Ads Top

Ατάκα που κάνει θόρυβο: «Αλαφούζος-Μαρινάκης θα...»!


Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για την "παναθηναϊκή επικαιρότητα" παραχώρησε στο Sportdog ο γνωστός ρεπόρτερ, Γιώργος Σπανουδάκης. Τι λέει για Ουζουνίδη, μεταγραφές και Αλαφούζο-Μαρινάκη.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη μεταγραφή του επιθετικού, αλλά και ευρύτερα στην ενίσχυσή του, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Γιώργος Σπανουδάκης.

Ο ρεπόρτερ των "πράσινων" αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία των Άλτμαν και Χατζηγιοβάνη στην περίοδο της προετοιμασίας, αλλά και στο παιχνίδι με την Γκαμπάλα που πλησιάζει και ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να ψάξει εκδίκηση.

Τέλος, σχολίασε και τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη διοίκηση και τους οπαδούς, την πιθανότητα επιχειρηματικής συνεργασίας των Αλαφούζου - Μαρινάκη, αλλά και πώς η διοίκηση του Παναθηναϊκού μπορεί να αποτελέσει βαρίδι για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

"Η εικόνα που έχουμε από την προετοιμασία και από τα φιλικά που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία και την Ελλάδα, δείχνει ότι ο Ουζουνίδης βασίζεται στην αμυντική λειτουργία. Eίναι και το κομμάτι που, λογικά, είναι πιο μπροστά από τα υπόλοιπα, καθώς εκεί έχουν γίνει οι λιγότερες αλλαγές. Επιθετικά και δημιουργικά του λείπουν σημαντικά κομμάτια, είναι ξεκάθαρο, παρόλα αυτά πως έχει καταφέρει σε πρώτη φάση να να παίρνει πράγματα από τον Άλτμαν. Από εκεί και πέρα προσπαθεί να βρίσκει επιθετικά λύσεις", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog o Γ. Σπανουδάκης και συμπλήρωσε για την ενίσχυση της ομάδας από εδώ και στο εξής:

"Σε αυτή τη φάση στον Παναθηναϊκό ψάχνονται για να βρούνε λύσεις. Το πρόβλημα του Ουζουνίδη είναι ότι δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία, δεν έχει τα κεφάλαια για να κάνει λάθος μεταγραφή και να καταφέρει στη συνέχεια να τη διορθώσει με άλλη μεταγραφή. Πρέπει να κάνει εύστοχες επιλογές, για αυτό και γίνονται αργά βήματα στον τομέα της ενίσχυσης. Ενδεχομένως να χρειαστεί να θυσιάσει μέρες με την ελπίδα να μην χρειαστεί να θυσιάσει στόχους. Μπορεί να περιμένει να πάρει τον επιθετικό τον Αύγουστο, ακόμα και το τελευταίο δεκαήμερο, προκειμένου να είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να το πληρώσει με την αγωνιστική απουσία αυτού του παίκτη από την ομάδα για ένα σημαντικό διάστημα ακόμα".

Από τις μεταγραφές που έχουν γίνει, μόνο από τον Άλτμαν έχουμε εικόνα. Ποια είναι η άποψή σου για την αξία του;

"Δείχνει ότι σε φυσική κατάσταση είναι στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους. Έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα και φαίνεται ότι κατανοεί τον ρόλο που του δίνει ο Ουζουνίδης. Για παίκτη που αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί πολλές φορές οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές χάνονται και δεν ξέρουν τον ρόλο τους. Είναι φιλότιμος, συμμετέχει στην ανασταλτική λειτουργία αλλά προφανώς βοηθάει και δημιουργικά, του έχουν βγει και κάποια γκολ, έστω κι αν εκείνο εναντίον της Άλκμααρ είχε και δόση τύχης. Αλλά όπως πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με παίκτες που αρχικά δεν δείχνουν πολλά πράγματα, έτσι πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και με εκείνους που δείχνουν κάτι. Γιατί πολλές φορές στην πορεία αποδεικνύεται ότι ήταν βεγγαλικά. Αλλά η πρώτη ανάγνωση που κάνουμε στον έλεγχο του Άλτμαν, είναι θετική".

Από τους υπόλοιπους, που ήταν και πέρσι στην ομάδα δηλαδή, ποιον έχεις ξεχωρίσει;

"Θα μιλήσω για κάποιον που δεν τον είχαμε στο μυαλό μας ως λύση 11άδας, τον Χατζηγιοβάνη, που δείχνει ότι έχει τα προσόντα για να μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Αλλά κάπου υπάρχει στο πίσω μέρος τού μυαλού ότι με την επιστροφή του Βιγιαφάνιες και με την ενεργοποίηση του Λουτσιάνο, θα μειωθούν οι θέσεις που είναι διαθέσιμες και θα είναι δύσκολο να βρει χρόνο συμμετοχής. Αλλά δείχνει ωριμότητα στο παιχνίδι του και θράσος με την καλή έννοια. Θεωρώ ότι αυτός είναι το μεγάλο στοίχημα του Παναθηναϊκού, καθώς οι υπόλοιποι δεν έχουν δείξει κάτι που δεν περιμέναμε ή δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής από άλλους. Ο Χατζηγιοβάνης είναι παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου, κάτι που αρέσει πολύ στον κόσμο και αγωνίζεται σε θέση που δύσκολα ξεχωρίζει Έλληνας ποδοσφαιριστής".

Πώς περιμένεις το παιχνίδι με την Γκαμπάλα που πλησιάζει;

"Το ένα ζήτημα στα συγκεκριμένα παιχνίδια, που είναι λάθος η προσέγγιση, αφορά το θέμα της εκδίκησης. Είναι εντελώς διαφορετικά μεγέθη ο Παναθηναϊκός με την Γκαμπάλα, ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη, η Γκαμπάλα απλώς προσπαθεί να κάνει κάτι. Και ο Ουζουνίδης δεν πρόκειται να το πάει στο επίπεδο της εκδίκησης. Το δεύτερο που θέλω να σημειώσω, αφορά πάλι λάθος προσέγγιση: Η Γκαμπάλα δεν είναι ομάδα της πλάκας, που κατά λάθος απέκλεισε τον Παναθηναϊκό πριν από μερικά χρόνια. Αν δει κανείς τις τρεις τελευταίες σεζόν, έχει πετύχει 9 διαδοχικές προκρίσεις. Δύο φορές μπήκε στους ομίλους και το ίδιο προσπαθεί να κάνει και φέτος. Αυτό και μόνο ως γεγονός για ομάδα που έχει περάσει από τον σκόπελο των προκριματικών, δείχνει πολλά για ομάδα που χτίζει ψυχολογία σε τέτοιους αγώνες. Επίσης έχει αποκλείσει κι άλλες καλές ομάδες πλην του Παναθηναϊκού. Δεν είναι του πεταματού, δηλαδή, όπως την εμφανίζουν. Δεν υποστηρίζω ότι συνιστά επιτυχία πρώτου μεγέθους αν προκριθεί ο Παναθηναϊκός, όταν μάλιστα έχει κάνει τόσες σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη. Αλλά είναι αξιόμαχος αντίπαλος, που ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπίσει με απόλυτο σεβασμό. Κι αυτό θεωρώ ότι θα κάνει και ο Ουζουνίδης, θα την αντιμετωπίσει με απόλυτο σεβασμό. Αν ο Παναθηναϊκός υποστεί αποκλεισμό, θα μπει σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Κι αυτό ήταν κάτι που σημείωσε και ο Αναστασίου πριν από μερικές μέρες, στο περιθώριο του φιλικού που έδωσε ο Παναθηναϊκός εναντίον της Κορτράικ: Το πιο σημαντικό είναι η αρχή. Ήταν η συμβουλή του προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη".

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι υπάρχει θέμα στις σχέσεις της διοίκηση με τους οπαδούς της ομάδας. Το ρεπορτάζ για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, έρχεται να ρίξει νέο λάδι στη φωτιά. Ποια είναι η άποψή σου;

"Σε επιχειρηματικό επίπεδο είχε διαφανεί εδώ και μέρες ότι κάτι γίνεται. Ποδοσφαιρικά μπορεί να αποτελεί έκπληξη, παράδοξο κ.λπ., αλλά επιχειρηματικά οι συνεργασίες γίνονται σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να υπάρχουν τσακωμοί. Όταν εμφανίζεται το χρήμα, μπαίνει μπροστά το χρήμα και τίποτα άλλο. Ποδοσφαιρικά δημιουργεί παράδοξο, γιατί ο Αλαφούζος είχε κάνει σημαία του την κόντρα του με τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη και τώρα δημιουργείται ένα ζήτημα. Πέραν όλων των άλλων που έχουν να κάνουν με την αποχώρηση του Μπεργκ, το πώς διοικείται η ομάδα κ.λπ. Στην πορεία της σεζόν μπορεί να υπάρξουν διακυμάνσεις και μεγάλο ρόλο θα παίξει η πορεία της ομάδας. Για τον Ουζουνίδη θα είναι βαρίδι η διοίκηση, γιατί όσο πηγαίνει καλά αγωνιστικά η ομάδα, τα διοικητικά θα μένουν στην άκρη. Στο πρώτο στραβοπάτημα όμως θα γίνουν συνειρμοί και αυτό θα είναι βαρίδι για την ομάδα".

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.