Ads Top

Όργωσε το χωράφι, θέρισε τη νίκη - «Καβάλησε» ΑΕΚ και... έρχεται ο ΠΑΟΚ!


Με γκολ του Λέοβατς ο Δικέφαλος πήρε μεγάλη νίκη (1-0) επί του ΠΑΣ Γιάννινα σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και ανέβηκε στην 5η θέση της  βαθμολογίας ξεπερνώντας τόσο τους Γιαννιώτες όσο και την Ένωση!




Σπουδαία νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ στη Γιάννινα επί του ΠΑΣ, η οποία τον ανέβασε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς αφήνοντας τον αποψινό τους αντίπαλο 7ο με 23. Το γκολ της νίκης του Δικεφάλου πέτυχε ο Λέοβατς, ενώ αμφότερες οι ομάδες είχαν παράπονα από τον διαιτητή Γκράνα. Πολύ κακός για ακόμα μια φορά ο αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες.

Έτσι παρατάχθηκαν

Το κλασσικό 3-5-2 του ΠΑΣ Γιάννινα χρησιμοποίησε ο Γιάννης Πετράκης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, με την αμυντική τριάδα να αποτελείται από τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο και Μιχαήλ. Όλη τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Καρανίκας και την αριστερή ο Κούτρης. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Λίλα, Κοζωρώνης και Ακόστα, ενώ το επιθετικό δίδυμο συγκροτούσαν οι Μυστακίδης και Αθανασιάδης.

Το ίδιο σύστημα εφάρμοσε και ο Βλάνταν Ίβιτς για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Τερματοφύλακας ήταν ο Γλύκος και στόπερ οι Κρέσπο, Βαρέλα και Μαλεζάς. Στα δεξιά έπαιξε ο Μάτος και στα αριστερά ο Λέοβατς. Οι Σάκχοφ, Τσίμιροτ ήταν στο κέντρο με τον Κάμπος σε ρόλο «δεκαριού», ενώ στην επίθεση έπαιξαν ο Αθανασιάδης με τον Μυστακίδη.

Το ματς

Διαιτητικά λάθη

Το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες ξεκίνησε με αρκετή γκρίνια αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Τζημόπουλος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ. Ο διαιτητής Γκράνας, ωστόσο, δεν είδε κάτι το μεμπτό ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ. Λάθος, όμως, έγινε και σε βάρος του ΠΑΣ αφού στο 11’ ο Μαμπουλού «κόπηκε» με ανύπαρκτο οφσάιντ, ενώ έφευγε με καλές προϋποθέσεις πίσω από την άμυνα των Θεσσαλονικιών.

Ευκαιρίες ο ΠΑΣ, γκολ ο ΠΑΟΚ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός από την αρχή, ωστόσο έπρεπε να φτάσουμε στο 20’ για να δούμε μια κλασσική ευκαιρία. Αυτή ήταν για τον ΠΑΣ, όμως, ο Ακόστα έπιασε πολύ αδύναμη κεφαλιά που μπλόκαρε ο Γλύκος, παρ’ όλο που βρέθηκε ολομόναχος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Ο ΠΑΟΚ ευτυχησε να προηγηθεί στην πρώτου καλή ευκαιρία στο ματς. Στο 31’ ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά. Ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης έκανε απίθανη επέμβαση, αλλά ο επερχόμενος Λέοβατς σκόραρε από κοντά με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ εξουδετερωμένο!

Οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 39’, όμως, ξόδεψαν άλλη μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Μαμπουλού έφυγε τετ α τετ απέναντι στον Γλύκο, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Έλληνας τερματοφύλακας επενέβη με το δεξί πόδι. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στον ΠΑΟΚ, με τον Αθανασιάδη να πιάνει μια πολύ δύσκολη κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ μετά από σέντρα του Λέοβατς στο 42’.

Επεισοδιακό δεύτερο 45λεπτο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ήταν εξίσου ενδιαφέρον με το πρώτο. Ο Δικέφαλος είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 48’ ο Μυστακίδης νικήθηκε εις διπλούν από τον Πασχαλάκη σε λίγα δευτερόλεπτα, μια φορά με σουτ και μια με κεφαλιά, ενώ στο 55’ ο Κάμπος πάτησε περιοχή και έπιασε δυνατό αριστερό σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 61’ με τον Κόντε α υποδέχεται την μπάλα στην περιοχή, να γυρίζει και να σουτάρει άμεσα, αλλά τον Βαρέλα να βάζει την κόντρα τελευταία στιγμή στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Ο ΠΑΣ δυσκολευόταν να απειλήσει, ωστόσο οι παίκτες του διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα στον Γκράνα σε δυο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε. Στο 72’ ο Ισπανός έπεσε στην περιοχή σε μονομαχία με τον Μαλεζά, ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε. Στο 77’ ο Κόντε βρέθηκε σε πολύ καλή θέση λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά αντί να σουτάρει έπεσε διαμαρτυρόμενος ότι τον έσπρωξε ο Βαρέλα. Δύσκολη φάση και αυτή, με τον Γκράνα να μην βλέπει κάτι το μεμπτό.

Τα τελευταία λεπτά δεν επεφύλασσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε το προβάδισμα αμυνόμενος αποτελεσματικά, ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βγει στην επίθεση, αλλά αρκετά ανορθόδοξα και χωρίς να προβληματίσει ιδιαιτέρως την αντίπαλη άμυνα. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε και ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (82’ Μαμπουλού), Γιάκος (55’ Κόντε), Καρανίκας (67’ Βιδάλ), Λίλα, Κούτρης, Κοζορώνης, Ακόστα, Σκόνδρας

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):  Γλύκος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (90+4’ Κάνιας), Μάτος, Κάμπος (Κουλούρης), Λέοβατς, Αθανασιάδης, Μυστακίδης (71’ Χαρίσης)


sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.