Ads Top

Το come back του Τσιγκρίνσκι και οι… κατάρες που τον κυνηγάνε!


Στις 19 Φεβρουαρίου και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ετοιμάζεται να κάνει την ολική επαναφορά


Τρεις μήνες συμπληρώνει εκτός δράσης ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν στις 5 Νοεμβρίου, στο 2-2 με τον Ατρόμητο. Λίγες μέρες μετά και σε μια προπόνηση υπέστη θλάση α΄ βαθμού στον αριστερό δικέφαλο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα. Η ατυχία όμως του όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στις 9 Δεκεμβρίου τραυματίστηκε ξανά στην προπόνηση (διάταση αριστερού προσαγωγού) και θα έμενε νοκ-αουτ για ακόμα ένα δεκαήμερο. Οι εβδομάδες όμως περνούσαν και ο διεθνής κεντρικός αμυντικός εξακολουθεί να βρίσκεται στα «πιτς».

Από την ΑΕΚ τόνιζαν ότι ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του Μπακασέτα και πως την επόμενη εβδομάδα θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Στόχος είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει ο «Τσίγκρι» να έχει πατήσει γήπεδο νωρίτερα. Ίσως με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στις 13/2.

Ραντεβού με την ατυχία

Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν παίκτη που πριν από μερικά χρόνια δεν θα σκεφτόταν τη Super League ως ενδεχόμενο προορισμό. Για έναν παίκτη που η Μπάρτσα επένδυσε 25 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2009 για να τον αποκτήσει και τον μοσχοπουλήσει στη Σαχτάρ ένα χρόνο αργότερα. Η κατάρα των τραυματισμών όμως δεν τον άφησε να κάνει την καριέρα που ήθελε. Ο Τσιγκρίνσκι ήταν το πιο «καυτό» όνομα του ουκρανικού ποδοσφαίρου μετά τον Σεβτσένκο. Από τα 19 του χρόνια ήταν βασικός στη Σαχτάρ, με την οποία έκανε ντεμπούτο το 2004 και λίγα χρόνια αργότερα ο Μπλαχίν τον είχε συμπεριλάβει στην αποστολή για το Μουντιάλ 2006, αντικαθιστώντας στην ουσία τον Φεντόροφ που τραυματίστηκε. Η τραγική ειρωνεία ήταν πως και ο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε λίγες εβδομάδες πριν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Ευρωπαϊκό Ελπίδων και δεν ταξίδεψε στη Γερμανία. Ήταν τελικά γραφτό να μην προλάβει να αγωνιστεί σε μεγάλη διοργάνωση. Λίγα χρόνια αργότερα ήταν αναντικατάστατος στους προκριματικούς του EURO 2008 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 αλλά η Ουκρανία δεν πήρε το «εισιτήριο» για την τελική φάση.

Η ώρα των αποδείξεων

Από τότε ξεκινά και το… κακό για τον Τσιγκρίνσκι. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί τις σεζόν που ακολούθησαν από το 2012 και μετά τον άφηναν εκτός από τα μεγάλα γεγονότα ενώ του περιόριζαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με περισσότερες συμμετοχές. Στην ΑΕΚ περίμενε την αναγέννηση. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκα όπως τα υπολόζιζε. Στις 20 του μήνα πάντως θα έχει την ευκαιρία να κάνει restart και γιατί όχι να κερδίσει πάλι μια θέση στην εθνική ομάδα της χώρας του.

*onsports.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.