Ads Top

Πάει για το κόλπο-γρόσο η ΑΕΚ - "Χτυπάει" αντι-Αραούχο που κεντάει, πιτσιρικά και διεθνή!


Καλά μαντάτα στην Ένωση αν δεν έρθει ο Αργεντινός. Ο παίκτης που προτάθηκε στους «κιτρινόμαυρους» είναι λύρα εκατό και εφικτή περίπτωση.


Η ΑΕΚ «καίγεται» για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής. Δεδομένης της αποχώρησης του Πέκχαρτ και το γεγονός, ότι ο Αλμέιδα δεν φαίνεται να βοηθά, ο μοναδικός επιθετικός που έχει απομείνει στην Ένωση είναι ο νεοαποκτηθείς Γιακουμάκης. Το θέμα με τον Αραούχο αναμένεται να τραβήξει αρκετό καιρό (ίσως και Αύγουστο) μέχρι να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις. Μέχρι τότε όμως, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούν να περιμένουν. Ειδικά αν γίνει η στραβή με τον Αργεντινό.

Πρέπει να βρεθούνε λύσεις για την αιχμή του δόρατος. Μία εναλλακτική, όλως τυχαίως, προσφέρει η ομάδα, στην οποία ανήκει ο Αραούχο! Πρόκειται για τη Λας Πάλμας, η οποία φέρεται, να έχει προτείνει στην ΑΕΚ τον Μάρκος Λιβάγια, τον οποίο, όπως ενημερωθήκατε, ισπανική ιστοσελίδα στέλνει με άλλλους δύο ποδοσφαιριστές στην Ελλαδα. Πρόκειται για 23χρονο Κροάτη επιθετικό, ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της πατρίδας του.

Έχει παραστάσεις με γεμάτες χρονιές

Η περίπτωσή του Λιβάγια είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Έχει πολλές παραστάσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το ιταλικό, το ρωσικό και το ισπανικό, με θητεία σε Ίντερ, Τσεζένα, Αταλάντα, Έμπολι, Ρούμπιν Καζάν, Λας Πάλμας. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι έχει γεμάτες χρονιές με τις ομάδες που αγωνίστηκε και δεν έχει μείνει για πολύ καιρό άσφαιρος. Αυτό κρατήστε το! Την περσινή σεζόν έκανε 26 εμφανίσεις σε Πριμέρα και Κόπα Ντελ Ρέι και σημείωσε 7 τέρματα (5 και 2 αντίστοιχα).

Ο Κροάτης στα 23 του έχει δώσει μέχρι στιγμής 125 παιχνίδια, στα οποία σκόραρε 23 φορές, ενώ μοίρασε 6 ασίστ. Διαθέτει εμπειρία από Europa League, στο οποίο συμμετείχε με την Ίντερ. Έπαιξε 7 ματς ως αλλαγή και πέτυχε 4 γκολ. Ένα αρνητικό που έχει, το οποίο δείχνει σημάδια εκρηκτικού και επιπόλαιου χαρακτήρα, είναι ότι κιτρινίζεται πολύ εύκολα. Έχει δεχθεί 40 κάρτες και δύο φορές αποβλήθηκε απευθείας.

Παίζει παντού!

Αν αποκτηθεί, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ΑΕΚ. Γιατί εκτός από την κορυφή της επίθεσης, μπορεί να αγωνιστεί και ως δεύτερος φορ, αλλά και να προσφέρει στο δημουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, αφού δύναται να συνεισφέρει και ως επιτελικός μέσος. Στην καριέρα του όμως έχει χρησιμοποιηθεί 6 φορές και ως φουνταριστός (και στις δύο πτέρυγες). Βέβαια τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει είναι ως πρώτος επιθετικός (13).

Δεν έχει σοβαρούς τραυματισμούς

Όσον αφορά τους τραυματισμούς του, δεν έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα στην καριέρα του. Μόνο μυικά προβλήματα έχει αντιμετωπίσει, τα οποία δεν τον έθεσαν καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης. Μια φορά αναγκάστηκε να μείνει μακριά από τα γήπεδα για 2 μήνες και αυτή ήταν λόγω εγχείρησης σκωληκοειδίτιδας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το 2014 η Ρούμπιν κατέβαλλε 6,5 εκατ.Ευρώ για να τον αγοράσει από την Αταλάντα. Αυτή ήταν η υψηλότερη τιμή που έχει πιάσει στην καριέρα του. Η τωρινή του αγοραστική αξία κυμαίνεται στα 2,5 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Η ΑΕΚ θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τον Αραούχο, αλλά αν δεν... κάτσει έχει πάντα την εναλλακτική λύση του Λιβάγια, ο οποίος είναι διαφορετικού τύπου επιθετικός από τον Αργεντινό. Είναι όμως καλό φορ και μία εφικτή περίπτωση για την Ένωση, αφού ο παίκτης φέρεται να είναι εκτός rotation για την αγωνιστική περίοδο που έρχεται.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.