Ads Top

Νέα απειλή για αφαίρεση βαθμών στον Ολυμπιακό!


Τα όσα έγραψε στην έκθεσή του ο παρατηρητής του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού, περί απειλών που δέχτηκε από τον Μοντέστο, επισύρουν βαρύτατες καμπάνες για τους Πειραιώτες, όπως αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός!


Νέοι μπελάδες για τον Ολυμπιακό που φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί να ξανακαθίσει στο «σκαμνί» του κατηγορούμενου για πράξεις των ανθρώπων του.


Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο παρατηρητής του επαναληπτικού ημιτελικού του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, Κώστας Βρακάς, έχει γράψει στην έκθεσή του ότι ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντέστο, τον έπιασε από το πρόσωπο και του είπε «θα δεις τι θα πάθεις»!

Επειδή το παράπτωμα έχει καταγραφεί σε έκθεση, θεωρείται βέβαιο ότι ο Γάλλος και η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βρεθεί εκ νέου απολογούμενη στα πειθαρχικά όργανα.

Η πράξη του Μοντέστο εμπίπτει στο Άρθρο 28 του Πειθαρχικού Κώδικα περί «Απειλών» και πέρα από τις ποινές που προβλέπονται για τον ίδιο τον Γάλλο, αν κριθεί υπαίτια η ΠΑΕ κινδυνεύει τιμωρία της έδρας της, με αφαίρεση βαθμών, ή ακόμα και με υποβιβασμό, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η διάταξη:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε: ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Άρθρο 28: Απειλές

«Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από 1 έως 3 έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας.

Εξάλλου, επειδή αναφέρεται πως μαζί με τις απειλές, ο Μοντέστο έπιασε από το πρόσωπο τον παρατηρητή, αν αυτό θεωρηθεί άσκηση βίας σε βάρος αξιωματούχου, εμπίπτει στο Άρθρο 29 περί «Βίας κατά αξιωματούχων».

Είναι το άρθρο με το οποίο ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε πρόσφατα για τα όσα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προβλέπει από τιμωρία της έδρας, αφαίρεση 6 βαθμών, έως και υποβιβασμό.

Αν, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» παραπεμφθούν με το ίδιο Άρθρο (29), τότε θα θεωρηθούν και υπότροποι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.