Ads Top

Πανικός στο Survivor! Λιποθυμούν οι παίκτες - Τι συμβαίνει στις γυναίκες του reality και μας το κρύβουν;


Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Όσο προχωράει το reality και η πείνα θερίζει, οι διαταραχές στους παίκτες, είτε σωματικές είτε ψυχολογικές, είναι εμφανείς. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.


Εδώ και καιρό οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η παρατεταμένη νηστεία των παικτών μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές βλάβες στον οργανισμό τους. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, έχουν σημειωθεί λιποθυμικά επεισόδια και γυναικολογικές διαταραχές με διακοπή της εμμήνου ρήσεως. Οι κίνδυνοι όμως αφορούν επιπλέον διαταραχές στον θυρεοειδή και φυσικά σημαντική απώλεια μϋικού ιστού, κάτι που δεν επανέρχεται ακόμη και με κανονική σίτιση.



Ωστόσο πολύ σημαντικότερες είναι οι ψυχολογικές διαταραχές. Χρόνιο άγχος, διαταραχή πανικού και κατάθλιψη είναι οι τρεις κορυφαίοι κίνδυνοι που απειλούν τους συμμετέχοντες. Οι λόγοι είναι η στέρηση φαγητού, η απομόνωση σε συγκεκριμένο μέρος, η αγωνία για την επιτυχία των αγωνισμάτων, η πίεση του ταλαιπωρημένου οργανισμού να τα καταφέρει στις δοκιμασίες.




Η κατάθλιψη είναι το πλέον σύνηθες που μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και μετά την αποχώρηση από αυτού του τύπου τα ριάλιτι. Το χρονικό διάστημα παραμονής τους είναι μεγάλο και ακόμη και ο υποσιτισμός επηρεάζει σημαντικά τον εγκέφαλο προκαλώντας σοβαρές συνέπειες λόγω της έλλειψες βιταμινών και σημαντικών στοιχείων απαραίτητων για την ψυχολογική κατάσταση και την υγεία των παικτών

athensmagazine
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.