Ads Top

Άλλη μία πόλη τον θαύμασε


Ο ΠΑΟΚ πήρε φόρα. Παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο με ισορροπία και αποστάσεις. Όλοι έχουν ρόλους. Άλλη μία πόλη τον χάρηκε έστω κι αν δεν το έδειξε λόγω αντιπάθειας. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.




Στα καφέ της Λάρισας σίγουρα γίνεται κουβέντα για το πόσο εύκολα πέρασε ο ΠΑΟΚ από την πόλη τους. Δεν θα το πούνε ποτέ ανοιχτά, αλλά το ξέρουν. Όπως το είδαν στο Αγρίνιο, στη Λιβαδειά, τα Γιάννενα.


Σε μία περίοδο που η κουβέντα για την εμπορικότητα του προϊόντος έχει ανοίξει, ο ΠΑΟΚ είναι το στοιχεία που παλεύει μόνος του για να αναβαθμίσει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δες την εξέλιξη όλων των αγώνων από το καλύτερο live score!

Σήμερα μπήκε στο γήπεδο και άπαντες είχαμε την απορία αν θα μπορέσει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και να ανταποκριθεί στις απουσίες του Τζάλμα και του Πέλκα που ήταν σημαντικοί τελευταία.

Δεν χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να καταλάβουμε πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει το παιχνίδι. Άλλες ταχύτητες, εκπληκτικό συνδυαστικό ποδόσφαιρο και ένα γκολ πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο από τον Γιάννη Μυστακίδη. Ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Και απαντά μέσα από πράξεις πως δεν είναι παίκτης αλλαγής, αλλά παίκτης που ψάχνει την ενέργεια. Και όταν του βγει, κρίνει παιχνίδια. Και όταν θα ζυγίζει καλύτερα τις ενέργειές του, θα γίνει και παίκτης υψηλού επιπέδου. Στα 21 είναι ακόμα. Λίγη υπομονή.

Αυτό που με εντυπωσιάζει με την βελτίωσή του, είναι ο Γκόικο Τσίμιροτ. Εδώ και έναν μήνα δεν κάνει λάθος, βρίσκεται παντού και δεν φαίνεται να χρειάζεται και ροτέισον. Ταπεινός, δουλευταράς, με σωστές επιλογές και στη δημιουργία σήμερα, με δοκάρι, ένα ακόμη καλό τελείωμα και σοφές επιλογές υπό πίεση.

Επειδή πολλά ακούω για το ενδεχόμενο να πουληθεί το καλοκαίρι, εγώ θα πάλευα να τον χρίσω ως μία από τις σημαντικότερες σταθερές της ομάδας. Ο Τσίμιροτ πλέον δεν έχει καμία σχέση με το φιλότιμο παιδί που έτρεχε με άγνωστο προορισμό. Είναι ένα παιδί που έχει αφομοιώσει άψογα τον ρόλο του και είναι πολύ κομβικός για αυτό που βλέπουμε πλέον.

Η ομάδα βρίσκεται σε τόσο καλό επίπεδο πλέον, που δεν υστερεί κανείς. Αποδίδει συνδυαστικό ποδόσφαιρο που δεν μπορεί να ακολουθήσει άλλη ομάδα και το μόνο που χρειάζεται είναι μία βελτίωση στα ποσοστά των τελικών, τα οποία τελευταία είναι βελτιωμένα σε σχέση με το δράμα που βιώσαμε στην αρχή της σεζόν.

Το παράδειγμα των παικτών που μπαίνουν και δεν φαίνεται διαφορά, εστιάζεται στο πρόσωπο του Στέλιου Μαλεζά που σήμερα ήταν εκπληκτικός δίπλα σε έναν Κρέσπο που συνεχίζει να είναι σοβαρός όσο δεν πάει.

Η ομάδα γοητεύει. Έκανε φάσεις, δεν δέχτηκε εκτός από ένα σουτ που για τον σημερινό Γλύκο δεν ήταν κάτι σοβαρό, είχε σχεδόν 70% κατοχή και στο τελευταίο ημίωρο διαχειρίστηκε τις δυνάμεις της. Κάτι που αποτελεί σημαντικό στοιχείο για εμένα, γιατί έχει ανάγκη νίκες που δεν τις πήρε στα κόκκινα.

Και τώρα επιστρέφει στη Τούμπα για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Έναν αγώνα που θα γίνει σε καλύτερες καιρικές συνθήκες και με ένα κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναγεμίσει η Τούμπα.

Για τους νέους παίκτες, θα πρέπει να αισθάνονται ευτυχισμένοι που δεν θα μπούνε στην ομάδα υπό πίεση και θα βρούνε ένα σύνολο που ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Πέδρο Ενρίκε είναι σαφές πως είναι πιο έτοιμος από τον Πρίγιοβιτς, φάνηκε από τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Ο Ελβετός, είναι μία επένδυση για τον ΠΑΟΚ και λογικά θα μπει σταδιακά για να καλύψει τον 1,5 μήνα απραξίας.

ΥΓ Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο συνοχής της ομάδας, που ο Ίβιτς πλέον μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα χωρίς να φοβάται μήπως εκτεθεί. Όπως το σημερινό 4-4-2 σε ρόμβο που κάλυψε την αδυναμία στα εξτρέμ. Ένα άριστο τακτικό κούμπωμα των διαθέσιμων παικτών που κάλυψε τις απώλειες των πλευρών της επίθεσης.

Μπράβο στον Ίβιτς για ακόμη μία φορά.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.