Ads Top

Μυθική τοποθέτηση για τον Μποκανί: «Αυτός είναι το πάνω ράφι και ο... Μπεργκ!»


Ο Ντιεμερσί Μποκανί είναι ο σέντερ φορ που έψαχνε ο Ολυμπιακός και γνωστός φίλος της ομάδας του Λιμανιού... τρελάθηκε!

Σε ποιον θα κάνει... πλάκα ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής και που κολλάει ο Μπεργκ;

Ο Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για την μεταγραφή του Ντιεμερσί Μποκανί στον Ολυμπιακό και το μεγάλο «στοίχημα» που περιμένει τους Ερυθρόλευκους...

Το Σάββατο στο Συνέδριο της Θύρας 7 ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποσχέθηκε στους οπαδούς της ομάδας πως η ενίσχυση του Ολυμπιακού εν όψει της δύσκολης σεζόν που έρχεται, με πρώτο μεγάλο «στοίχημα» τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι γρήγορη και ουσιαστική με παίκτες πρώτης γραμμής ικανούς να δώσουν μεγαλύτερη ποιότητα και ώθηση στην ομάδα.

Ένα 24ωρο μετά ο Ντιεμερσί Μποκανί προβάρει τα ερυθρόλευκα. Ο γνώριμος σε όλο το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό Κονγκολέζος στράικερ θα είναι αυτός που θα επωμιστεί το βάρος της γραμμής κρούσης και θα πλαισιώσει τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Πρόκειται σαφέστατα για μια κίνηση από το «πάνω ράφι» όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε (από τότε που λάνσαρε την έκφραση ο Τροντ Σόλιντ) όταν μιλάμε για παίκτες εγνωσμένης αξίας, πόσο δε μάλιστα για το «φτωχό» από πολλές απόψεις ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιθετικός με όλη την σημασία της λέξεως που στην σπουδαία καριέρα που έχει έως τώρα έχει να επιδείξει ουκ ολίγα επιτεύγματα. Τόσο στο βελγικό πρωτάθλημα με Σταντάρ Λιέγης και Άντερλεχτ όσο και στην Ουκρανία με την Ντιναμό Κιέβου αλλά βεβαίως και με την εθνική της χώρας του. Είναι αλήθεια πως το πέρασμα του από την Πρέμιερ Λιγκ με Νόριτς και Χαλ δεν ήταν αυτό που θα ήθελε. Το γκολ είναι η «τροφή» του επιθετικού όμως καλό είναι να μην βιαστούμε να κρίνουμε από το γεγονός ότι δεν πέτυχε τον στόχο του στο… δέκα κλάσεις (και λίγες λέω) ανώτερο πρωτάθλημα από το δικό μας.


Μια μεταγραφή όταν γίνεται κρίνεται σε πρώτο χρόνο, πριν καν δούμε δηλαδή τον παίκτη με τη νέα του ομάδα, από την μέχρι τώρα συνολική παρουσία του. Από το βιογραφικό και τα επιτεύγματα του ποδοσφαιριστή.

Και συμπαθάτε με ο Μποκανί για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για τον Ολυμπιακό που θέλει τη νέα σεζόν να επιστρέψει στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια πρώτης τάξεως επιλογή.

Αν θα βγει δεν μπορούμε το ξέρουμε. Το έγραψα και για τον Χάσι. Το ξέρουν μόνο οι… μελλοντολόγοι.

Πέρσι στο τέλος των καλοκαιρινών μεταγραφών ο Ολυμπιακός έφερε τον Όσκαρ Καρντόσο. Που στα δύο χρόνια που έπαιξε στην Τρανμπζοσπορ πριν έρθει στον Ολυμπιακό είχε πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα.

Στον Ολυμπιακό όμως ο Παραγουανός απέτυχε παταγωδώς για αυτό και χαιρέτησε με το τέλος της σεζόν. Να σας θυμίσω ένα αντίστροφο παράδειγμα εκτός Ολυμπιακού. Όταν ήρθε ο Μπεργκ στον Παναθηναϊκό έψαχνε μια νέα καριέρα μακριά από το Αμβούργο που είχε «χαθεί». Την συνέχεια την ξέρετε.
Θέλετε και ένα παράδειγμα «ερυθρόλευκο»; Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Θυμάστε τι έλεγαν σχεδόν όλοι όταν το καλοκαίρι του 2007 ο Ίλια Ίβιτς έφερνε τον Σέρβο στράικερ στα… γεράματα του στον Ολυμπιακό; Όταν στην προηγούμενη σεζόν είχε σε 34 συμμετοχές με την Σοσιεδάδ μόλις 3 γκολ; Πάλι για… μίζες και διάφορα τέτοια έγραφαν οι ειδικοί. Την συνέχεια είμαι σίγουρος πως την θυμάστε όλοι…

Το ζητούμενο για έναν επιθετικό σε πρώτη φάση είναι να είναι καλός επιθετικός. Να έχει την κλάση και τις προδιαγραφές να πετύχει και να ξεπεράσει μια άσχημη σεζόν όπως είχε ο Μποκανί επηρεασμένος μάλιστα και από τραυματισμούς.

Το πρόσημο στο «καλημέρα» του 31χρονου στράικερ στον Ολυμπιακό είναι υπερθετικό!

Και η πρώτη κίνηση της διοίκησης του Ολυμπιακού στην ενίσχυση της ομάδας είναι στον δρόμο που πρέπει και σε αυτόν που οφείλει να ακολουθήσει και στη συνέχεια. Ο Μποκανί είναι η ιδανική αρχή. Και το σημαντικότερο είναι πως ο Ολυμπιακός έκανε την μεταγραφή που έπρεπε να κάνει πρώτα από όλες. Αυτή του επιθετικού με έναν στράικερ που εγγυάται με την πορεία της καριέρας του πως μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις και να προσφέρει πράγματα στην ερυθρόλευκη γραμμή κρούσης.

Βλέποντας άλλωστε το έως τώρα διαμορφωμένο ρόστερ του Ολυμπιακού «φώναζε» πως εκεί που χρειάζεται άμεσα ενίσχυση ήταν στην επίθεση. Μόνο ο Καρίμ υπήρχε και τώρα με την επικείμενη παρουσία και του Μποκανί δημιουργεί ένα δυνατό δίδυμο για να πάει στα πρώτα προκριματικά.

Η συνέχεια θα έρθει σύντομα και στις υπόλοιπες θέσεις που επιθυμεί ο Χάσι. Στον άξονα, στα εξτρέμ, στην αριστερή πλευρά της άμυνας και βέβαια στη θέση του στόπερ.

Ο Μποκανί ήταν η ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη που επεφύλασσε ο Ολυμπιακός στους οπαδούς του για το «πρόγευμα» των καλοκαιρινών μεταγραφών. Το καλύτερο ξεκίνημα λοιπόν…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.