Ads Top

Έριξε... μισή ντουζίνα «πόρτες» για την ΑΕΚ!


Τα «όχι» του Σέρχιο Αραούχο σε Κίνα, Κιέβο, το «θα πάει στην ΑΕΚ» του πατέρα του στη Γκρέμιο, το... μπάσιμο Βαγιεκάνο, Ρίζεσπορ και η επιμονή του Αργεντινού επιθετικού για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.


Η προσπάθεια της ΑΕΚ για την απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα, ουσιαστικά όταν έγινε σαφές ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει η υπόθεση του Περέιρα Ντίας. Η ύπαρξη αυτής της περίπτωσης τέθηκε υπόψιν του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έδωσε την έγκρισή του αμέσως και με... ενθουσιασμό.

Ωστόσο, οι Κιτρινόμαυροι γνώριζαν εξ αρχής ότι επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη περίπτωση. Όχι λόγω των οικονομικών δεδομένων, καθώς προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε δώσει την έγκρισή του να γίνει ότι πρέπει ώστε να τελειώσει το θέμα, αλλά επειδή ο ανταγωνισμός για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού ήταν πραγματικά πολύ μεγάλος. Γι' αυτό, άλλωστε, όταν αποκαλύφθηκαν οι επαφές της με τη Λας Πάλμας μέσω του Ισπανού δημοσιογράφου, η ΠΑΕ έσπευσε να διαψεύσει το θέμα, κρατώντας χαμηλά τους τόνους.

Ο Αραούχο είχε δεχθεί μια πολύ υψηλή οικονομικά πρόταση από την Κίνα, με ομάδα της ασιατικής χώρας να του προσφέρει ένα εξωπραγματικό συμβόλαιο, ωστόσο, ο παίκτης... έκαψε το θέμα πριν καν φτάσει στη διοίκηση της Λας Πάλμας, καθώς από το περασμένο Σάββατο ο ίδιος είχε έρθει σε πλήρη συμφωνία με την ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν οι περιπτώσεις της Χιχόν και της Γκρέμιο (με την ομάδα της Βραζιλίας να αποσύρεται το απόγευμα της Τρίτης, όταν άκουσε από τον πατέρα του παίκτη ότι εκείνος θέλει να πάει μόνο στην ΑΕΚ!), όμως το πιο επίμονο ενδιαφέρον το έδειξε η ιταλική Κιέβο, η οποία φέρεται να δεχόταν μάλιστα και τον όρο του δανεισμού μόνο μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, που ήθελε να «περάσει» και στην ΑΕΚ η Λας Πάλμας.

Τις τελευταίες ώρες, την ίδια στιγμή που με σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή η ΑΕΚ είχε εντείνει τις πιέσεις της προς τον ισπανικό σύλλογο για να τελειώσει η μεταγραφή, υπήρξαν ακόμη δύο σημαντικές σφήνες. Η μία ήταν από την τουρκική Ρίζεσπορ, η οποία μετέφερε στη Λας Πάλμας ότι σκόπευε να καταθέσει μεγάλη πρόταση για την απευθείας αγορά του παίκτη και η άλλη από τη Ράγιο Βαγεκάνο, που έκανε... μπάσιμο για την απόκτησή του.

Τελικά, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε ως σύμμαχό της τον ποδοσφαιριστή. Κάτι που δεν έπαιξε ρόλο μόνο στο να προτιμηθεί η Ένωση, αλλά και για να «περάσουν» στη Λας Πάλμας οι όροι που ήθελαν οι Κιτρινόμαυροι, τόσο για την ανανέωση του δανεισμού του τον Ιούνιο, όσο και για την αγορά του το καλοκαίρι του 2018.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.