Ads Top

Σ-έξι ΑΕΚάρα και όποιος αντέξει!


Φοβερή η ΑΕΚ με Αραούχο! Ξεφτίλισε τον Λεβαδειακό επικραντώντας 6-0. Δύο γκολ σημείωσε ο Αργεντίνος και από ένα Μπακασέτας, Βάργκας, Κολοβέτσιος και Γαλανόπουλος.




Ποδοσφαιρική πανδαισία στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς του 0-1 της Λιβαδειάς. Η ΑΕΚ πήρε φοβερή ώθηση από την παρουσία του Αραούχο και φιλοδώρησε με πολλά γκολ τον Λεβαδειακό παίρνοντας πανηγυρικα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ενδεκαδάτος ο Αραούχο

Ήταν μεγάλη επιθυμία του κόσμου να τον δει αγωνιζόμενο. Ο ίδιος ο Χιμένεθ μετά τον αγώνα στην Ξάνθη επιβεβαίωσε, ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Οπότε ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορούσε να χαλάσει το χατίρι στους οπαδούς της ΑΕΚ. Ξεκίνησε τον νεοαποκτηθέντα, Σέρχιο Αραούχο, βασικό στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, με τον Αργεντινό να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Τα δοκάρια υπερασπίστηκε ο Ανέστης, την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ και στη μεσαία γραμμή ανασταλτικό ρόλο είχαν ο Σιμόες με τον Γιόχανσον. Αριστερό εξτρέμ τοποθετήθηκε ο Πατίτο, δεξί ο Βάργκας και επιτελικός μέσος ο Μπακασέτας.

Ανεβαίνει ο Μπακασέτας, το πρώτο του Αραούχο

Από την εκκίνηση της αναμέτρησης η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Η Ένωση ανέλαβε τον έλεγχο, κυκλοφόρησε πολύ ωραία τη μπάλα, χωρίς ωστόσο να σφίγγει τον κλοιό γύρω από τα καρέ του Μοσχονά. Ίσα ίσα που έδινε την εντύπωση, πως αντιμετωπίζει δυσκολία στη διάρρηξη της αμυντικής γραμμής του Λεβαδειακού, του οποίου οι ποδοσφαιριστές έπεφταν πολύ δυνατά (ακόμα και τρεις με έναν) πάνω στην μπάλα, ενώ πολλές φορές δεν έλειψαν τα σκληρά φάουλ.

Από το 10' και μετά οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν πιο απειλητικοί, πίεσαν ψηλά και παρήγαγαν συνεχόμενες ευκαιρίες. Στο 16' το σουτ του Μπακασέτα απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Μάγκα, όπως συνέβη και στο 17' στον κεραυνό του Μπακάκη. Στο 18' το γύρισμα του Γιόχανσον πέρασε δίπλα από την τελική γραμμή της εστίας και στο 19' ο Αραούχο συνδυάστηκε με τον Βάργκας, αλλά το σουτ του κόντραρε.

Η ΑΕΚ μετουσίωσε τις ευκαιρίες της σε γκολ από το 20ο λεπτό και μετά. Στο 21' ο Μπακασέτας έκανε ένα φοβερό ελιγμό, συνέκλινε προς τα αριστερά, βρήκε πεδίο βολής, δοκίμασε το αριστερό του πόδι, με τη μπάλα να σκάει μπροστά στον Μοσχονά και να καταλήγει στα δίχτυα. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Αραούχο, να ανοίξει λογαριασμό στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ύστερα από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ του Βάργκας, ο Αργεντινός πήρε την κεφαλιά ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας και σημείωσε το 2-0, που ήταν σκορ ημιχρόνου, παρά το γεγονός, ότι η Ένωση θα μπορούσε να σκοράρει και άλλα τέρματα, καθώς έπαιζε πολύ επιθετικά.





Πανδαισία και στο δεύτερο

Η ΑΕΚ είχε το εισιτήριο τσεκαρισμένο για τα προημιτελικά. Ωστόσο δεν σταμάτησε στο δεύτερο ημίχρονο να κυνηγά το γκολ, όντας συνεπαρμένη από τον ρυθμό που της έδωσε η παρουσία του Αραούχο. Ο Αργεντινός έπαιζε με τη μία, έκανε διαρκώς κινήσεις μέσα στην περιοχή και έδινε μία ταχύτητα πάνω στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων». Στο 61' ο νεοαποκτηθείς σκόραρε το δεύτερο τέρμα του με παρόμοιο τρόπο με το πρώτο γκολ (κεφαλιά), ενώ επτά λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Βάργκας να χριστεί σκόρερ (είχε δώσει δύο ασίστ), ύστερα από μπαλιά του φοβερού Γιόχανσον.



Ασταμάτητη

Και πάλι όμως η ΑΕΚ δεν αρκέστηκε στα τέσσερα. Στο 79' ο Κολοβέτσιος με ψυχρότητα δεινού εκτελεστή ανέβασε το σκορ σε 5-0 και στο 84' ο Γαλανόπουλος σημείωσε το 6-0 με τακουνάκι, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Έτσι η Ένωση πέρασε με διαστάσεις θριάμβου στους “8”, όπου θα συναντήσει τον Πλατανιά.



ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (68' Γαλανόπουλος), Μπακασέτας, Πατίτο (60' Αϊντάρεβιτς), Βάργκας, Αραούχο (79' Γιαννούτσος)

Λεβαδειακός (Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (55' Κουλιμπαλί), Ζεζίνιο, Λάτσι (61' Σίλβα), Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.