Ads Top

Νέες καταθέσεις «φωτιά» - Ευθεία απειλή υποβιβασμού για Ολυμπιακό!


Σοκαριστικές είναι οι καταθέσεις των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά στην Ασφάλεια Χανίων για τα όσα τους συνέβησαν στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να κινδυνεύει πλέον με ποινή υποβιβασμού!


Φωτιά και λαύρα είναι οι νέες καταθέσεις των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Πλατανιάς, συγκεκριμένα των Αντώνη Κοκκαλά και Ραούλ Γιορέντε, τις οποίες αποκαλύπτει η ραδιοφωνική εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» των Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά στον ΣΠΟΡ FM 94,6, στην Ασφάλεια Χανίων, με τους δύο αθλητές να περιγράφουν τρομακτικές εικόνες «ζούγκλας», τόσο κατά την άφιξη της αποστολής του κρητικού συλλόγου στο «Γ. Καραϊσκάκης», το απόγευμα εκείνο της 1ης Απριλίου, για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όσο κυρίως στα αποδυτήρια του γηπέδου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.


Ο 25χρονος τερματοφύλακας του Πλατανιά, Αντώνης Κοκκαλάς, κατέθεσε στην Ασφάλεια ότι πριν από την έναρξη εκείνης της αναμέτρησης έγινε «υποδοχή τραμπούκων» στο πούλμαν της ομάδας του, με χυδαίες βρισιές, απειλές και προπηλακισμούς κατά την άφιξή του, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας και με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 1-0 (σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα για τον Ολυμπιακό), συνέβησαν ακόμα χειρότερα πράγματα.

Ο Αντώνης Κοκκαλάς κατέθεσε επισήμως λοιπόν ότι δέχθηκε γροθιές στα πλευρά μέσα στα αποδυτήρια και ότι τόσο οι συμπαίκτες του όσο και αυτός ήταν τρομοκρατημένοι με αυτά που έζησαν και αδυνατούσαν να αποδώσουν στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στις μεταξύ τους συζητήσεις μετά από αυτό το τρομακτικό συμβάν, οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου των Χανίων έλεγαν ότι «αν δεν χάσουμε απόψε, δεν θα φύγουμε ζωντανοί από εδώ»!

Εξαιρετικά σοβαρή είναι και η κατάθεση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή του Πλατανιά και μάλιστα από προηγμένη αθλητικά χώρα, του Ισπανού αριστερού οπισθοφύλακα Ραούλ Γιορέντε. «Με το που μπήκα στα αποδυτήρια, με άρπαξε από τον λαιμό ένας μεγαλόσωμος άνδρας με διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού. Εγώ ήμουν αυτός που βοήθησα έναν άνθρωπο από το staff της αποστολής μας να σηκωθεί από το έδαφος, όπου τον είχαν πετάξει. Ήμασταν όλοι κάτι παραπάνω από σοκαρισμένοι», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος Μαδριλένος.

Οι καταθέσεις των δύο αθλητών στην Ασφάλεια Χανίων, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιάς το βράδυ της 1ης Απριλίου, στις δηλώσεις του Προέδρου του συλλόγου, κ. Μαθιουλάκη στον ΣΠΟΡ FM και του ποδοσφαιριστή Χρήστου Καρυπίδη στο Αθλητικό Μετρόπολις, καθώς και στην επίσημη καταγγελία του Αλέξανδρου Αποστολόπουλου που υποχρεώνει ουσιαστικά τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου να διεξάγει έρευνα για αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση.

Γίνεται πλέον σαφές ότι η μικρότερη δυνατή ποινή που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός είναι η αφαίρεση 6 ή 7 βαθμών και συνεπακόλουθα του φετινού πρωταθλήματος, καθώς είναι ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο του υποβιβασμού του συλλόγου για βίαιο επηρεασμό αντίπαλης ομάδας, εφόσον οι καταγγελίες του Πλατανιά και των ποδοσφαιριστών του αποδειχθούν αληθείς! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα περί «βίας»:

«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών (...) Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας».

Δεν αποκλείεται μάλιστα, πάντα εφόσον οι πολύ σοβαρές και επίσημες πλέον καταγγελίες των αθλητών της ΠΑΕ Πλατανιάς ευσταθούν και αποδειχθεί ότι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης όχι μόνο ήταν παρών, αλλά έδωσε και εντολή να κλείσουν οι πόρτες προκειμένου να μην καταγράφονται τα επεισόδια (κάτι που εμμέσως αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), ο Έλληνας επιχειρηματίας να έχει «θέματα» σε ποινικό επίπεδο.

Πέρα από τον προφανή λόγο, δηλαδή της αυτοπρόσωπης παρουσίας του σε χώρο επεισοδίων και ξεκάθαρης ευθύνης του συλλόγου του (πάντα σύμφωνα με τις σημερινές καταθέσεις στην Ασφάλεια Χανίων), οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι στον κ. Μαρινάκη έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ενώ ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος είχε προτείνει τον Σεπτέμβριο όχι μόνο την παραπομπή του σε δίκη, αλλά και την προφυλάκισή του.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.