Ads Top

Ρεπορτάζ που σοκάρει - Πόσα μας παίρνει το κράτος σε φόρους!


Οι φόροι και οι εισφορές εμποδίζουν την ανάπτυξη - Στα 100 ευρώ πάνε στο κράτος τα...

Υψηλοί φόροι, από τους υψηλότερους σε όλη την Ευρώπη, αβάσταχτες εισφορές και ατελείωτα τέλη και παράβολα συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ επιβαρύνσεων που απαγορεύει οποιαδήποτε σοβαρή σκέψη και προοπτική για επιστροφή της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης, μέσω και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και της εξόδου από την κρίση.

Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που, για παράδειγμα, σήμερα στα 100 ευρώ που πληρώνει ένας εργοδότης σε έναν εργαζόμενο τουλάχιστον τα 60 ευρώ επιστρέφουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο κράτος υπό μορφήν φόρων- άμεσων και έμμεσων – ή ασφαλιστικών εισφορών. Το ύψος του μισθού δεν αλλάζει το συμπέρασμα. Από τους 14 μεικτούς μισθούς που καταβάλλει ο εργοδότης, οι 8,5 επιστρέφουν τελικώς πίσω στο Δημόσιο.

Τα συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη, καθώς η χώρα επιβάλλει από τους 3-4 βαρύτερους συντελεστές και στο εισόδημα και στον ΦΠΑ και στα καύσιμα. Το ίδιο ισχύει και με την άλλη μεγάλη πληγή, αυτή των παραβόλων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 3.500 κωδικοί για έκδοση παραβόλων, ώστε εισπράττονται διάφορα ποσά από το Δημόσιο.

Η ανάπτυξη θα αργήσει πολύ να επιστρέψει στη χώρα μας. Κι όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία γι΄αυτό δεν έχει παρά να διαβάσει το εξής:
Έστω ότι στην Ελλάδα του 2017 βρίσκετε εργοδότη πρόθυμο να σας προσλάβει με σύμβαση πλήρους απασχόλησης και να καταβάλλει τους αναλογούντες φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Συμφωνείτε να παίρνετε 1.120 ευρώ τον μήνα καθαρά, ποσό που αυτομάτως σας κατατάσσει στη «μεσαία τάξη», μετά τη βίαιη υποχώρηση στα εισοδήματα των τελευταίων ετών. Ο εργοδότης αντιλαμβάνεται ότι θα πληρώνει 25.000 ευρώ τον χρόνο προκειμένου εσείς να εισπράττετε τις 15.680 ευρώ. Και εσείς με τη σειρά σας , από αυτές τις 15.680 ευρώ θα δώσετε και 5.610 ευρώ στο κράτος για ΕΝΦΙΑ, ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων , ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας και ειδικό φόρος κατανάλωσης στον καπνό.

Συμπέρασμα; Από το συνολικό ποσόν που καλείται να πληρώσει ένας εργοδότης για να απασχολήσει έναν εργαζόμενο, τουλάχιστον 60% είναι δεδομένο ότι θα καταλήξει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο κράτος.

Ή πιο απλά , από τους 14 μισθούς, περίπου οι 8,5 θα γίνουν άμεσοι και έμμεσοι φόροι ή ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της «ελληνικής υπερφορολόγησης» την οποία έφτασε πλέον να.. ξορκίζει και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία βέβαια έχει υπογράψει για την αύξηση 40 διαφορετικών φόρων μόνο από το 2015 μέχρι σήμερα.

Οι 40 αυτοί νέοι –ή υφιστάμενοι που αυξήθηκαν- φόροι θα έχουν «ξεδιπλωθεί» πλήρως το 2021 και θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ετήσιου εισοδήματος των Ελλήνων κατά 7,6 δισ. ευρώ.

*newpost.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.