Ads Top

Έπαιζε λες και είχε πέντε μάτια - Του όρμησαν γιατί κάθισε πάνω στην μπάλα στη γραμμή του τέρματος!


Απίθανο το σχόλιο απ' τον Νίκο Αλέφαντο για τον Έλληνα που μπορούσε να περάσει έξι αντιπάλους και τον γκολκίπερ! Τι βλέπει για ΠΑΟΚ και γιατί «τα χώνει» σε Παναθηναϊκό;

Θέλω να ξεκινήσω με το μεγάλο Θανάση Μπέμπη που πέθανε. Οι περισσότεροι από εσάς δεν τον είδατε ποτέ να παίζει. Εγώ που τον είδα και έχω δει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορώ να σας πω 100% ότι δύο ήταν οι μεγαλύτεροι χαφ που έβγαλε η Ελλάδα, ο Μπέμπης και ο Δομάζος. Δεν έχει ξαναυπάρξει στην Ελλάδα ένας παίκτης μια ομάδα μόνος του. Μπορούσε να κρατάει την μπάλα από τη μία περιοχή στην άλλη!

Μια φορά σε ματς με την ΑΕΚ που το είχα δει, είχε περάσει ο Μπέμπης 6 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και τον τερματοφύλακα και κάθισε πάνω στην μπάλα στη γραμμή του τέρματος! Έγινε επεισόδιο με τους ΑΕΚτσήδες που έλεγαν ότι το έκανε για να τους ξεφτιλίσει και του όρμησαν.

Τον είχα και βοηθό προπονητή τον Μπέμπη όταν ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού την πρώτη φορά. Εκείνο το ιερό τέρας ως ποδοσφαιριστής έκατσε βοηθός μου και είχαμε άριστη συνεργασία. Τρομερός σαν άνθρωπος, χιουμορίστας, μεγάλος Ολυμπιακός, ντόμπρο παιδί, τίμιος και ηθικός, καταπληκτικός σας λέω.

Σε ματς με τον Παναθηναϊκό όταν ήταν νεαρός ο Δομάζος, ο Μπέμπης του έδωσε το σταυρουδάκι του και του είπε "από εδώ και πέρα εσύ θα είσαι ο νέος μεγάλος παίκτης". Ήταν το είδωλο του Δομάζου ο Μπέμπης.

Έπειτα από χρόνια η Θεσσαλονίκη έβγαλε έναν παραπλήσιο μεγάλο παίκτη, τον Κούδα. Αυτοί ήταν οι τρεις μεγαλύτεροι κεντρώοι στην Ελλάδα όλων των εποχών. Ο Κούδας πιο επιθετικός, όμως ο Μπέμπης και ο Δομάζος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

Τον έβρισκες στην άμυνα τον Μπέμπη, τον έβρισκες στα χαφ, τον έβρισκες στην επίθεση. Το παρατσούκλι του ήταν Ζάτοπεκ, ο οποίος ήταν μαραθωνοδρόμος. Και Πινόκιο επειδή ήταν τρομερά οξυδερκής και ήταν σαν να κορόιδευε τους αντιπάλους.

Γύρναγε παιχνίδια μόνος του, έκανε τον Ολυμπιακό Θρύλο. Πνευμόνια φοβερά, ταχύτητα, αέρινος, δεν πιανόταν, μεγάλη μπάλα, μεγάλο μυαλό. Έπαιζε λες και είχε 5 μάτια! Δύο μπροστά, ένα σε κάθε πλευρά του κεφαλιού, και ένα πίσω! Ήμουν εκτός Αθηνών και δεν μπόρεσα να πάω στην κηδεία του.

Πάμε τώρα στα τωρινά. Ο ΠΑΟΚ με μικρή ομάδα έπαιξε στην Ευρώπη, στο α' ημίχρονο έκανε λάθη ο προπονητής αφήνοντας έξω τον Ενρίκε τον σκόρερ και τον Μπίσεσβαρ. Όταν τους έβαλε στο β' μέρος σηκώθηκε ο ΠΑΟΚ και ισοφάρισε. Θα περάσει ο ΠΑΟΚ αλλά πιστεύω ότι αυτός ο προπονητής θα έχει προβλήματα. Δεν του έχουν κάνει και μεταγραφές καλές, η περσινή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν βλέπω να μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό που και μεταγραφές έκανε και δύο 11άδες έχει και ο προπονητής είναι σοβαρός -τα ανέλυσα στην προηγούμενη στήλη.

Τον Παναθηναϊκό τον είδα πολύ μέτριο και ας πάνε να σηκώσουν τον Ουζουνίδη. Με μέτρια ομάδα έπαιζε, την Γκαμπάλα και δεν θα περάσει εύκολα εκεί ο ΠΑΟ, κινδυνεύει. Μπροστά ήταν ανύπαρκτος, θα του λείψει πολύ ο Μπεργκ, ήταν μεγάλη δουλειά αυτός στο γκολ. Τα μπακ του πήγαν καλά, ιδιαίτερα ο αριστερός, και ο Λουντ, αυτοί έκαναν τη διαφορά. Επίσης ο Μολέντο κρατάει καλά πίσω.

Για την ΑΕΚ τα είπα στην προηγούμενη στήλη.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος από όλους, δείχνει υπεροπλία, μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το πρωτάθλημα.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.