Ads Top

Το ασπρόμαυρο εξπρές σπάει όλα τα ρεκόρ!


Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα και από την Λάρισα, για πρώτη φορά στην ιστορία του έκανε 5 συνεχόμενα διπλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και γοητεύει με τις κυριαρχικές του εμφανίσεις.




Πριν από ακριβώς 65 βράδια τα πάντα έμοιαζαν χαμένα στον πλανήτη ΠΑΟΚ. Τα πάντα ήταν έτοιμα να τιναχτούν στον αέρα. Ο Ατρόμητος έκανε μία επική ανατροπή (3-4 από 3-1) και ο Βλάνταν Ίβιτς σε μία συνέντευξη τύπου που μύριζε μπαρούτι έθετε την δική του κόκκινη γραμμή: «είτε θα φύγω εγώ είτε κάποιοι παίκτες». Ο άκομψος τρόπος που φάνηκε να φωτογραφίζει κάποιους παίκτες του έγινε αφορμή για ακόμα περισσότερη μουρμούρα, όμως μετά από αυτή την (τεχνητή;) κρίση τα πάντα μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο λες και ένα μαγικό ραβδί να άγγιξε τον σύλλογο.


Ο Γιώργος Τζαβέλλας τέθηκε εκτός ομάδας, ο εγκλεισμός και η απομόνωση της ομάδας στο Μακεδονία Παλάς έκανε την ομάδα να βρει ξανά τις χαμένες ισορροπίες κι από τότε ο ΠΑΟΚ καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ, αναγκάζοντας εχθρούς, φίλους και ουδέτερους να παραδεχθεί ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!



Δεν έγιναν όλα αμέσως. Στις 4 Δεκεμβρίου ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν κάκιστος στην Λεωφόρο, όπου με ένα κρύο γκολ του Νίκλας Χουλτ ηττήθηκε με 1-0 από τον Πααθηναϊκό, αγγίζοντας το απόλυτο ναδίρ στην σεζόν. Έκτοτε δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έκανε 11 νίκες στα 12 επόμενα επίσημα παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη σε όλες τις διοργανώσεις, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου όπου τον περιμένει η Ξάνθη, πέρασε στους «32» του Europa League όπου καραδοκεί η Σάλκε, ενώ με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στο πρωτάθλημα, σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση μαζί με Πανιώνιο και Ξάνθη στο -13 από τον Ολυμπιακό (ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς).

Το πιο ιστορικό ρεκόρ είναι τα 5 συνεχόμενα «διπλά» στο πρωτάθλημα, κάτι που ουδέποτε στο παρελθόν είχε πετύχει ο Δικέφαλος του Βορρά! Μάλιστα σε αυτές τις εκτός έδρας νίκες (Κέρκυρα, Λιβαδειά, Γιάννενα, Παναιτωλικός, Λάρισα) ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε ούτε ένα γκολ (!), παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ακόμα και σε γήπεδα χωράφια (Ζωσιμάδες) ή με αριθμητικό μειονέκτημα (Αγρίνιο).

Το πιο εντυπωσιακό σε αυτό το σερί των 11 νικών στα 12 τελευταία επίσημα παιχνίδια; Το γεγονός ότι η μοναδική γκέλα, εκείνο το 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννενα ήρθε σε ένα παιχνίδι, όπου η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έκανε 28 τελικές κι έπεσε σε έναν ανεπανάληπτο Αλέξανδρο Πασχαλάκη που έκανε την εμφάνιση της ζωής του, σε ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου εξηγείται μόνο μεταφυσικά.

Σε αυτό το διάστημα των τελευταίων 12 παιχνιδιών ο ΠΑΟΚ μετρά τον απολογισμό των 31-2 τερμάτων (!), αλλά και κάτι ακόμα πιο ηχηρό. Σε αυτά τα ματς έχει κάνει 197 τελικές προσπάθειες (16 κατά μέσο όρο), επιτρέποντας στους αντιπάλους του μόλις 57 (μόλις 4 ανά παιχνίδι), επιβάλλοντας απόλυτα τον ρόλο του αφεντικού στο γήπεδο. Εκπληκτικά νούμερα από την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, που αγγίζει το πικ της φόμας της πάνω που η σεζόν αρχίζει να… ζεματάει.

ΟΙ 11 ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 12 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

8/12 (Europa League): ΠΑΟΚ - Σλόβαν Λίμπερετς 2-0 (19-5 τελικές)

11/12 (Πρωτάθλημα): ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 3-0 (12-4 τελικές)

14/12 (Κύπελλο): Πανελευσιανιακός - ΠΑΟΚ 0-7 (2-24 τελικές)

17/12 (Πρωτάθλημα): Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-5 (8-19 τελικές)

3/1 (Πρωτάθλημα): Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-1 (5-22 τελικές)

8/1 (Πρωτάθλημα): ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννενα 0-1 (28-5 τελικές)

11/1 (Κύπελλο): Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-2 (4-9 τελικές)

19/1 (Πρωτάθλημα): ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-0 (19-3 τελικές)

23/1 (Πρωτάθλημα): ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΟΚ 0-1 (5-10 τελικές)

26/1 (Κύπελλο):  ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 4-1 (9-9 τελικές)

29/1 (Πρωτάθλημα): Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1 (4-10 τελικές)

1/2 (Πρωτάθλημα): Λάρισα - ΠΑΟΚ 0-2 (3-16 τελικές)

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.