Ads Top

Τον είδα, είπα ότι θα ρίξει τα τσιμέντα κι ο Κόκκαλης τον πήρε – Τρελάθηκα με Βρουσάι, ζημιές ο Μποκανί!


Ο Νίκος Αλέφαντος, με αφορμή τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, θυμάται ποιον παικταρά έφερε στο Λιμάνι απ' τη Σερβία, ενώ σχολιάζει την πρώτη μεγάλη μεταγραφή των πρωταθλητών.

Δεν υπάρχουν θέματα αυτές τις μέρες γι' αυτό οι στήλες είναι μικρές σε όγκο, αλλά βγαίνουμε συχνά. Θέλω να σχολιάσω κάτι τώρα και πείτε μου αν είμαι άδικος. Και με αυτό θα σας πω και μια ωραία ιστορία από την εποχή του Κόκκαλη που δούλεψα στον Ολυμπιακό, όχι την τελευταία φορά, αλλά την προηγούμενη φορά.

Θέλω να σχολιάσω λοιπόν την πρόσληψη του προπονητή που πήρε ο ΠΑΟΚ. Συγνώμη κύριε ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη έχει πάρει 7 σερί πρωταθλήματα, εσύ ως Σαββίδης δεν έχεις πάρει πρωτάθλημα ακόμα, γενικώς ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1985, έχετε πάρει μόνο δύο στην ιστορία σας, λέτε ότι διψάτε για τίτλους, και πάτε να χτυπήσετε τον Ολυμπιακό με αυτόν τον προπονητή;

Νέος σε ηλικία και είχε δουλέψει στην Παρτιζάν. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ξεσηκωθήκανε τα ΜΜΕ και κάποιοι οπαδοί για τον Χάσι που ήρθε στον Ολυμπιακό, αλλά για τον προπονητή που πήρε ο ΠΑΟΚ τίποτα.

Ο προπονητής που πήρε ο Ολυμπιακός είχε δουλέψει στην Άντερλεχτ του Βελγίου, ο προπονητής που πήρε ο ΠΑΟΚ στην Παρτιζάν της Σερβίας. Ποια είναι πιο επιτυχημένη ομάδα τα τελευταία χρόνια;

Δεν υπάρχει πια Παρτιζάν και Ερυθρός Αστέρας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν φτάνουν πουθενά. Δεν τους βλέπεις στην Ευρώπη. Μέχρι και τον ΑΠΟΕΛ από τη μικρή Κύπρο βλέπεις στην Ευρώπη, ομάδες από τη Σκωτία βλέπεις στην Ευρώπη, αλλά από τη Σερβία δεν προχωράνε πια. Έχουν πέσει πάρα πολύ οι ομάδες από τη Σερβία, δεν είναι όπως παλιά.

Όταν με είχε στείλει ο Κόκκαλης στο Βελιγράδι να δω τον Ίβιτς, τον αδελφό του Ίβιτς που ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ, τον καλό Ίβιτς -εννοώ τον καλό παίκτη Ίβιτς- ήμουν προπονητής στον Ολυμπιακό και πήγα με τον Αναστόπουλο μαζί που ήταν τότε βοηθός μου. Άλλη εποχή τότε για το γιουγκοσλάβικο ποδόσφαιρο. Μπήκαμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο σε ντέρμπι Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας και γινόταν χαμός. Τότε έβλεπες μπαλάρα εκεί.

Θυμάμαι μου είχε πει ο Τζάιτς, η μεγαλύτερη μορφή ποδοσφαιιριστή που έβγαλε η Σερβία και ήταν τότε παράγοντας, μου είχε πει "πάρε και τον σέντερ φορ μας μαζί με τον Ίβιτς! Θα με θυμηθείς". Όμως εμένα με είχε στείλει ο Ολυμπιακός για τον Ίβιτς και δεν θα έπαιζε εκείνη την ημέρα ο σέντερ φορ τους, δεν μπορούσα εγώ να εισηγηθώ μεταγραφή για παίκτη που δεν θα έβλεπα με τα μάτια μου. Εγώ παίκτες από κασέτες δεν μου αρέσει να παίρνω. Θέλω να τους βλέπω από κοντά. Πράγματι λοιπόν ο σέντερ φορ εκείνος αποδείχτηκε γκολτζής, πήρε μεταγραφή έπειτα στη Μαρσέιγ, δεν θυμάμαι το όνομά του.

Μόλις είδα τον Ίβιτς σε εκείνο το ματς, σκέφτηκα "εδώ είμαστε, δεν χρειάζεται να δω άλλο ματς, πρέπει να τον πάρουμε αμέσως". Κάτι ντρίμπλες, φαντεζί, θεαματικός, μπουκαδόρος, και όχι αργός. Γυρνάω στην Ελλάδα και με ρωτάνε στο αεροδρόμιο οι δημοσιογράφοι, τους λέω "θα φέρουμε παίκτη που θα γκρεμίσει τα τσιμέντα"! Μου λέει ο Λούβαρης "δεν έπρεπε να το πεις αυτό". Του λέω "γιατί"; Μου λέει "θα ανεβάσεις την τιμή"! Τι να πω, δεν ασχολιόμουν εγώ με τα οικονομικά, επίσης δεν μου είχε πει κανείς από τον Ολυμπιακό να μην πω καλά λόγια για τον παίκτη. Εγώ είπα την αλήθεια, ό,τι είδα.

Τότε ήταν πολύ δυνατό το γιουγκοσλάβικο ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν πάθει καθίζηση οι ομάδες τους.

Πάμε τώρα στο θέμα του Ρονάλντο. Δεν το χειρίστηκε καλά η Ρεάλ, έπρεπε να χειριστεί το θέμα με τη φοροδιαφυγή όπως η Μπαρτσελόνα που προστάτευσε τον Μέσι. Έχει ενοχληθεί ο Ρονάλντο και αν πράγματι πάρει μεταγραφή θα πάθει μεγάλη αγωνιστική ζημιά η Ρεάλ. Βέβαια, πού να βρεθεί ομάδα να δώσει το υπέρογκο ποσό. Αν σκεφτούμε ότι ο Μπέιλ κόστισε 100 εκ. ευρώ που δεν πρόσφερε αγωνιστικά. Ο Ρονάλντο ωστόσο πάει στα 32 πλέον, με γύρω στα 150 εκ. ευρώ πιστεύω ότι θα τον δώσει η Ρεάλ αφού θα γλιτώσει και τα πολλά λεφτά του νέου συμβολαίου του.

Το θέμα είναι ότι αν δούμε Ρεάλ χωρίς Ρονάλντο, θα είναι άλλη Ρεάλ, δεν καλύπτεται το κενό του. Είναι το Α και το Ω της Ρεάλ. Οι άλλοι είναι λίγοι μπροστά του. Δεν μιλάμε μόνο γι' αυτό που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο, αλλά και γι' αυτό που δεν βλέπουμε, ο παίκτης αυτός είναι πεινασμένος, είναι σκύλος, είναι γενημμένος νικητής και ταιριάζει στη Ρεάλ η οποία ζει για να παίρνει τους τίτλους.

Για τον Μποκανί δεν θέλω να βιαστώ γιατί δεν τον έχω δει σε τι κατάσταση είναι, έχω καιρό να τον δω. Έχει καλό όνομα ο Μποκανί, τον θυμάμαι στα καλά του, αλλά δεν είναι πολύ γρήγορος και πλέον έχει μείνει και μακριά από το γκολ. Βέβαια, στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει ζημιές αν είναι υγιής.

Για τον Βρουσάι θέλω να πω κάτι. Εγώ δεν τρελαίνομαι για μικρούς, το ξέρετε, όμως μου είχε πει ο Σινάνογλου ότι μάθαινε γι' αυτόν τον μικρό πράγματα και θάματα και περίμενα να τον δω. Τον είδα λοιπόν σε μια φάση στην προετοιμασία και τρελάθηκα. Τι ύψος, τι κορμί και πώς έφυγε μπροστά και τι ενέργεια έκανε, τι απαλλαγή από τον αντίπαλο γυρίζοντας με ντρίμπλα 360 μοίρες και τι πλασάρισμα, πώς το κόλλησε! Μου άρεσε πολύ. Τέτοιους θέλω εγώ, με μπόι, με ντρίμπλα, όχι αργούς, θέλω μπουκαδόρους και γκολτζήδες.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.