Ads Top

O καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής



Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι αδικημένος! Είναι αδικημένος από την εμπορική πλευρά, δηλαδή από το πόσο... πουλάει το όνομα του στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα!


Καταρχήν αγωνίζεται σε μία από τις λιγότερο δημοφιλείς θέσεις, αυτή του κεντρικού αμυντικού με αποτέλεσμα να επισκιάζεται από μέσους ή επιθετικούς, όπως άλλωστε συμβαίνει με την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών.

Επίσης, όσα παιδιά και να ρωτήσεις στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, ελάχιστα θα σου πουν ότι θέλουν να του μοιάσουν, επιλέγοντας άλλους πιο παραγωγικούς, από πλευράς γκολ ή φάσεων ποδοσφαιριστές, όπως ο Φορτούνης, ο Μήτρογλου και άλλοι. Εχοντας ρίξει μαύρη πέτρα στην Ελλάδα από το 2008 βγάζει το ψωμί του στο εξωτερικό με αποτέλεσμα τα κατορθώματα του, να περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα.

Ο Σωκράτης αγωνίζεται στη Μπουντεσλίγκα, ένα πρωτάθλημα δυνατό, αλλά όχι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα όπως η Πρέμιερ Λιγκ, το ισπανικό και το ιταλικό, ενώ και στην Εθνική ομάδα μέχρι το Μουντιάλ της Βραζιλίας έμενε στη σκιά του Κατσουράνη, του Καραγκούνη και άλλων παικτών και στη συνέχεια, όταν οι πιο παλιοί αποσύρθηκαν, ήρθαν οι μαύρες μέρες με τον Ρανιέρι και τον Μαρκαριάν.

Ακόμα και το όνομα του είναι... αντιεμπορικό με αποτέλεσμα να τον φωνάζουν πιο τακτικά Σωκράτη, παρά Παπασταθόπουλο, με τον ίδιο να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, να δίνει σπάνια συνεντεύξεις και προτιμά να μιλά στο γήπεδο.

Αυτή η... αντιεμπορικότητα βέβαια, σχετίζεται με την εσωτερική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και επ΄ ουδενί δεν αντανακλά την αξία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής είναι εδώ και μερικά χρόνια ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους και ως φυσική επιβράβευση ήρθε πριν από δύο ημέρες, η ανακήρυξη του ως καλύτερου αμυντικού της Μπουντεσλίγκα για τον πρώτο γύρο ενώ αποτελεί και μέλος της καλύτερης ενδεκάδας. Μία σημαντική διάκριση που δυστυχώς στη χώρα μας δεν προβλήθηκε όπως έπρεπε...

Αν, όμως, μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε τι σημαίνει αυτή η διάκριση, τότε ίσως αντιληφθείτε πόσο παικταράς είναι ο Σωκράτης. Αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστή που εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια αγωνίζεται με επιτυχία σε μία από τις δύο κορυφαίες γερμανικές ομάδες (Μπορούσια Ντόρτμουντ), είναι βασικός και αναντικατάστατος και διακρίνεται ως κεντρικός αμυντικός, στο πιο σκληρό πρωτάθλημα του κόσμου, με το μεγαλύτερο ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη θέση. Και φυσικά δεν απουσιάζει από τη μεγάλη γιορτή του Champions League...

Aν προσθέσετε και το γεγονός ότι το μακρινό ταξίδι του Παπασταθόπουλου για την ποδοσφαιρική Ευρώπη ξεκίνησε το 2008 και είναι ακόμα 28 με πολλά χρόνια καλής μπάλας μπροστά του, τότε μπορείτε να καταλάβετε γιατί ο Σωκράτης είναι μακράν ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής! Ενας παίκτης που τιμά τη χώρα μας με το παραπάνω και αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη!

Και σε τελική ανάλυση, είναι ένας από τους λίγους λόγους που δεν νιώθουμε ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρότι σηκώθηκε και έφυγε νωρίς από την εγχώρια πραγματικότητα, έχοντας συνειδητοποιήσει εγκαίρως τι είναι σωστό για τον ίδιο...

Ενα μεγάλο μπράβο σου αξίζει Σωκράτη!

*gazzetta.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.