Ads Top

Αποκάλυψη - «βόμβα»: «Φεύγει απ' τον Ολυμπιακό και τον κοιτάζει ο Παναθηναϊκός»!


Ο Κώστας Γιαταγάνας αποκαλύπτει στο SportDog.gr ποιον "ερυθρόλευκο" άσο ετοιμάζεται να "αρπάξει" ο Εξάστερος! Τι λέει για Ματσιούλις, Όγκαστ, Λάσμε...

Ο Έρικ Γκριν, που έχει αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, είναι ο παίκτης που ακούγεται για τον Παναθηναϊκό αν αποχωρήσει ο Μάικ Τζέιμς, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Κώστας Γιαταγάνας.

Ο δημοσιογράφος του Eurohoops ξεκαθάρισε ότι η παραμόνη του Γκιστ στο "τριφύλλι" βρίσκεται σε συνάρτηση με εκείνη του Σίνγκλετον, δηλαδή αν μείνει ο ένας θα αποχωρήσει ο άλλος, ενώ χαρακτήρισε "σβούρα" τον Λεκαβίτσιους, που υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.
"Σβούρας ο Λεκαβίτσιους"

Κώστα, ποιο είναι το σχόλιό σου για τη μεταγραφή του Λεκαβίτσιους στον Παναθηναϊκό;
"Μπορεί να μην είναι φανταχτερό όνομα, εκείνο που περιμένει ο κόσμος σε μια μεταγραφική περίοδο, αλλά καλύπτει μία βασική ανάγκη του Παναθηναϊκού στη θέση τού point guard. Όλη την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν έλειπε ο Καλάθης από την πεντάδα, η ομάδα έχανε τον προσανατολισμό της. Δεν υπήρχε ένας καθαρός "1" για να κουμαντάρει την ομάδα. Ο Λεκαβίτσιους, χωρίς κανείς να βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα βγει λίρα 100, είναι μεταγραφή του Πασκουάλ. Άρα με αυτή τη λογική δείχνει ότι είναι πολύ σωστή κίνηση, για να καλύψει το κενό πίσω από τον Καλάθη.

Ο Λεκαβίτσιους είναι καθαρόαιμος "1", είναι ...σβούρας. Δηλαδή αεικίνητος γκαρντ, που μπορεί να αυξομειώσει τον ρυθμό στο παιχνίδι, να βοηθήσει στο transition game, μπορεί να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, έχει καλό drive, αξιόπιστο σουτ, σίγουρα μπορεί να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, να πασάρει, να τελειώσει φάσεις κ.λπ. Πέρσι έκανε εξαιρετική σεζόν στα χέρια του Γιασικεβίτσιους και από τη στιγμή που τον εμπιστεύτηκε ένας προπονητής όπως ο Σάρας, που γνωρίζει άριστα τη θέση, από μόνο του λέει πολλά".

"Ακούγεται αρκετά ο Γκριν του Ολυμπιακού"

Πώς βλέπεις την κατάσταση με τον Τζέιμς;
"Για τον Τζέιμς όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αποχώρηση. Το ΝΒΑ έχει καρφωθεί στο μυαλό του, έχει προτάσεις από εκεί και νομίζω ότι αν ρωτήσουμε και τον ίδιο, αυτή τη στιγμή δεν έχει στο μυαλό του τον Παναθηναϊκό. Αν οι προτάσεις που έχει δεν υλοποιηθούν, είναι πολύ πιθανό να στραφεί ξανά προς τον Παναθηναϊκό. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι η ομάδα θα στραφεί σε παίκτη που να παίζει στις θέσεις 1 και 2, αλλά περισσότερο τη θέση 2. Ένα όνομα που ακούγεται αρκετά είναι εκείνο του Γκριν, που θα μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και ταιριάζει σε αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός. Αν δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν, ο Φελντέιν επίσης θα αποτελέσει παρελθόν, ο Τζέιμς πιθανότατα θα αποχωρήσει, οπότε με Καλάθη και Λεκαβίτσιους μένει να έρθει ένα 2άρι σκόρερ, που σίγουρα όμως θα βοηθούσε αν κατέβαζε και την μπάλα".

"Μονόδρομος ο Παναθηναϊκός για Όγκαστ"

Το ρεπορτάζ φέρνει πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό τον Ζακ Όγκαστ. Τι περισσότερο μπορούμε να πούμε;
"Όντως είναι πολύ κοντά, αν και ο Παναθηναϊκός χθες βράδυ μπορεί να μην παραδεχόταν ανοιχτά τη συμφωνία μαζί του. Ωστόσο παραδεχόταν ότι είναι σε καλό δρόμο η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή εαυτό που έχουν καταφέρει, είναι να έρθουν σε συμφωνία μαζί του όσον φορά την Ευρώπη. Γιατί τώρα είναι στο Μαϊάμι, στο summer league, καθώς και αυτός έχει το ΝΒΑ στο μυαλό του. Αλλά έχουν καταφέρει να τον πείσουν ότι υπάρχει προοπτική γι' αυτόν στον Παναθηναίκό, καθώς θα είναι τεράστιο βήμα στην καριέρα του. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες, που θα αρχίσει το summer league, δεν προκύψει πρόταση από τους Χιτ ή άλλη ομάδα, ο Παναθηναϊκός θα είναι γι' αυτόν μονόδρομος".

Αγωνιστικά πώς είναι;
"Αγωνιστικά ταιριάζει σε αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός, γιατί είναι αθλητικός ψηλός, έχει ταχύτητα, μεγάλα άκρα. Αλλά το μεγάλο ερωτηματικό στην περίπτωσή του είναι η εμπειρία που δεν έχει σε υψηλό επίπεδο. Στην Τουρκία έδειξε καλά στοιχεία, αλλά ήταν σε μια μιρκομεσαία ομάδα. Το βασικό στην περίπτωσή του είναι το γεγονός ότι διαθέτει ελληνικό διαβατήριο".

Τα δεδομένα για Σίνγκλετον

Για να μείνουμε στους ψηλούς, τι συμβαίνει με τον Σίνγκλετον;
"Ό Παναθηναϊκός τού έχει δείξει με όλους τους τρόπους ότι θέλει να τον κρατήσει. Ήδη έχει απορρίψει πρόταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έχει έτοιμη μία πολύ μεγάλη πρόταση και για τον ίδιο τον παίκτη, με διετές συμβόλαιο ύψους 3,6 εκ. ευρώ. Η ΤΣΣΚΑ αποτελεί δέλεαρ για κάθε παίκτη. Σήμερα ο Παναθηναϊκός απέρριψε πρόταση και της Αρμάνι, ύψους 600 χιλ. ευρώ, για την παραχώρηση του Σίνγκλετον. Αν και η Αρμάνι ως ομάδα δεν δελεάζει τον παίκτη. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει με κάθε τρόπο και το ζητούμενο είναι τι θέλει να κάνει ο ίδιος ο παίκτης. Έχει στο μυαλό του το ΝΒΑ, αλλά αυτή η επιλογή δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλά για ομάδα στην οποία θα έχει συγκεκριμένο ρόλο και καλό συμβόλαιο. Αλλιλώς θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Το βλέπει διαφορετικά από τον Τζέιμς".

"Μετά από Ματσιούλις και Περπέργλου"

Σημερινό ρεπορτάζ φέρνει κοντά στον Παναθηναϊκό τον Θανάση Αντετοκούνμπο;
"Η περίπτωσή του έχει προταθεί, αλλά είναι αρκετά πίσω στη λίστα του Παναθηναϊκού. Η σειρά μπορούμε να πούμε ότι έχει στην πρώτη θέση τον Ματσιούλις (που θα ήταν ιδανική περίπτωση γιατί δίνει πολλές λύσεις, αλλά δεν είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να τον αποκτήσει αν δεν τον αφήσει ελεύθερο η Ρεάλ), μετά τον Περπέρογλου και στη συνέχεια θα μπορούσε να έρθει η περίπτωση του Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο οποίος είναι παίκτης με τεράστια αποθέματα ενέργειας, μπορεί να βοηθήσει σε άμυνα και ριμπάουντ, μπορεί να σκοράρει κυρίως κοντά στο καλάθι, μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Αλλά όπως και ο Όγκαστ δεν είναι δοκιμασμένος σε υψηλό επίπεδο. Ένας τομέας που επίσης πρέπει να προσέξει, είναι το σουτ του από μέση και μακρινή απόσταση, που χρειάζεται βελτίωση".

"Λάσμε αν δεν πάρει τον Όγκαστ"

Με την περίπτωση του Γκιστ τι γίνεται;
"Ο Γκιστ θέλει πολύ να μείνει, το έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Μάλλον φαίνεται ότι η περίπτωση του Γκιστ βρίσκεται σε συνάρτηση με την περίπτωση του Σίνγκλετον. Αν μείνει ο ένας, μάλλον δεν θα μείνει ο άλλος. Ο Παναθηναϊκός θέλει να διασφαλίσει τον Σίνγκλετον και μετά έρχεται ο Γκιστ. Μόνιμα στη λίστα του Παναθηναϊκού βρίσκεται και ο Λάσμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για το αν θα προχωρήσει η περίπτωσή του από τον Παναθηναίκό. Αν ολοκληρωθεί η περίπτωση του Όγκαστ, δεν θα προχωρήσει του Λάσμε. Αλλά μπορεί να αποτελέσει μία καλή εναλλακτική, αν τελικά δεν προχωρήσει του Όγκαστ".

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.