Ads Top

Αραούχο: «Θέλω να κάνω μεγάλα πράγματα με την ΑΕΚ»


Αποφασισμένος να ξαναβάλει την καριέρα του σε σωστό δρόμο, να οδηγήσει την ΑΕΚ σε επιτυχίες και να μείνει για περισσότερο από έξι μήνες δήλωσε ο Σέρχιο Αραούχο. 
Αντάξιος της ιστορίας που έχουν γράψει συμπατριώτες του όπως οι Μπλάνκο και Σκόκο, αλλά και όσων έχουν φορέσει τη φανέλα με το «11», θέλει να φανεί ο Σέρχιο Αραούχο.

Σε συνέντευξή του στο match programme του αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια ο Αργεντινός φορ δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να κάνει σπουδαία πράγματα με την «Ένωση» και να παραμείνει στο ρόστερ της τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο.

Αναλυτικά: 

-Αυτό που φάνηκε όλες αυτές τις μέρες είναι ότι ήθελες πολύ να έρθεις στην ΑΕΚ. Πώς αισθάνεσαι τώρα που αρχίζεις και γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις; 
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στην ΑΕΚ, γνωρίζω ότι ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία για όλους που προσπάθησαν και ειδικά για τον πατέρα μου, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη για να γίνει αυτό. Το σημαντικό είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ». 

-Μία μεταγραφή που ήταν πολύ δύσκολη και για τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αφού απαιτήθηκε σημαντική υπέρβαση για να ολοκληρωθεί στις συζητήσεις με τη Λας Πάλμας. 
«Δεν μπορώ να σου κρύψω ότι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η προσπάθεια, που έγινε όλο αυτό το διάστημα από την πλευρά της ΑΕΚ, από όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για αυτή τη μεταγραφή τους και από την επιμονή τους. Ήταν κάτι που εύκολα μπορούσα να εισπράξω είτε στις επαφές που είχαν με την ομάδα μου είτε και μαζί μου και είναι κάτι που με έκανε πολύ χαρούμενο. Δεν γίνεται να μην το εισπράξεις όλο αυτό, είναι κάτι που το ένιωσα από την πρώτη στιγμή και είμαι έτοιμος να το ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο είτε με γκολ είτε με ασίστ στους συμπαίκτες μου! Το σίγουρο είναι ότι θέλω να το ανταποδώσω και να τους ευχαριστήσω»! 

-Στο ξεκίνημα της καριέρας σου σε έχουν αποκαλέσει «νέο Κουν, νέο Αγουέρο», να περιμένουμε να δούμε κάτι τέτοιο στα ελληνικά γήπεδα; 
«Τα έχω ακούσει όλα αυτά, οι άνθρωποι αρέσκονται σε συγκρίσεις, αλλά εμένα με ενδιαφέρει απλά και μόνο να είμαι ο Σέρχιο Αραούχο, να βελτιώνομαι συνεχώς σε καθημερινή βάση και να δίνω στην ομάδα μου όσα περισσότερα μπορώ». 

-Δήλωσες έτοιμος να παίξεις από την πρώτη στιγμή και το απέδειξες. Πόσο εύκολη είναι μία τέτοια διαδικασία τόσο γρήγορης προσαρμογής; 
«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να μπορέσω να προσαρμοστώ, να παίξω γρήγορα, αλλά και να φτάσω στο επιθυμητό σημείο απόδοσης. Παίζει μεγάλο ρόλο το ότι ο προπονητής μου είναι Ισπανός, έχει μιλήσει μαζί μου από την πρώτη στιγμή και μου έχει εξηγήσει πράγματα και πιστεύω ότι θα μπορέσει να με βοηθήσει για αυτό το άλμα». 

-Για το ελληνικό ποδόσφαιρο γνώριζες κάποια πράγματα πριν έρθεις εδώ; 
«Πάντα μου αρέσει να βλέπω ποδόσφαιρο, έχω παρακολουθήσει και ελληνικό ποδόσφαιρο και είμαι έτοιμος να κάνω την αλλαγή στα νέα δεδομένα με βάση τα όσα έχω δει και τα όσα έχω ήδη αρχίσει να καταλαβαίνω». 

-Σκέφτεσαι τον εαυτό του στην ΑΕΚ και την Ελλάδα και μετά τους πρώτους έξι μήνες του δανεισμού από τη Λας Πάλμας; 
«Θα το ήθελα πάρα πολύ αυτό το ενδεχόμενο, γιατί έχω έρθει με το σκεπτικό να κάνω μεγάλα πράγματα εδώ! Είναι κάτι που θα το βάλουμε κάτω και θα το εξετάσουμε μετά τους πρώτους έξι μήνες. Θα κάνω το παν για να συνεχίσω και μετά το καλοκαίρι». 

-Αποτελεί η ΑΕΚ ένα καινούργιο ξεκίνημα στην καριέρα σου; 
«Είναι μια τρομερή ευκαιρία για εμένα να δείξω τι σημαίνει Σέρχιο Αραούχο, να δείξω ποιος είμαι, τι μπορώ να προσφέρω και να κάνω πραγματικά μια καινούργια αρχή στην καριέρα μου. Θέλω να συνεχίσω έτσι, όπως ξεκίνησα»! 

-Γνωρίζεις ότι η φανέλα με το 11 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της νέας σου ομάδας… 
«Το γνωρίζω ότι το έχουν φορέσει μεγάλοι παίκτες της ΑΕΚ, είναι ένα ιστορικό νούμερο και αυτό με φορτώνει με μεγαλύτερο πάθος να αφήσω το δικό μου στίγμα με αυτή τη φανέλα, να δημιουργήσω τη δική μου ιστορία»! 

-Οι φίλοι της ομάδας έχουν την πρόσφατη ανάμνηση από δύο συμπατριώτες σου, που φόρεσαν αυτή τη φανέλα και αναφέρομαι στους Νάτσο Σκόκο και Ίσμαελ Μπλάνκο… 
«Είναι πολύ σημαντικό να αφήσω και εγώ ιστορία, να μείνει και το δικό μου αποτύπωμα στην ομάδα, αλλά το πρώτο που σκέφτομαι από τις πρώτες ώρες που βρίσκομαι εδώ είναι η σκληρή δουλειά που με περιμένει και πρέπει να καταθέσω προκειμένου να ανταποδώσω στον κόσμο της ΑΕΚ την αγάπη με την οποία με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Αυτή την αγάπη μπορώ να την ανταποδώσω μόνο μέσα στο γήπεδο».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.