Ads Top

Τα μπάτζετ παίζουν μπάλα! Οι μικροί, οι άσημοι και το παραδοσιακό μεγαθήριο


Πόσο κοστίζει το ρόστερ των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων και ποια στοιχεία τους ξεχωρίζουν. Το sportdog.gr έψαξε και έμαθε.


Την Παρασκευή έγινε η κλήρωση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως ήταν φυσικό η εκδήλωση είχε ελληνικό ενδιαφέρον, αφού Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμαθαν τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Και να για τους τρεις η κλήρωση ήταν ικανοποιητική, για το «τριφύλλι» ήταν πιο σκληρή αφού έπεσε με μία παραδοσιακή δύναμη της Ισπανίας, την Ατλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την κροάτικη Ριέκα, η ΑΕΚ με τη βέλγικη Μπριζ και ο ΠΑΟΚ με τη σουηδική και σχεδόν άγνωστη, Έστερουντς.

Πως κινήθηκαν οι ομάδες το καλοκαίρι, τί ρόστερ διαθέτουν και ποια είναι η οικονομική τους επιφάνεια. Το sportdog.gr έψαξε και βρήκε κάποια αξιόλογα στοιχεία.

Πέταξε δύο εκτός ευρωπαϊκών Κυπέλλων

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού για να φτάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ πέταξε ξεπέρασε το εμπόδιο της Νιου Σαιντς, στον δεύτερο προκριματικό γύρο και αυτό της Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ στον τρίτο. Βρίσκεται σε μεγαλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα από τους Πειραιώτες καθώς όταν τους αντιμετωπίσουν θα έχουν ήδη παίξει 4 παιχνίδια στο κροάτικο πρωτάθλημα.

Η Ριέκα που ηγείται της βαθμολογίας στη χώρα της διαθέτει μπάτζετ 24,10 εκατ. Ευρώ. Διαθέτει ρόστερ 30 ποδοσφαιριστών εκ των οποίων οι 16 είναι ξένοι και μεταξύ τους υπάρχουν 8 διεθνείς. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 25,1 και το καλοκαίρι έκανε 7 προσθήκες.

Απέκτησε 11 και έχει το νεαρότερο ρόστερ

Η ΑΕΚ γλίτωσε τα μεγαθήρια, όπως η Μίλαν και βρήκε στον δρόμο της έναν πιο βατό αντίπαλο, αλλά εμπειρότερο ευρωπαϊκά. Ο λόγος για την Κλαμπ Μπριζ που έχει ένα κοινό με την Ένωση. Αποκλείστηκε και η ίδια από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στα παιχνίδια με την Πασάκσεχιρ. Η βέλγικη ομάδα διαθέτει μεγαλύτερο μπάτζετ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το οποίο ξεπερνά τα 84 εκατ. Ευρώ. Στο ρόστερ της υπάρχουν 36 ποδοσφαιριστές, το 58% εξ αυτών είναι ξένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 24,5 χρόνια. Στη Μπριζ παίζουν 8 διεθνείς ποδοσφαιριστές και το καλοκαίρι έγιναν 11 μεταγραφές. Η αντίπαλος της Ένωσης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπως η ομάδα της Μόσχας θα είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά, αφού το βέλγικο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει και όταν θα αντιμετωπίσει τους κιτρινόμαυρους θα βρίσκεται στην τρίτη στροφή του.

Οι Βάσκοι δεν κάνουν μεταγραφές

Το όνομα της Ατλέτικ Μπιλμπάο που θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό προκαλεί δέος. Πρόκειται για μία παραδοσιακή δύναμη του ισπανικού ποδοσφαίρου. Με προπονητή τον Κούκο Σιγάνδα, οι Βάσκοι απέκλεισαν στον τρίτο προκριματικο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ τη Ντιναμό Βουκουρεστίου. Η Ατλέτικ διαθέτει μπάτζετ 167,60 εκατ.Ευρώ, στο ρόστερ της υπάρχουν 25 ποδοσφαιριστές από τους οποίους μόνο ένας είναι ξένος. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 27 χρόνια. Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το καλοκαίρι δεν έκανε καμία μεταγραφή. Μόνο δανεικοί επέστρεψαν στο Σαν Μαμές.

Η άσημη και φτωχότερη

Η Έστερσουντς που βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ δεν έχει μεγάλη ιστορία, αφού ιδρύθηκε το 1996, αλλά κατάφερε να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της ένα Κύπελλο Σουηδίας. Διαθέτει πολύ μικρό μπάτζετ που αγγίζει τα 8 εκατ.Ευρώ. Στο ρόστερ υπάρχουν 23 ποδοσφαιριστές, 7 εκ των οποίων ξένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 25,8 χρόνια. Το καλοκαίρι δεν έκανε καμία μεταγραφή. Εξάλλου το πρωτάθλημα της χώρας είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται στη 17η αγωνιστική.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.