Ads Top

Τόσο κόστισαν στον Παναθηναϊκό οι... 19 μεταγραφές σε ένα χρόνο!


Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" για τη... λαίλαπα του Αντρέα Στραματσόνι, καθώς από τους 19 παίκτες που αποκτήθηκαν από τον Παναθηναϊκό από τον περασμένο Ιανουάριο, οι 11 ήταν επιλογές του Ιταλού




Τα σημαντικότερα αποσπάσματα του ρεπορτάζ:

Κατά σειρά αφίχθησαν οι προσωπικές επιλογές του Στραματσόνι, οι Ιβανόφ, Ιμπάρμπο, Χουλτ, Λεντέσμα, Γουακάσο, Σαμπά, Εμποκού, με μοναδικές «πινελιές» από τον (πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας) Ζιλμπέρτο Σίλβα, εκείνες του Νούνο Ρέις και του (πανάκριβου υπό τους όρους και το συμβόλαιο που αποκτήθηκε) Λαουτάρο Ρινάλντι και από τη διοίκηση η απόκτηση του Ουσμάν Κουλιμπαλί. Κανονικό... μωσαϊκό εθνικοτήτων, με παίχτες προερχόμενους από εντελώς διαφορετικές ποδοσφαιρικές «σχολές», νοοτροπίες, φιλοσοφίες, κάτι που αναπόφευκτα είχε αντίκτυπο και στην εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο.

Οι εννέα μεταγραφές του χειμώνα του 2016 (εκ των οποίων έχουν αποχωρήσει προ μηνών οι δανεικοί Μαμούτε και Εβανζελίστα) έχουν κοστίσει μέχρι σήμερα στους «πράσινους» -με συμβόλαια, χρήματα αγοράς και Εφορία- 4.268.000 ευρώ! Οι δέκα παίχτες του αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι (εκ των οποίων έφυγαν ήδη οι Ιμπάρμπο, Ιβανόφ, Σαμπά, Λεντέσμα, Γουακάσο, με τον τελευταίο να είναι δανεικός με οψιόν στη Γρανάδα) και στοίχισαν μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό 4.405.000 ευρώ. Και μιλάμε πάντα για τα χρήματα που πληρώθηκαν ήδη, δίχως να υπολογίζουμε σε αυτά τα ποσά που... γλίτωσαν οι «πράσινοι» από τις αποδεσμεύσεις των πέντε και τις συμφωνίες που έκανε μαζί τους ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Τι βγάζει λοιπόν η... σούμα των δύο μεταγραφικών περιόδων, όπου ο Στραματσόνι ήταν στον πάγκο του «τριφυλλιού»; Συνολικά 8.673.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα στο όλο ποσό να υπολογίζουμε τα συμβόλαια των παιχτών που έχουν παραμείνει στην ομάδα και «τρέχουν».

Με απλά λόγια και για να το κατανοήσουμε και με παραδείγματα, τα χρήματα που έχουν δοθεί από τον Παναθηναϊκό μόνο για τους 19 ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στο «τριφύλλι» επί ημερών «Στράμα» είναι 1,5 φορά το μπάτζετ που είχε στα χέρια του ο Νίκος Νταμπίζας στην πρώτη σεζόν της «νέας εποχής» (2013-14) για ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα των «πράσινων»!





sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.