Ads Top

Αυτοί οι δύο θα ...κρύψουν το τόπι στον Ολυμπιακό, ούτε στη Ρεάλ δεν χωρίζουν τέτοιους μπαλαδόρους!


Ο Δημ. Καρμοίρης αποθεώνει το "ερυθρόλευκο" δίδυμο που έχει τη δυνατότητα να κάνει "παπάδες" στο "Καραϊσκάκη". Πώς σκέφτεται να κατεβάζει την ενδεκάδα ο Μπέσνικ Χάσι;


Σαν που έγραφα τις προάλλες για τους «προπονηταράδες» της εξέδρας και τους «Ιερούς Εξεταστές» του καναπέ, με τη χολή στην άκρη των χειλιών τους, να καταδικάζουν και να αφορίζουν βιαστικά και αβασάνιστα, από Χάσι μέχρι διοίκηση, επιτιθέμενοι προσωπικά (και απολύτως άδικα) ακόμα και κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη(!), θα πω τώρα και για τους «πανηγυρτζήδες» του καλοκαιριού.

Την ανάποδη τάση. Από τον μηδενισμό στα «αλληλούια». Από τον «άχρηστο προπονητή» που… δεν θα δει ούτε με τα κιάλια την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από τον πάγκο του Ολυμπιακού και τον «φευγάτο Μαρινάκη» ο οποίος στρώνει έδαφος μεταπήδησης στην Αγγλία, εκχωρώντας στους Κινέζους το ιδιοκτησιακό μερίδιο του στην πειραϊκή ΠΑΕ, μέχρι τον «αναμορφωτή» μιας ομάδας που σύντομα θα είναι φόβητρο στο γήπεδο και έναν «πρόεδρο τρελό» που κατεβάζει τον ουρανό με τα άστρα στη σέντρα του Καραϊσκάκη!

Αυτή την υπερβολικά ανισόρροπη αντιδιαστολή απόψεων επιθυμώ να επισημάνω στο σημερινό πρόλογο και να πάμε παρακάτω, στον απόηχο του πρώτου «σοβαρού» καλοκαιρινού τεστ που έδωσαν οι ερυθρόλευκοι τις προάλλς με τη Μαλίν ή Μέχελεν (αναλόγως πώς την προφέρουμε, στα γαλλικά ή τα φλαμανδικά). Και το χαρακτηρίζω πιο σοβαρό από τα προηγούμενα ματς γιατί τα πόδια λύνονται όλο και πιο πολύ, μέρα με τη μέρα, στη β' φάση της προετοιμασίας, ο προπονητής ησύχασε από την πίεση του πρώτου «κόσκινου προγραφών» και όσο να 'ναι ο μπελάς μετριάστηκε για το ποιους θα… καρατομήσει, οδεύοντας προς έναν πρώτο σκελετό 11άδας υπό την έννοια του «κουμπώματος» κάποιων προσώπων σε συγκεκριμένες θέσεις και, γενικά, όσο θα κοντοζυγώνουν οι προκλήσεις του 3ου προκριματικού γύρου, η σοβαρότητα πλεονάζει και τα κεφάλια μπαίνουν ολοένα και πιο μέσα.

Διδυμάκια και δεσμά γάμου 11άδας

Επομένως, να τα συμπεράσματα, τα οποία «φωνάζουν» από το ηλιοβασίλεμα του Σαββάτου, για θέσεις, παίκτες, δίδυμα και συστήματα που κλειδώνουν στο μυαλό του Μπεσνίκ Χάσι:

1) Ασυζητητί, Καπίνο στα γκολπόστ. Και μου άρεσε που σοβαρεύθηκε και αυτός (γιατί με τον Πανιώνιο και στο Ζέεφελντ έδειξε κάπου να μην το έχει πάρει στα σοβαρά το πράγμα ακόμα), εναρμονισμένος στο όλο κλίμα απεξάρτησης του πνεύματος των ποδοσφαιριστών από τις διακοπές τους και στην επαγγελματική συγκέντρωση για την επίτευξη του μεγάλου στόχου πρόκρισης στους Ομίλους. Ανεξάρτητα από το αν έφαγε ή όχι γκολ ο Ολυμπιακός από τους Βέλγους γιατί -κλασικά- οι …καθιερωμένες τρεις φάσεις στα νώτα της αμυντικής γραμμής του προέκυψαν πάλι σε τετ α τετ, αλλά ο Στέφανος αντέδρασε ιδανικά και γλίτωσε την παραβίαση της ερυθρόλευκης εστίας.

2) Ρέτσος ο ένας, Μποτία πλάι του, μέχρι να έρθει ο επόμενος ή μέχρι να φύγει ο Ισπανός με μεταγραφή, το κεντρικό δίδυμο των μπακ. Ακόμα και αν -πολύ πιθανό με τα τελευταία νέα- προκύψει άμεσα αγορά στόπερ, λόγω εμπειρίας στην ομάδα πιο πολύ και σύνθεσης ντουέτο με τον Ρέτσο, δεν αποκλείω να δούμε τον Μποτία παρτενέρ του μικρού στα πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης.

3) Παναγιώτης Ταχτσίδης «8άρι» στον άξονα, μπροστά στον κόφτη Ρομαό όταν η ομάδα επιτίθεται και σχεδόν στην ευθεία του Τογκολέζου, κάθε που αμύνεται. Δεν ήταν στα …κουτουρού φυσικά το σχήμα αυτό της μεσαίας γραμμής που άρχισε το φιλικό με την Μαλίν! Ο «Ιταλός» προορίζεται να ντουμπλάρει τον έμπειρο αμυντικό χαφ της ομάδας.

4) Ούτε το 4-2-3-1 που επέλεξε ο Κοσοβάρος τεχνικός ως σύστημα ήταν τυχαίο. Σε αυτό το στυλ ανάπτυξης ποντάρει, αυτό θέλει να «μάθει» στους παίκτες του.

5) Με Φορτούνη και Μάριν δίπλα-δίπλα. Γιατί -πού είσαι Μπέντο να τα βλέπεις!- τέτοιους μπαλαδόρους ούτε στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα δεν τους χωρίζουν. Τους βάζεις τα …δεσμά γάμου 11άδας και τους κλειδώνεις στο γήπεδο! Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει. Και οι δύο όταν είναι στις φόρμες τους, κρύβουν το τόπι. Από πού θα …σου έρθει δεν ξέρεις! Οέο, που είναι η μπάλα;

6) Πάμε στα άκρα της άμυνας. Με αυτόν τον Ελαμπντελαουί από τα παλιά πολύ καλά του και το νεαρό Κούτρη ακομπλεξάριστο, να παίζει σαν παλιός στον Ολυμπιακό, ο Ντε Λα Μπέγια αριστερά είναι βέβαιο ότι έχει συγκριτικό μειονέκτημα. Όσο για την απέναντι πτέρυγα, καλά θα κάνει ο Φιγκέιρας να γυρίσει γρήγορα στις προπονήσεις για να μην του την φάει τη θέση ο «επαναπατρισθείς» Ομάρ και να παρακολουθήσουμε ένα σκληρό -και όπως φαίνεται εναλλακτικό- "ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ" ανάμεσα τους.

7) Να σε κάψω Φελίπε μου, να σ' αλείψω μέλι! Αυτόν τον Πάρντο γνώριζε, ήθελε και επέμεινε να αποκτηθεί ο Μάρκο Σίλβα. Ο Κολομβιανός με παρουσίες σαν τη σαββατιάτικη θα βγει διπλά κερδισμένος. Μονά ζυγά δικά του. Είτε μένει και παίζει στον Ολυμπιακό, είτε παίρνει μεταγραφή μια και καλή και ωφελείται και η ομάδα του οικονομικά.

Αν ο Πάρντο συνεχίσει στους πρωταθλητές, με την έλευση Καρσελά και με την ύπαρξη στις πτέρυγες των Σεμπά, Ελιουνούσι, όλοι πια -ακόμα και οι δύσπιστοι του προλόγο- διαπιστώνουν πόση αλληλουχία πραγμάτων και προσώπων είχε ο συλλογισμός του Χάσι όταν «έκοβε» (κι αυτός) τον Γιαννιώτα. Πού να χωρέσει!

8) Στο πρόσωπο του Θανάση Ανδρούτσου δεν γνωρίζω αν ο Ολυμπιακός θα βρει… φλέβα χρυσού για έναν σύγχρονο, επιθετικογενή full back, αφού το παιδί για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε με τέτοιο ρόλο, με όλο και παραπάνω βεβαιότητα όμως η περίπτωση του δείχνει ότι είναι ελπιδοφόρα για τους Πειραιώτες. Μετά τον Ρέτσο, αυτός είναι. Παρατηρήστε τον στα στιγμιότυπα του 5-0 από τον Ελιουνούσι, πώς ανεβαίνει όλη την πτέρυγα με κούρσα-όπλο η ταχύτητα του και δεξιοτεχνικά βγάζει μεταβίβαση στον σκόρερ, χωρίς κατάχρηση ατομισμού.

Ρεαλισμοί και όνειρα θερινής νυκτός

Γενικότερα, είμαστε διδαγμένοι, χρόνια τώρα, παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και ζώντας τις προετοιμασίες των ομάδων από την εποχή που παίζανε με κάτι… μπυραρίες, όπως τις αποκαλούσαμε, στα οικογενειακά διπλά τα οποία βαφτίζανε φιλικά, εκείνους τους καιρούς οι απεσταλμένοι των εφημερίδων, ότι οι πρωταθλητές των φιλικών, όπως και των μεταγραφών, έπαιρναν τα «βραβεία» τους το καλοκαίρι και παρέμεναν στη συνέχεια στο ίδιο «συννεφάκι».

Ο επίσημος, ο ρεαλιστικός στόχος της σεζόν, θα εξακολουθούσε να είναι… όνειρο θερινής νυκτός.

Επειδή όμως ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το δρόμο του τίτλου και όλοι εμείς που τον παρακολουθούμε, ξέρουμε μέσα από τα δικά μας μάτια, τι έχει προηγηθεί μιας επιτυχημένης σεζόν, στο χρονικό αυτό σημείο του καλοκαιριού, στην 6άρα του Σαββάτου εντοπίσαμε πολλά ενθαρρυντικά σημεία από αυτά που θέλει να «περάσει» ο Χάσι στη νέα εικόνα των παικτών του.

Το γρήγορο, στρωτό ποδόσφαιρο, την πάσα με τη μία όσο πιο πολλές φορές γίνεται, την μπάλα στο έδαφος και όχι στους …αιθέρες (Μπέντοοοοοοο με τις «γιόμες» του Ντα Κόστα από την άμυνα), ένα μη προβλέψιμο γενικά σχέδιο παιχνιδιού, πλουραλισμό στο σκοράρισμα, εκμετάλλευση των στημένων φάσεων μέσω …αεροπορίας και αστείρευτη όρεξη παραγωγής θεάματος.

Αυτά τα είδαμε, αυτά έκανε ο Ολυμπιακός εναντίον της Μαλίν και την σκόρπισε στους 6 ανέμους.

Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο, έως το επόμενο φιλικό και μέχρι τα πρώτα επίσημα crash test της χρονιάς.

Οι πρωταθλητές είναι πρωταθλητές άλλωστε. Δεν έχουν ανάγκη από «φιλικούς» διθυράμβους. Τους γράφει η ιστορία, είναι φημισμένοι γι’ αυτό.

Όπως οι Βέλγοι για …τις πραλίνες τους!

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.