Ads Top

Ολυμπιακός - Άρης 2-0 (video)


Ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει και με άγχος στο φινάλε, νίκησε 2-0 τον Άρη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Σισοκό άνοιξε το σκορ, ο Νικολάου… καθάρισε. Εξαιρετικός Ανσαριφάρντ.




Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Άρη που παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες και ετοιμάζεται τώρα για τον Ατρόμητο, που θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση.

Τα γκολ σημείωσαν ο Σισοκό στο 50’ και ο Νικολάου στο 86’, ωστόσο πριν το δεύτερο τέρμα, ο Μπαργκάν είχε χάσιε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κάνει το 1-1 και να στείλει το ματς στην παράταση.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και σήμερα ο Ανσαριφάρντ, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο του Παρέδες. Αρνητικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μπουχαλάκης, που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Μιλιβόγεβιτς, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Καρντόσο, που είχε δοκάρι.

Η έκπληξη Μπέντο, οι αλλαγές του Άρη και ο Ανσαριφάρντ

Στη ρεβάνς του 1-1 στην Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να «κλειδώσει» την πρόκριση, ενώ ο Άρης είχε το μυαλό του στο να κρατήσει το «μηδέν» και να πετύχει ένα τέρμα στην κόντρα.

Ο Πάουλο Μπέντο, κατέβασε τους Πειραιώτες με σύστημα -4-2 και τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Όσκαρ Καρντόσο στην κορυφή της επίθεσης. Παράλληλα, ντεμπούτο έκανε ο Χουάν Κάρλος Παρέδες στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ως αντί - Μιλιβόγεβιτς επιλέχθηκε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Για τον Άρη, ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκούρασε αρκετούς παίκτες, καθώς άφησε εκτός αποστολής τους Καράμπελα, Ραούλ Μπράβο, Ρόβα, Ντόγο, Μιλούνοβιτς, Μπούρμπο και στον πάγκο τον Διούδη!

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και να περιορίσει στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους. Οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν την μπάλα αρκετά καλά και έψαχναν τρόπο να απειλήσουν, κυρίως από τα αριστερά, ωστόσο δεν είχαν τη μεγάλη φάση.

Στο 15’ ο Ελιουνούσι απείλησε με κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη και δέκα λεπτά αργότερα στην προσπάθεια του Ανσαριφάρντ με το κεφάλι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάρτινς. Ο Ιρανός πάντως ήταν με διαφορά ο καλύτερος του γηπέδου, καθώς έτρεχε συνεχώς, βρισκόταν μέσα σε πολλές φάσεις, ενώ ήταν και ο παίκτης που «αισθανόταν» πιο πολύ η αντίπαλη άμυνα. Το 0-0 πάντως έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, καθώς στο 36ο λεπτό, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, ο Σισοκό με ωραίο σουτ εντός περιοχής, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο.


Ο Σισοκό, ο άτυχος Καρντόσο, οι ευκαιρίες του Άρη και ο Νικολάου


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 50ο λεπτό ήρθε το πολυπόθητο γκολ. Ο Ο Ελιουνούσι έδωσε δεξιά στον Μανθάτη, αυτός έκανε τη σέντρα από δεξιά, το σουτ στην κίνηση από τον Ανσαριφάρντ κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Σισοκό ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά έγραψε το 1-0 και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Το τέρμα αυτό έδωσε άλλον… αέρα στους παίκτες του Μπέντο, οι οποίοι προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να τελειώσουν την πρόκριση, καθώς με το 1-1, το ματς θα πήγαινε στην παράταση. Έτσι λοιπόν, στο 61’ ο εξαιρετικός Ανσαριφάρντ σκόραρε, αλλά ήταν οφσάιντ ο Καρντόσο, ενώ στο 64’ το σουτ του Ιρανού, έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Εξίσου άτυχος ήταν όμως και ο Καρντόσο, καθώς στο 65’ μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Καρίμ, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με ωραίο σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, η δύσκολη κεφαλιά του από κοντά, κατέληξε στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου.

Μετά από αυτές τις συνεχόμενες φάσεις όμως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ και ο Ολυμπιακός κάπου πίστεψε ότι όλα τελείωσαν. Έτσι λοιπόν, ο Άρης βρήκε την ευκαιρία και παραλίγο να σκοράρει. Αρχικά, στο 77’ το σουτ του Μπαργκάν έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 82’ ο ίδιος παίκτης, μετά από αλαλούμ στην ερυθρόλευκη άμυνα, δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή, αφού τον πρόλαβε ο Σισοκό.

 Τελικά, στο 86’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά, ο νεαρός Νικολάου πήρε την κεφαλιά από κοντά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη για το 2-0 και …τελείωσε νωρίτερα το παιχνίδι και την πρόκριση.


sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.