Ads Top

Μεγάλο όνομα «χτυπάει» ο ΠΑΟΚ για τον πάγκο - Οι πρώτες συζητήσεις και που «κολλάει» η υπόθεση!


Ο Δικέφαλος το παλεύει για να κάνει το μεγάλο «μπαμ» φέρνοντας στην Τούμπα έναν προπονητή με σπουδαία καριέρα. Γνωρίζει μάλιστα πολύ καλά και την Ελλάδα!


O Βλάνταν Ίβιτς μοιάζει πλέον απίθανο να συνεχίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και οι διοικούντες της ομάδας αναζητούν ήδη τον αντικαταστάτη του, στοχεύοντας στην απόκτηση προπονητή εγνωσμένης αξίας από το εξωτερικό.

Οι πληροφορίες του SportDog αναφέρουν ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους τον Πάουλο Σόουζα και μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με την πλευρά του Πορτογάλου τεχνικού!

Το όνομα του Σόουζα δεν είναι άσχετο με τη χώρα μας, καθώς είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2000-01, με το «τριφύλλι» να είναι ο προτελευταίος σταθμός της σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας του Πορτογάλου, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Γιουβέντους, Ντόρτμουντ και Ίντερ, μεταξύ άλλων.

Παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα μόλις 46 ετών, ο Σόουζα έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του και ως προπονητής έχοντας φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα σε τρεις χώρες! Τα κατάφερε στην Ουγγαρία με τη Βιντεότον τη σεζόν 2011-12, στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2013-14 και στην Ελβετία με τη Βασιλεία το 2014-15. Συνεπώς, η εμπειρία του Σόουζα στον πρωταθλητισμό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τις φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, παρουσίασε σημαντικό έργο ακόμα και σε ομάδες, με τις οποίες δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Το 2009-10 κατόρθωσε να οδηγήσει τη Σουόνσι στην υψηλότερη μέχρι εκείνη τη σεζόν θέση στην ιστορία της (7η) στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, ενώ έβγαλε τη Φιορεντίνα στην Ευρώπη το 2015-16.

Φυσικά, είχε και τις αποτυχίες του, όπως οι κακές θητείες του σε Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και Λέστερ ή η δεύτερη σεζόν του στη Φιορεντίνα (2016-17), η οποία οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τον σύλλογο.

Εν κατακλείδι, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Πάουλο Σόουζα αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, γι’ αυτό άλλωστε πρόκειται για δύσκολη περίπτωση. Πάντως, όπως σας έχουμε ξαναγράψει, το κύριο εμπόδιο για τον Δικέφαλο στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι τα χρήματα, αλλά κυρίως το πώς θα καταφέρουν να τον πείσουν να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Πορτογάλος γνωρίζει από πρώτο χέρι τα δεδομένα στο πρωτάθλημά μας και η προοπτική να εργαστεί εδώ ως προπονητής (ειδικά από τη στιγμή που μπορεί να βρει ομάδα σε κορυφαίο πρωτάθλημα) δεν είναι ιδιαίτερα θελκτική για αυτόν.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.