Ads Top

Αυτή είναι η ατάκα του Λοτζέσκι που θα συζητηθεί!


Ο Ματ Λοτζέσκι ξεχώρισε για λογαριασμό του SDNA τις πιο δυνατές στιγμές του Ολυμπιακού για το 2016 και στάθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά και στην συσπείρωση που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι».


Το 2016 έδωσε την θέση του στο νέο έτος και ο Αμερικανός γκαρντ - φόργουορντ ανέσυρε από την μνήμη του τις στιγμές εκείνες που χαρακτήρισαν την πορεία της ομάδας του εντός κι εκτός παρκέ. Υπήρχαν θρίαμβοι, απογοητεύσεις αλλά και στιγμές που ξεφεύγουν από το αθλητικό πλαίσιο κι εντέλει είναι αυτές που μας καθορίζουν.


H ανασκόπηση του 2016 από τον Ματ Λοτζέσκι, όπως άλλωστε ήταν λογικό, άρχισε από το δεύτερο μισό της περσινής αγωνιστικής περιόδου.



«Η σεζόν 2015-16 στην Euroleague έκλεισε απογοητευτικά για εμάς, καθώς δεν προκριθήκαμε στα πλέι οφ. Είναι σημαντικό, όμως, ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Αυτό ήταν το highlight της περσινής σεζόν για εμάς. Ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) έβαλε τα μεγάλα σουτ στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα παρόλο που ηττηθήκαμε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς», δήλωσε στο SDNA ο Αμερικανός γκαρντ φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν απέτυχε στην Euroleague, αλλά βρήκε τον τρόπο να ανασυνταχθεί και να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ελλάδας. Υπήρχε έξτρα πίεση μετά τον αποκλεισμό από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ή αυτός έδωσε έξτρα κίνητρο στους Πειραιώτες; Ο «Λότζο» παρατήρησε πως «πάντα υπάρχει κίνητρο, αλλά όταν αποκλειστήκαμε από την Euroleague, γνωρίζαμε πως έπρεπε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν γινόταν να κλείσει η σεζόν χωρίς να έχουμε κατακτήσει έναν τίτλο. Ο Ολυμπιακός πάντα έχει μεγάλες προσδοκίες. Πάντα παλεύεις και δώσαμε ό,τι καλύτερο είχαμε για να κατακτήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα και τελικά τα καταφέραμε».

Οι «ερυθρόλευκοι» το 2016 αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τραυματισμών και κυριότερα ήταν αυτά που έπληξαν τον Πάτρικ Γιανγκ, τον Ντάνιελ Χάκετ και τον Ματ Λοτζέσκι, οπότε θεωρήσαμε λογικά να ζητήσουμε από τον Αμερικανό γκαρντ φόργουορντ να τοποθετηθεί για το θέμα. «Δεν χρησιμοποιούμε τους τραυματισμούς σαν δικαιολογίες. Σίγουρα πέρσι οι τραυματισμοί μάς πλήγωσαν. Ο Πάτρικ έχασε σχεδόν όλη την χρονιά, εγώ έμεινα εκτός για περίπου 3-4 μήνες και τώρα έχει χτυπήσει ο Ντάνιελ. Είμαστε ομάδα, όμως. Οι προπονητές μας υπολογίζουν όλου τους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα», τόνισε αρχικώς ο άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος εν συνεχεία έστειλε την ευχή του για το νέο έτος λέγοντας πως «θέλουμε το 2017 να είμαστε υγιείς και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να υλοποιήσει τους στόχους του».

Ο Ματ Λοτζέσκι έβαλε στην κουβέντα μας το... 2017, οπότε μπήκαμε στον πειρασμό να τον ρωτήσουμε πώς κρίνει την πορεία της ομάδας του την τρέχουσα σεζόν: «Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη πορεία στην Euroleague. Εχουμε, όμως, ένα καλό ρεκόρ και είμαστε σε πολύ καλή θέση ενόψει του δεύτερου γύρου της διοργάνωσης. Εχουμε 10 νίκες και είμαστε στη 2η θέση, η οποία είναι πολύ σημαντική.  Παλεύουμε για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, το οποίο αποτελεί τον στόχο μας για την Euroleague. Στην Ελλάδα είμαστε αήττητοι, αλλά ακολουθούν μεγάλα παιχνίδια και είμαστε ανυπόμονοι για αυτά».

Το 2016, όμως, κάποια από τα μέλη του Ολυμπιακού πληγώθηκαν περισσότερο. Ο Γιώργος Πρίντεζης ανήμερα του πρώτου αγώνα της σειράς των τελικών της Α1 «έχασε» τον πατέρα του, Ιωσήφ, ενώ έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες, η σύζυγος του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ιωάννα νικήθηκε από την ίδια κωλοαρρώστια. Στον επίλογο της σύντομης, αλλά ελπίζουμε ουσιαστικής, συζήτησής μας ζητήσαμε από τον Αμερικανό άσο των Πειραιωτών να τοποθετηθεί για αυτά τα δύο τραγικά γεγονότα που συντάραξαν την οικογένεια των πρωταθλητών Ελλάδας.

«Ολοι στην ομάδα είμαστε πολύ κοντά και όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, είναι λογικό να μας επηρεάζει. Ηταν δύσκολες στιγμές για όλη την ομάδα, αλλά επειδή είμαστε κοντά, υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και προσπαθούμε να στηρίζουμε όποιον από την περνάει μία δύσκολη στιγμή», ανέφερε καταλήγοντας ο Ματ Λοτζέσκι.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.