Ads Top

"Tρομερά προσόντα, θα κάνει μεγάλη καριέρα" - "Eυλογία για Μπέντο" - "Τα ίδια θα έκανε ο Σίλβα"!


Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα είπε σε συνέντευξή του στον SportDog, με αφορμή τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με τον Άρη, ο Μπάμπης Παπάζογλου!




Ο γνωστός ρεπόρτερ της ΕΡΑ Σπορ μίλησε για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των "ερυθρόλευκων", σχολίασε την παρουσία των πιτσιρικάδων στο παιχνίδι με τον Άρη, αναφέρθηκε και στους Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, αλλά και στο ποιος θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Μιλιβόγεβιτς στην 11άδα του Ολυμπιακού...

Kύριε Παπάζογλου, πώς είδατε τον Νικολάου εναντίον του Άρη;

"Δεν έχουμε εικόνα από τον Νικολάου μόνο από το χθεσινό ματς, καθώς αυτό ήταν το τρίτο που έπαιζε. Να θυμηθούμε, μάλιστα, ότι τον είχε χρησιμοποιήσει και ο Σίλβα σε ένα φιλικό, πριν από 1,5 χρόνο. Δείχνει ότι έχει μέλλον μπροστά του, ενώ διαθέτει ένα πολύ σημαντικό και δυσεύρετο στοιχείο για στόπερ: Είναι αριστεροπόδαρος. Προχθές έβαλε και γκολ και απέδειξε ότι είναι καλός στις στημένες φάσεις. Αυτή η φουρνιά του Ολυμπιακού έχει κι άλλους αξιόλογους παίκτες, λοιπόν. Κι ο Νικολάου έχει τα προσόντα να παίξει ως κεντρικός αμυντικός".

Μαζί του ήταν και ο Ρέτσος, που φέτος έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

"Αν τον συγκρίνει κάποιος με τον Νικολάου, ως δίδυμο, καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζονται τα νέα παιδιά. Ειδικά σε αυτή την ηλικία. Ο Ρέτσος έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του και παίζει με άνεση. Σε αυτή την ηλικία φαίνεται η διαφορά, η βελτίωση ενός παίκτη από τις εμπειρίες που παίρνει μέσα από τους αγώνες. Ο Ρέτσος είναι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Έχει τρομερά προσόντα. Εξάλλου, μπορεί να παίξει και ως αμυντικός μέσος και δεν αποκλείεται να τον δούμε σε αυτή τη θέση, μέσα στο επόμενο διάστημα".

Παρότι με λίγες προπονήσεις, ο Παρέδες πήρε φανέλα βασικού.

"Πρώτα - πρώτα είναι ψηλός μπακ και οι προπονητές θέλουν τα ψηλά κορμιά στην άμυνα για τις στημένες φάσεις. Επιβεβαίωσε ότι είναι επιθετικός μπακ και αν υπολογίσουμε ότι έχει λίγες προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, καθώς και ότι είχε να παίξει σε επίσημο ματς από τις 15 Νοεμβρίου, ήταν ένα καλό ντεμπούτο".

Πώς είδατε τον Σισοκό;

"Είναι έμπειρος, ξέρει πολύ καλά τη θέση του και είναι επίσης ένας επιθετικός μπακ. Αυτό το χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Απέδειξε ότι ξέρει να μπαίνει στις φάσεις και ξέρει να τις τελειώνει, κάτι που είναι ευλογία για έναν προπονητή. Να παίρνει γκολ από τους χαφ και τους αμυντικούς του δηλαδή, κι όχι μόνο από τους επιθετικούς".

Πρώτο ματς χωρίς τον Μιλιβόγεβιτς. Αρχικά πείτε μου την άποψή σας για τη μεταγραφή του.

"Από τη στιγμή που έγινε αυτή η πρόταση, ήταν δεδομένο ότι θα αποχωρούσε. Ήταν πολύ μεγάλο το ποσό για τα ελληνικά δεδομένα, συν η πρόκληση για τον ίδιο τον παίκτη να παίξει στην Αγγλία".

Τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το θέμα της αντικατάστασής του, εκ των έσω.

"Να θυμηθούμε τι είπε ο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου, για τον αντικαταστάτη του: Ακριβώς ίδιο παίκτη όπως τον Μιλιβόγεβιτς, με τα ίδια χαρακτηριστικά, δεν θα βρει κι αυτό ισχύει για κάθε ξεχωριστό ποδοσφαιριστή. Ο Μιλιβόγεβιτς εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, σκόραρε από στημένα και βοηθούσε από πίσω, οργάνωνε το παιχνίδι. Ο Ρομαό είναι ένα κλασσικό 6άρι, που δεν συμμετέχει τόσο πολύ στη δημιουργία του παιχνιδιού. Ο Μπουχαλάκης είναι καλύτερος στις μεταβιβάσεις, είναι περισσότερο 8άρι. Ως κλασσικοί αμυντικοί μέσοι, πάντως, λογίζονται οι Ρομαό και Καμπιάσο. Περισσότερο ανασταλτικός ο Ρομαό, αλλά στην πράξη βλέπουμε ότι η πρώτη επιλογή είναι να δώσει την ευκαιρία στον Μπουχαλάκη. Για τον οποίο να παρατηρήσουμε ότι πριν από 1,5 χρόνο, ο Σίλβα στο ξεκίνημα πήγε να τον καθιερώσει, να τον κάνει βασικό στο πλευρό του Μιλιβόγεβιτς. Αλλά είχε την ατυχία να τραυματιστεί. Ποιο προσόν έχει ο Μπουχαλάκης ή τι βλέπει σε εκείνον ο Μπέντο; Θα έχει τη μεταβίβαση που ψάχνει, με διαγώνιες πάσες προς τους εξτρέμ και το άνοιγμα του παιχνιδιού που μπορεί να προσφέρει".

Πώς είδατε την παρουσία του Καρντόσο;

"Για τον Καρντόσο, πια, έχουμε μεγαλύτερο δείγμα γραφής. Εντάξει, δεν είναι ο παλιός Καρντόσο και το βλέπουμε. Υπάρχουν ματς που είναι καλύτερος, όπως εναντίον του Άρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει και αρκετά ματς που δεν είναι καλός. Όπως στον επαναληπτικό με τον Άρη. Αλλά έχει και γκίνια, κάτι που είναι πολύ κακό για έναν σέντερ φορ. Προχθες παρ' ό,τι ήταν κακός, θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Δεν είναι ο παλιός Καρντόσο πάντως".

Ανσαριφάρντ;

"Ο Ανσαριφάρντ είναι λογικό να νιώθει πίεση, γιατί μπροστά του υπάρχουν ο Ιντέγε κι ο Καρντόσο. Θέλει να δείξει πολλά στις ευκαιρίες που έχει και νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπει καλύτερα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Θεωρώ ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο στιλ του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, είναι μέσα στις φάσεις, σκοράρει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και ταιριάζει με τον Ολυμπιακό".

Η άποψή σας για τον Μπέντο και την παρουσία του στον Ολυμπιακό;

"Οι προπονητές έχουν ιδέες, αρχές και πλάνο. Αυτό που βλέπουμε είναι το πλάνο του, το πιστεύει, το στηρίζει και το ταμείο καλό είναι να το κάνουμε στο τέλος της σεζόν. Αλλά από τη μέχρι στιγμής παρουσία του, οφείλουμε να του πιστώσουμε αυτό που γίνεται με τα νεαρά παιδιά. Δεν το κάνουν πολλοί προπονητές. Κι ο Σίλβα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Τσιμίκα και Ζντιέλαρ. Αλλά αν μας έλεγαν ότι φέτος θα παίξουν στην πρώτη ομάδα 4-5 παίκτες από τις ακαδημίες, θα πίστευε κανένας ότι δεν θα ήταν ο Τσιμίκας ένας από αυτούς; Βλέπουμε λοιπόν ότι κάθε προπονητής κάνει τις δικές του επιλογές. Πιθανολογώ πάντως ότι και ο Σίλβα θα έδινε ευκαιρίες σε Ρέτσο και Μανθάτη. Ο Μπέντο θα κριθεί και από το συνολικό αποτέλεσμα της σεζόν, αφού εκτός του πρωταθλήματος υπάρχει και το Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ είναι αλήθεια ότι δεν έχει κερδίσει τον κόσμο μέχρι στιγμής με το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του".

Φαίνεται ότι θα αφήσει παρακατήθηκη στον Ολυμπιακό όλα αυτά παιδιά.

"Ο Μπέντο όχι μόνο δίνει ευκαιρίες, αλλά δουλεύει μαζί τους. Εμείς βλέπουμε μόνο την εικόνα τους στα παιχνίδια, αλλά ο προπονητής δουλεύει όλο το διάστημα μαζί τους. Κάνουν και λάθη στη διάρκεια του αγώνα, αλλά πρέπει να τα κάνουν κι αυτά για να μάθουν. Δεν τους χαρίζει ευκαιρίες ο Μπέντο, τα παιδιά το αξίζουν που παίζουν. Πρέπει να υπάρχει και σωστή διαχείριση βέβαια, καθώς ξαφνικά παίζουν σε διαφορετικό επίπεδο".

Τι βλέπετε στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό;

"Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη με συνεχόμενους αγώνες και πλέον νοκ άουτ αναμετρήσεις σε Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο. Το πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει κριθεί, αλλά είναι πάντα σημαντική και η εικόνα μίας ομάδας και φυσικά τα αποτελέσματα στα ντέρμπι. Τα παιχνίδια για ένα μήνα θα είναι συνεχόμενα και τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά".

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.