Ads Top

Αποκάλυψη από ΠΑΟΚτσή δημοσιογράφο για τη μεταγραφή Ρέτσου: «Ποια 22 εκατ. ευρώ; Είναι παραπάνω»!


Τι μέρες ζούμε στο φινάλε αυτού του καλοκαιριού; Ο Ολυμπιακός πουλά τον Παναγιώτη Ρέτσο στη Λεβερκούζεν και ο Παναθηναικός έχει ξεπουλήσει τους πάντες και τα πάντα για να επιβιώσει. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Η αξία του Ρέτσου (γερό να είναι το παλικάρι, δεν υποτιμώ ούτε στο ελάχιστο την αξία του), είναι μεγαλύτερη από την αξία που είχαν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Μέσι σε ηλικία 19 ετών. Με 21 συμμετοχές στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα που έπαιζαν… μπάλα οι Γιάχοι, οι Δημητρόπουλοι, οι Σπάθες και άλλοι λεβέντες (που ούτε τα ονόματα τους θέλουμε να θυμόμαστε), οι επιτελείς της Λεβερκούζεν έκριναν ότι πρέπει να δαπανήσουν το ποσό που προαναφέρουμε για τον αποκτήσουν.

Στο ποσό που θα βάλει ο Ολυμπιακός στα ταμεία του. Δεν υπολογίζονταν άλλα έξοδα όπως η αμοιβή του Κουτσολιάκου (με πολλά μηδενικά, επίσης αστρονομική) και άλλα έξοδα όπως επίσης και η αμοιβή του Ρέτσου για το συμβόλαιο που θα υπογράψει στη Λεβερκούζεν. Το σύνολο της μετακίνησης θα ξεπεράσει σε κόστος τα 30.000.000 ευρώ.

Ο Μαλντίνι σε ηλικία 19 ετών, δεν άξιζε ούτε το 1/10. Πως μπορεί να εκτινάχθηκε η αξία του νεαρού –και ικανότατου επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά Ρέτσου- στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, δεν μπορώ να το ξέρω. Ίσως να καταφέρουν να το εξηγήσουν οι οικονομολόγοι, αν βέβαια ξεπεράσουν το σοκ που δημιουργούν τα ποσά.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός πετυχαίνει ένα χρυσό deal για τα ταμεία του και κατ΄ επέκταση την οικονομική ευρωστία του ιδιοκτήτη του (συμπληρώστε παρακαλώ και τα χρήματα που θα εισπράξει από τη είσοδο στους ομίλους του Champions League), o Παναθηναικός, είναι αναγκασμένος να ξεπουλά ποιοτικούς παίκτες όπως ο Μπεργκ και ο Ζέκα για να επιβιώσει.

Είναι απορίας άξιο γιατί αυτή την τόσο δύσκολη ώρα του συμμάχου Παναθηναικού, δεν κάνει μια κίνηση καλής θέλησης. Τόσο πλάτη έβαλε ο Γιάννης Αλαφούζος σε όλα τα θέματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν αξίζει μια μικρή βοήθεια τώρα που το ταμείο είναι άδειο. Σε δανεικά με επιστροφή, μόλις βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του Παναθηναικού αναφέρομαι.

Τι είδους συμμαχία –αναφέρθηκαν εκτενώς με ανακοίνωση τους οι σύνδεσμοι του Παναθηναικού- είναι αυτή αν δεν υπάρχει βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή; Ο Αλαφούζος και το διοικητικό του επιτελείο του, στήριξαν όλες τις επιλογές του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη. Στην ΕΠΟ, τη Super League και όπου αλλού χρειάστηκε, οι «πράσινοι» στάθηκαν με πίστη και αφοσίωση δίπλα στους «κόκκινους».

Η στήριξη δεν είχε αντιπαροχή αλλά, τέτοιες σε τέτοιες δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι. Κι επειδή το ενδεχόμενο να δώσει παίκτες δανεικούς ο Ολυμπιακός στον Παναθηναικό μάλλον δεν είναι η καλύτερη ιδέα, ας βρεθεί ένας άλλος τρόπος να βοηθηθεί η διοικητική ομάδα Αλαφούζου για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Δεν θα είναι η πρώτη φορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που μια ομάδα βοηθά μια άλλη με ένα δάνειο. Έχει συμβεί στην Γερμανία, στην Ισπανία και σε άλλες χώρες.

Άντε και καλό μας φθινόπωρο!

Υ. Γ. Μόνο αν συνωμοτήσει το σύμπαν δεν θα έρθει. Νομίζω ότι έχει άλλες πιο σοβαρές… δουλειές το σύμπαν. Οπότε θα έρθει…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.