1. κανονικα θα επρεπε να ειχες κρυφτει και να μην ξαναβγαινες στο φως. Αλλα εισαι μαλλον θρασυς ή απετσωτος. Θα μου πεις οτι εχει αναγκη απο μουτζουρα το μαυροτίγανο?
    Ρε συ Κολκα το βρηκες εκεινο το χωριο στην Σουηδια? χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.