Ads Top

Κάνει πλάκα! ΑΕΚ - Βέροια 6-0


Μετά τον Λεβαδειακό, η αναγεννημένη ΑΕΚ του Χιμένεθ φιλοδώρησε με άλλα έξι γκολ την Βέροια (6-0) και σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους της που βλέπουν, επιτέλους, μια ομάδα να τους... χορταίνει μπάλα!




Μια ακόμη... εκρηκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ. Με... φόρα από την εξάρα απέναντι στον Λεβαδειακό, για το κύπελλο, την περασμένη Τετάρτη, η Ένωση έστειλε νέο εμφατικό μήνυμα ότι βρίσκεται σε σταθερή πορεία αγωνιστικής ανάκαμψης, διαλύοντας με 6-0 και τη Βέροια, χάνοντας αρκετές ακόμη ευκαιρίες για να δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.


Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο, κατάφερε να αγκαλιάσει τη νίκη μόλις στο πρώτο 15λεπτο, φτάνοντας το σκορ στο 2-0 και μέχρι το ημίχρονο είχε φτάσει τα τέρματά της στα πέντε (!), κάτι που είχε να πετύχει οκτώ χρόνια, από την εκτός έδρας νίκη της απέναντι στον Πανσερραϊκό το 2009 (1-5).

Δες εδώ την βαθμολογία της ομάδας σου!

Ο Ισπανός τεχνικός είδε τους μεσοεπιθετικούς του να δίνουν ακόμη μια... παράσταση, παρά το ροτέισον στο οποίο προχώρησε (με τους Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο και Πέκχαρτ να επανέρχονται στην ενδεκάδα με εκπληκτική εμφάνιση), ενώ πήρε από ένα γκολ και από τα δύο στόπερ του, τον Λαμπρόπουλο και τον Βράνιες.

Καθάρισε στο τέταρτο!

Η ΑΕΚ μπήκε... αποφασιστικά στο παιχνίδι και μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχε ήδη φτάσει στο σκορ στο 2-0. Η πρώτη καλή στιγμή της Ένωσης ήταν μόλις στο 2', όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά από καλή υπόθεση, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα είχε την ίδια τύχη και ένα πολύ δυνατό σουτ που δοκίμασε από μακρινή απόσταση ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Στο 12' ο Βράνιες έκανε βαθιά μπαλιά για τον Πέκχαρτ, που διεκδίκησε τη μπάλα με τον Κάλι, αυτή στρώθηκε στον Χριστοδουλόπουλο, που με ένα άπιαστο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται (σωστά) για φάουλ, καθώς κατά τη διεκδίκηση ο Πέκχαρτ είχε σηκώσει ψηλά το πόδι του, κοντά στο πρόσωπο του αντιπάλου. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, στο 15', η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της: ο Αραούχο έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Λαμπρόπουλο, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με πλασέ έγραψε το 2-0.

Ακολούθησε... ομοβροντία

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Στο 20' ο Αραούχο έκανε εξαιρετικό στρώσιμο στον Γκάλο, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ. Το τρίτο γκολ ήρθε για την ΑΕΚ στο 25' με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Πέκχαρτ έκανε ωραία σέντρα προς τον Μάνταλο στο δεύτερο δοκάρι και ο  αρχηγός της Ένωσης με εξαιρετική κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία. Στο 36' ο Μάνταλος εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα κόρνερ φέρνοντας τη μπάλα να κατέβει στη μικρή περιοχή και ο Τόμας στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας του (4-0).

Στο 40' ο Μάνταλος εκτέλεσε νέο κόρνερ και λίγο έλειψε να σκοράρει απευθείας(!), με τον Σαρπόνγκ να διώχνει πάνω στη γραμμή, όμως στη συνέχεια της φάσεις ο Γιόχανσον έβγαλε εξαιρετικά με τη μία τη μπάλα και πάλι στο πλάι, ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα και ο Βράνιες με πλασέ στην κίνηση έκανε το 5-0, που ήταν και το σκορ με το οποίο επέστρεψαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ευκαιριών... συνέχεια

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ συνέχισε να ασκεί πίεση. Στο 50' ο Αραούχο πήρε τη μπάλα από αριστερά, έκανε πολύ όμορφο γύρισμα στον Μάνταλο, στην καρδιά της περιοχής, όμως ο Έλληνας άσος δεν έπιασε καλά το πλασέ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αϊντάρεβιτς εκτέλεσε απευθείας -και με δύναμη- ένα φάουλ, αναγκάζοντας τον Λόπεζ να αποκρούσει στη γωνία του εντυπωσιακά, κάτι που έκανε και στην επόμενη φάση, σε σουτ του Χριστοδουλόπουλου.

Στο 59' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε μια κούρσα από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στον Πέκχαρτ, όμως ο Τσέχος -μόνος απέναντι στο τέρμα- δεν έπιασε καλά ένα ανάποδο σουτ που δοκίμασε. Στο 64' η Βέροια προσπάθησε να απαντήσει, όταν ο Καπετάνος βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα από πλάγια θέση, αλλά το πλασέ του ήταν κακό. Στο επόμενο λεπτό ο Λάζαρος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Κερασάκι από Λάζαρο

Στο 67' ο Αϊντάρεβιτς εκτέλεσε ακόμη ένα φάουλ στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 73', έπειτα από ασταθή απόκρουση του Λόπεζ, ο Πατίτο στην καρδιά της περιοχής έστειλε με σουτ τη μπάλα λίγο έξω. Στο 80' ο Γκάλο έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Μάνταλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Πέκχαρ με νέο ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Τελικά το έκτο γκολ που έψαχνε τη ΑΕΚ κατάφερε να το πετύχει στο 89'. Ο Πατίτο έκανε πολύ ωραία ενέργεια από αριστερά, έβγαλε μια σέντρα και ο Χριστοδουλόπουλος που βγήκε στο πίσω δοκάρι έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα για το 6-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54' Κολοβέτσιος), Ντίντακ (53' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο (68' Πατίτο), Πέκχαρτ.

Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Κάλι (46' Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71' Σισοκό), Τόμας, Μπαλάφας, Άρτσε (58' Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με μια διάταξη 4-2-3-1 που έμοιαζε περισσότερο με 4-4-1-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Ντίντακ, στα αμυντικά χαφ οι Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, στα άκρα οι Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος και ο Αραούχο ήταν περιφερειακός πίσω από τον Πέκχαρτ.

Ο Απόστολος Τερζής από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με 4-4-1-1. Στο τέρμα ήταν ο Λόπςζ, στην άμυνα οι Αντονιάν, Μελίσσης, Κάλι, Βασιλαντωνόπουλος στη μεσαία γραμμή οι Σαρμπόνγκ, Μπαλάφας, Τόμας, Κάλβο και ο Άρτσε κινούνταν ως περιφερειακός πίσω από τον Καπετάνο.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.