Ads Top

ΑΥΤΟ προβλέπει ο κανονισμός για τον τραυματισμό του Ίβιτς!


Στα αποδυτήρια βρίσκεται ακόμα ο Κομίνης, μετά την διακοπή στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και περιμένουμε την απόφασή του. Ωστόσο, ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος.

Οριστική διακοπή του αγώνα προβλέπεται από τον κανονισμό σε περίπτωση τραυματισμού παίκτη ή αξιωματούχου ομάδας από ρίψη αντικειμένου από την εξέδρα, ωστόσο ο Κομίνης ακόμα δεν έχει πάρει την απόφασή του και ζητάει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ξαναπέσει το παραμικρό, για να ξεκινήσει και πάλι το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.

Θυμίζουμε, ότι το ματς διακόπηκε λόγω του αντικετιμένου που έπεσε στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς (κουτάκι μπύρας), ενώ ο κόουτς του ΠΑΟΚ αποχώρησε ήδη για το νοσοκομείο.

Αναλυτικά:

Αρθρο 15, παράγραφος 3Ββ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

"Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη.

Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού (Low of the games)

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά

α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και
β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες".

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.