Ads Top

Ο Ροντρίγκες δεν κρατιέται, αλλά ο ΠΑΟΚ (ορθώς) δεν βιάζεται


Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το hot μεταγραφικό θέμα που παίζει την πρώτη μέρα του νέου χρόνου και την πλεονεκτικότερη θέση του, έναντι του παίκτη σε σύγκριση με άλλες εποχές, σε ανάλογες συγκυρίες.


Για τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν είναι ευλογία, άσχετα με το αν μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιον τίτλο. Κι αυτό γιατί μια κανονική ομάδα, ακόμα και αν την εξετάσουμε από την καθαρά επιχειρηματική πλευρά, δεν μπορεί να πουλάει κοψοχρονιά τα πιο πολύτιμα περιουσιακά της στοιχεία, ούτε να πιέζεται από τις διαθέσεις του ποδοσφαιριστή. Θυμίζω πως ο 26χρονος από το Πράσινο Ακρωτήριο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018, οπότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία βιασύνη να τον πουλήσει. Κι είναι σαφές πως δεν θα το πράξει αν δεν πάρει από την Γαλατά, χρήματα που να κυμαίνονται κοντά στη ρήτρα των 5εκ. ευρώ.

Οι φίλοι του Δικεφάλου του Βορρά, δεν θα πρέπει να λησμονούν τις εποχές που ο Σταφυλίδης έφευγε από την ομάδα γιατί έπρεπε να πληρωθεί η φορολογική ενημερότητα (απ’ όσο θυμάμαι έφυγε 15 μέρες πριν αναλάβει ο Ιβάν) ή ο Βιεϊρίνια έφευγε με σχετική ευκολία. Ο ΠΑΟΚ είναι οικονομικά ανεξάρτητος και μπορεί ν’ αξιώσει το ποσό που ανταποκρίνεται στην αξία του Γκάρι Ροντρίγκες και οποιουδήποτε άλλου ποδοσφαιριστή που διαθέτει στο δυναμικό του. Ο σύλλογος λοιπόν δεν καίγεται. Θεωρώ βέβαιο πως ο Ιβάν δεν θα διστάσει, ακόμα και στον καλύτερο σε απόδοση ποδοσφαιριστή του φέτος, να κόψει τον βήχα, αν αυτός επιμείνει σε περίπτωση που η Γαλατά δεν ικανοποιεί οικονομικά τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν βιάζεται και η συμπεριφορά του παίκτη που ζήτησε από τον Ιβιτς να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς με τον Λεβαδειακό, κάθε άλλο παρά επαγγελματική είναι. Ο Ροντρίγκες καίγεται περισσότερο από τον ΠΑΟΚ. Όσο για το αν θα μπορέσει να βρει καλύτερο ο Δικέφαλος του Βορρά, αν βάλει λεφτά που θα κυμαίνονται κοντά στο επίπεδο της ρήτρας; Μπορεί έτσι κι αλλιώς και αν πάρει και ζεστό χρήμα θα είναι ακόμα πιο άνετος να το πράξει.

Ο Ροντρίγκες είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά παρά την εξαιρετική του εικόνα, με το γκολ έχει θέμα. Ο Δικέφαλος του βορρά, πέρα από την δεδομένη περίπτωση του Βιεϊρίνια που αποτελεί καψούρα για τον κόσμο της ομάδας και φυσικά θα ήταν ιδανική ακόμα και για τον ίδιο θαρρώ η επιστροφή του, μπορεί να βρει κάτι καλύτερο από τον Ροντρίγκες. Για μένα ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές από τους οποίους μπορεί να βγάλει καλά χρήματα, δίχως να τους βάζει φανερά πωλητήριο. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει πλέον τη δυνατότητα για σκληρά παζάρια, προκειμένου να πουλάει ακριβά. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, για να μεγαλώσει ο σύλλογος.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.