Ads Top

"Αυτός ο παίκτης ξεχωρίζει στον Ολυμπιακό - Έτσι βλέπω Καρσελά και Εμενίκε - Ποιους δεν θέλει ο Χάσι"


Ο Γ. Νοικοκύρης, από την προετοιμασία, μιλάει στο sportdog.gr για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των "ερυθρολεύκων" και αποκαλύπτει μερικά από τα πλάνα του προπονητή.

Στους Οφόε, Καρσελά και Εμενίκε αναφέρθηκε ο Γιώργος Νοικοκύρης σε συνέντευξή του στο sportdog.gr, καθώς βρίσκεται με την αποστολή του Ολυμπιακού στο Βέλγιο και παρακολουθεί την προετοιμασία.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για τα χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, ενώ αναφέρθηκε και σε εκείνους που είναι φευγάτοι από την ομάδα.

Τέλος, σχολίασε τη φρεσκάδα που έχει αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός, για να είναι έτοιμος ενόψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ και εξήγησε γιατί οι Πειραιώτες δεν θα την πατήσουν όπως συνέβη πέρσι με τον Παναθηναϊκό.

Γιώργο, πώς βλέπεις τα νέα μετραγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού στις προπονήσεις; Ας αρχίσουμε με τον Οφόε.

"Είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή, από όσα έχουμε ως δείγμα γραφής αυτό το διάστημα, μπορεί κάλλιστα να παίξει ως 8άρι, box to box, αλλά μπορεί να αποδώσει και πίσω από τον επιθετικό. Έχει γερό κορμί, ξεχωρίζει στην προετοιμασία. Έχει μπει στο κλίμα της ομάδας, τον βοηθάει το γεγονός ότι βρίσκεται και ο Χάσι στον σύλλογο, που είχαν δουλέψει και πέρσι μαζί και ξέρει τον τρόπο που κάνει προετοιμασία".

Η άποψή σου για τον Καρσελά;

"Είναι σε πολύ καλό επίπεδο, από την άποψη της φυσικής κατάστασης, γι' αυτό και συμμετείχε στο φιλικό εναντίον της Άλκμααρ. Είναι παίκτης με στοιχεία που έλειπαν πέρσι από τον Ολυμπιακό και η δυναμική του είναι στις φάσεις 1 εναντίον 1, απέναντι σε κλειστές άμυνες, που αντιμετώπιζε πρόβλημα ο Ολυμπιακός. Θα τον δούμε και στο φιλικό με τη Λόκερεν".

Πώς βλέπεις τον Εμενίκε;

"Δεν ήταν έτοιμος όταν ήρθε, γιατί δεν είχε κάνει προετοιμασία με την Φενέρ. Χρειάζεται λίγο χρόνο, λογικά από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι στο κατάλληλο επίπεδο. Θα είναι έτοιμος και θα παίξει στα επίσημα παιχνίδια, λογικά θα έχει χρόνο συμμετοχής και στο φιλικό με τη Λόκερεν. Το χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η ταχύτητά του, αν και δεν τον έχουμε δει παρά μόνο σε προπονήσεις και να συμμετέχει σε απλές ασκήσεις".

Εναντίον της Άλκμααρ ο Μπεν πιστώθηκε δύο γκολ και πολλοί συνδέουν την περίπτωσή του με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ανσαριφάρντ. Ποια είναι τα δεδομένα;

"Ο Μπεν είναι από τους παίκτες που έχουν πολύ καλή παρουσία στην προετοιμασία, προσπαθεί πολύ και είναι από εκείνους που δείχνει ο Χάσι ότι τον έχει καλά στο μυαλό του. Αρχικά ήταν να δοθεί δανεικός, αλλά ο Χάσι τον πήρε στην προετοιμασία. Θεωρώ ότι είναι στα ίσια με τον Ανσαριφάρντ, αλλά συνολικά ο Μπεν έχει καλύτερη εικόνα από τον Ιρανό. Ο Χάσι θέλει τρεις επιθετικούς. Αν δεν έρθει κάποιος άλλος, προφανώς δεν θα αλλάξει η τριάδα. Τώρα, αυτή την περίοδο, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι. Αλλά μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να πάρει άλλον επιθετικό, οπότε ο Ανσαριφάρντ περνάει από εξετάσεις και η αλήθεια είναι ότι ο Χάσι δεν πετάει και τη σκούφια του μαζί του".

Καθημερινά γράφονται πολλά ονόματα παικτών που, πιθανότατα, θα αποχωρήσουν. Τι μπορούμε να πούμε για αυτούς;

"Ανσαριφάρντ, Μάρτινς, Ελιουνούσι, Ντε λα Μπέγια, Μανθάτης. Εντάξει, με τους Έλληνες δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν χαλάει κάτι στο ρόστερ αν μείνει ο Μανθάτης και την τελευταία στιγμή αποφασιστεί να δοθεί κάπου δανεικός, για παράδειγμα. Και ο Μποτία, επίσης, δεν ξετρελαίνει τον Χάσι. Ο Πάρντο, επίσης, ήταν ο μοναδικός από εκείνους που περιμέναμε να αγωνιστούν σίγουρα στο φιλικό με την Άλκμααρ, αλλά δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου".

Τι περισσότερο θα μπορούσαμε να πούμε για την προετοιμασία;

"Είναι προετοιμασία με στόχευση αποκλειστικά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι' αυτό η ομάδα είναι φρέσκια και παίζει καλή μπάλα, κι αυτό είναι που θέλει ο Χάσι αυτή την περίοδο. Η μπάλα να μένει κάτω, να υπάρχει γρήγορο ποδόσφαιρο, αλληλοκαλύψεις, αυτοματισμοί. βασικός στόχος της χρονιάς είναι, σε μεγάλο βαθμό, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε σχέση με πέρσι, όμως, η προετοιμασία είναι η μέρα με τη νύχτα, τόσο στις προπονήσεις όσο και στο πώς τρέχει ο προγραμματισμός. Έγιναν γρήγορες και σωστές κινήσεις, ήρθαν παίκτες με ποιότητα για να βοηθήσουν. Αν θα τα καταφέρουν είναι άλλο θέμα, αλλά δεδομένα είναι παίκτες καλύτεροι από αυτούς που υπήρχαν. Ό,τι ήθελε ο Χάσι το είχε και, πλέον, είναι στα χέρια του και στα χέρια των ποδοσφαιριστών του να πάνε τα πράγματα εκεί που θέλουν".

Και ο Παναθηναϊκός, πέρσι, ήταν φρέσκος στα καλοκαιρινά προκριματικά, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε.

"Ο Χάσι είναι προπονητής που έχει μάθει να προπονεί για τα προκριματικά (Λέγκια Βαρσοβιάς) είτε για τα πλέι οφ πρωταθλήματος (Άντερλεχτ). Έχει πλάνο που το χρησιμοποιεί και με βάση αυτό λειτουργεί. Επίσης, είναι άλλο πράγμα ο Παναθηναϊκός και άλλο πράγμα ο Ολυμπιακός. Δυστυχώς δεν συγκρίνονται οι δύο ομάδες, έχουν διαφορετικό υλικό. Ο Παναθηναϊκός πέρσι δεν είχε δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση, κάτι που φτιάχνει τώρα ο Ολυμπιακός: Υπάρχουν 27-28 παίκτες, με αποτέλεσμα να μένει στον πάγκο για παράδειγμα ο Φιγκέιρας, ο Πάρντο, ο Ταχτσίδης ή ο Ανσαριφάρντ. Έχει πολύ καλές λύσεις ο Ολυμπιακός, κάτι που έλλειψε από τον Παναθηναϊκό πέρσι και κλάταρε. Ο Στραματσόνι έβαζε τους ίδιους παίκτες γιατί δεν είχε πολλές επιλογές ή δεν εμπιστευόταν τις λύσεις που είχε".

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.