Ads Top

Απίστευτη τοποθέτηση για τον ΠΑΟΚ: «Και τα ντόρτια στα φιλικά, ντόρτια είναι...»


Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν αρκετά καλός επιθετικά, όμως στην άμυνα... έμπαζε, με αποτέλεσμα να δεχτεί 4 γκολ από τον Άγιαξ και κάποιος γνωστός ΠΑΟΚτσής να «ενοχληθεί»!

Το σφύριγμα της λήξης του φιλικού του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, με βρήκε σχετικά ικανοποιημένο. Όσο ικανοποιημένος μπορεί να είναι κάποιος μετά από... ντόρτια, δηλαδή. Διότι τα ντόρτια, είναι ντόρτια, έστω και στα φιλικά. Γράφει ο Νίκος Τζαντζαράς.

Αλλά είμαι ικανοποιημένος, γιατί όλοι θα ανησυχούν και θα γρηγορούν, ώστε να γίνει το καλύτερο, μέχρι να αρχίσουν τα επίσημα. Ικανοποιημένος επειδή η αλλαγή σχηματισμών ΔΕΝ κουκούλωσε τις βασικές ελλείψεις της ομάδας, για τις οποίες όλοι οφείλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν ώστε να καλυφθούν. Είτε με τον ερχομό εκείνων που θα της προσδώσουν περισσότερη προσωπικότητα και χαρακτηριστικά που λείπουν, είτε επικεντρώνοντας τη δουλειά των υπολοίπων στους τομείς που πρέπει. Σύντομοι σχολιασμοί για πρόσωπα και πράγματα:

Όταν μια ομάδα τρώει τέσσερα και ο τερματοφύλακάς της... αρέσει, τότε η αμυντική της λειτουργία έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο Ρέι φέρει ελάχιστη ευθύνη για την έκταση του σκορ προς τα πάνω. Φάνηκε άνετος με τα πόδια, με καλά ρεφλέξ, εξαιρετικές χαμηλές εξόδους κι έκανε και μια σπουδαία απόκρουση πέναλτι. Για πρώτο ματς, μετά από μιάμιση προπόνηση και με μια ομάδα που αμυνόταν μπροστά του σα να ήθελε να τον... εκθέσει, καλά ξεκίνησε.

Ο σχηματισμός που εξυπηρετεί το ρόστερ και τα χαρακτηριστικά των παικτών, μπορεί να προσφέρει καλύτερες συνεργασίες στη δημιουργία, καλύτερο έλεγχο στη μεσαία γραμμή και μπροστά από την περιοχή (ειδικά στην παραλλαγή 4-2-3-1) και καλύτερες πλαγιοκοπήσεις και συνεργασίες από τα πλαϊνά δίδυμα, ειδικά όταν έχουν χημεία, όπως το Μάτος – Τζάλμα. Δεν κάνει μαχητικότερα και πιο επιθετικά τα στόπερ... Ένα τέτοιο λείπει και αυτό αλλάζει μόνο με μεταγραφή.

Ο Λεβέκ αρέσει πολύ. Κρατά με σοβαρότητα και συνέπεια τη θέση του, ανεβαίνει και προσφέρει δημιουργικά με την εξαιρετική τεχνική αλλά και την ταχύτητά του. Όταν αποκτήσει και χημεία με όσους συνεργάζεται, θα ανέβει κι άλλο. Πολύ θα δυσκολευτεί ο Λέοβατς να κρατήσει θέση βασικού, εάν ο Γάλλος μείνει υγιής και δείξει σταθερότητα...

Το πάθος, η επιθετικότητα και η ατομική ενέργεια του Ενρίκε από τη μια – η τακτική συνέπεια και η καλή χημεία που έχει με τον Μάτος ο Τζάλμα Κάμπος, από την άλλη. Δυο πλαϊνοί, που όποιος και να παίζει, κάτι θα λείπει. Εκτός αν εμφανιστεί έστω και την τελευταία μέρα κανένας κοντός Πορτογάλος και τελειώσουν τα διλήμματα...

Και τα φιλικά ντόρτια, ντόρτια είναι. Και στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, πέφτουν κομματάκι βαριά στο στομάχι. Ο προπονητής με τους παίκτες βεβαίως, θα συνεχίσουν τη δουλειά του σοφότεροι. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι. Αυτοί που λείπουν από τον ΠΑΟΚ και πρέπει να έρθουν, δε γίνεται να είναι της σειράς. Δε γίνεται να είναι “λαχεία”, “ζαριές” και άλλα ευτράπελα κλισέ. Ακούω και διαβάζω δεξιά κι αριστερά, πχ, πως ο Ζαμπράνο θέλει να έρθει, αλλά “η υπόθεση είναι δύσκολη”.

Μια ομάδα (η Ρούμπιν Καζάν), έχει ένα παίκτη που του έχει πει πως δεν τον υπολογίζει. Και ο παίκτης αυτός (Κάρλος Ζαμπράνο), φέρεται να θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το δύσκολο; Το νόμισμα στο οποίο θα γίνει η συναλλαγή;

Ο ΠΑΟΚ ξέρει τι του λείπει, ξέρει ποιοι μπορούν να του δώσουν και αν τυχόν κι εκείνοι θέλουν, δε βλέπω δυσκολίες. Φτάνει όσοι αποφασίζουν να έχουν “χημεία” και αποφασιστικότητα. Τα άλλα, είναι λόγια...

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.