Ads Top

Απίστευτος χαμός με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ - Ποια θα είναι η τιμωρία και ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα


Στα κάρβουνα οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου ελάχιστες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΠΟ. Πώς έχουν τα δεδομένα και τι εκτιμάται ότι θα συμβεί; Τα πάντα όλα...

Σήμερα (στις 14:00) θα εκδικαστεί από την Πειθαρχική της ΕΠΟ η υπόθεση του Ολυμπιακού, για όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, με τα σενάρια σχετικά με την τιμωρία που θα επιβληθεί στους Ερυθρόλευκους να δίνουν και να παίρνουν.

Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα συμμετάσχει στη διαδικασία, απαιτεί, έχοντας έννομο συμφέρον, να επιβληθεί στους Πειραιώτες ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών, προκειμένου να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, καθώς σε αυτό το ενδεχόμενο ο Δικεφάλος θα περάσει μπροστά στη βαθμολογία, έχοντας τους ίδιους βαθμούς (55) με τους Ερυθρόλευκους, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι δύο ομάδες για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους είναι τα παρακάτω:

29η αγωνιστική
Ολυμπιακός - ΠΑΣ (23/4)
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ (23/4)

30η αγωνιστική
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός (30/4)
ΠΑΟΚ - Κέρκυρα (30/4)

Κάμερες και Δημητριάδης

Μάλιστα, στην προσπάθεια που κάνει ο Δικέφαλος να πετύχει την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακό, έχει ζητήσει από τη μία να ανοίξουν οι κάμερες για να βγει στην επιφάνεια ό,τι έχει συμβεί στο Καραϊσκάκη και δεν έχει καταγραφεί, ενώ από την άλλη, να καταθέσει στην Πειθαρχική και η ΑΕΚ.

Όπως λέγεται, δε, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ζητήσει προσωπικά από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να καταθέσει άνθρωπος της Ένωσης για όσα είδαν στα αποδυτήρια, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη κλήση από την ΕΠΟ. Σε περίπτωση, πάντως, που γίνει κάτι τέτοιο ο Βασίλης Δημητριάδης είναι έτοιμος να καταθέσει.

Τι λέει ο Ολυμπιακός και το άρθρο 29

Την ίδια στιγμή, από τον Ολυμπιακό θεωρούν ότι είναι παράνομη η παρέμβαση του ΠΑΟΚ (και της ΑΕΚ, αν γίνει) και δε θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι με το υπάρχον κατηγορητήριο είναι υπερβολική ακόμα και η τιμωρία της έδρας.

Θυμίζουμε ότι στο φύλλο αγώνος γίνεται λόγος για απώθηση του βοηθού παρατηρητή και για λεκτικούς προπηλακισμούς, ενώ τα όσα αναφέρονται στον φάκελο της υπόθεσης μπορεί να επιφέρουν πρόστιμο 40-100 χιλ. ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου, πρόστιμο 50-120 χιλ. ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια, ενώ ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων οι δικαστές μπορούν να επιβάλουν ποινή διεξαγωγής 1-2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, αν αποδειχθεί με νέα στοιχεία (που μπορεί να καταθέσουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, ή να προκύψουν από τις κάμερες) ότι έγιναν πιο σοβαρά επεισόδια (όπως χειροδικία σε βάρος αξιωματούχων) από αυτά που έχουν καταγραφεί, τότε -βάσει του άρθρου 29 του πειθαρχικού κώδικα- η αφαίρεση έξι βαθμών είναι πιθανή.

Πότε θα βγει η απόφαση

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η απόφαση της Πειθαρχικής της ΕΠΟ δεν αναμένεται μετά το τέλος της εκδίκασης, ούτε καν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, αλλά το πιθανότερο είναι να βγει την άλλη εβδομάδα, μέχρι την Πέμπτη, όταν και συνεδριάζει ξανά η Επιτροπή.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.