Ads Top

Να γιατί ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει τελείως και δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη ελληνική ομάδα!


Κι όμως, υπάρχουν λόγοι που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αλλάξει επίπεδο κι όποτε θέλουν τινάζουν στον αέρα την μπάνκα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Μια ακόμα τεράστια μεταγραφική επιτυχία σημείωσε ο Ολυμπιακός στην υπόθεση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, εκτοξεύοντας τα έσοδά του σε δυσθεώρητα ύψη για οποιονδήποτε άλλον ελληνικό σύλλογο.

Επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη, οι Ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει να έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με όλα τα μεγάλα γραφεία ατζέντηδων της υφηλίου και αυτό είναι το μεγάλο τους μυστικό στις επιτυχίες που γνωρίζουν σχεδόν σε κάθε μεταγραφικό παζάρι. Αλλωστε και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης των Ερυθρολεύκων είναι ένας πολύ επιτυχημένος μάνατζερ στο χώρο της ναυτιλίας και έχει μάθει να συνεργάζεται μόνο με τους καλύτερους για να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει.

Έτσι, οι Πειραιώτες έχουν περάσει σε τελείως διαφορετικό επίπεδο, σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά κλαμπ, τις διασυνδέσεις τους με τα κορυφαία γραφεία μάνατζερ και αυτό είναι κάτι που τους έχει βάλει στην ευρωπαϊκή ελίτ, επιτρέποντάς τους να διαπραγματεύονται με ομάδες πρώτης γραμμής και για ποσά που στην Ελλάδα θεωρούνται απλησίαστα ή πολλές φορές εξωφρενικά.

Με το πέρασμα των χρόνων και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα συνεχόμενα deals, οι Ερυθρόλευκοι μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάρουν ή να δώσουν σχεδόν όποιον παίκτη θελήσουν και αυτό οφείλεται ασφαλώς, στο ότι ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε απολύτως συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις, αλλά και …γαλαντόμος όποτε χρειάστηκε.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν χτίσει γερά θεμέλια συνεργασίας και αμοιβαίας συνεννόησης με όλους τους μεγάλους ατζέντηδες της υφηλίου και αυτό μόνο κέρδη φέρνει σε όλα τα επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις μεταγραφές των 15 εκατομμυρίων ευρώ του Μήτρογλου στη Φούλαμ και του Μανωλά στη Ρόμα υπήρξε πολύ στενή συνεργασία με τον υπερ-μάνατζερ (των Ιμπραϊμοβιτς, Πογκμπά, μεταξύ άλλων), Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος λέγεται πως δουλεύει με προμήθεια 20% στις δουλειές που κλείνει! Ο ίδιος μάνατζερ έφερε στον Ολυμπιακό τον Ιμπραϊμ Αφελάι κατευθείαν από την Μπαρτσελόνα, ασχέτως αν ο Ολλανδός δεν προσέφερε πολλά στους Ερυθρολεύκους.

Τεράστια ήταν η επιτυχία του Ολυμπιακού να συνεργαστεί με το γραφείο μάνατζερ του Ζόρζε Μέντες (ατζέντης του Μουρίνιο και του Κριστιάνο Ρονάλντο, μεταξύ άλλων) στην υπόθεση της μεταγραφής του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στενή έχει υπάρξει η συνεργασία και με τον δαιμόνιο, Κριστόφ Ενροτό, που είχε καθοριστική συμβολή στις μεταγραφές των Μιραλάς και Μαζουακού στην Αγγλία, αντί συνολικά ενός ποσού μεγαλύτερου των 15 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, εδώ και χρόνια οι Ερυθρόλευκοι έχουν "χτίσει" σχέσεις εμπιστοσύνης με τον μάνατζερ που ελέγχει σχεδόν όλη την αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τον Σέρβο Φαλί Ραμαντάνι, ο οποίος πηγαίνει "πακέτο" τα τελευταία χρόνια με έναν άλλο παλιό γνώριμο των Ερυθρολεύκων, τον γερόλυκο Ισραηλινό μάνατζερ, Πίνι Ζάχαβι! Οι δυο τους έκλεισαν τη μεταγραφή των 16 εκατ. ευρώ του Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας και λέγεται πως θα εισπράξουν ποσοστό της τάξης του 10% από τη συμφωνία. Επίσης, ο Ζάχαβι έχει συμμετοχή και στη μετακόμιση του Παρέδες στο Λιμάνι, ενώ ο Ραμαντάνι σε εκείνη του Μάρκο Μάριν από την Τσέλσι!

Συνεπώς, έχει απ' όλα ο ...μπαχτσές για τον Ολυμπιακό στην πιάτσα των πιο δημοφιλών και επιτυχημένων ατζέντηδων, καθώς εκτός των άλλων οι Πειραιώτες έχουν κάνει δουλειές και με τον περίφημο, Ντμίτρι Σέλουκ (Ελαμπντελαουί, Αμπντί Ιμπραϊμ), ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται στενά με τον "Νο.2" (μετά τον Μέντες) Πορτογάλο ατζέντη, Κάρλος Γκονσάλβες.

Την εποχή του Βαλβέρδε στο Λιμάνι, εξάλλου, υπήρχε πολύ στενή συνεργασία με τον Ισπανό μάνατζερ, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, "δουλειές" του οποίου ήταν μεταξύ άλλων εκείνες των Φουστέρ, Ορμπάιθ.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.