Ads Top

Γι' αυτό έχουν τρελαθεί στο λιμάνι και τον διώχνουν - Ψάχνουν ομάδα να πάει - Στην κοσμάρα του ο Μπέντο!


Ποιος παίκτης έχει κάνει τους "ερυθρόλευκους" να απηυδήσουν με τα ...καμώματά του; Γιατί θέλουν να τον τελειώσουν άμεσα απ' τον σύλλογο και πώς αντιδράει ο Πορτογάλος τεχνικός;


"Η ομάδα χρειάζεται στόπερ" βροντοφώναξε χθες η "Θύρα 7", μέσω της τηλεοπτικής της εκπομπής, "μιλάμε με στόπερ και έχουμε στα χέρια μας πολλούς υποψήφιους", διαμήνυσε και στον Πάουλο Μπέντο η διοίκηση του Ολυμπιακού...

Αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίζεται αυτή τη στιγμή αμετάπειστος στο να ...αδειάσει το "πουλέν" του, τον Μπρούνο Βιάνα και να ζητήσει την αντικατάστασή του. Γιατί περί αυτού θα πρόκειται.

Αν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό νέος στόπερ είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να υπάρξει και μία ακόμα αποχώρηση, έπειτα από εκείνη του Δημήτρη Σιόβα. Τη θέση του διεθνούς Ελληνα πήρε στις προπονήσεις και στις επιλογές του Μπέντο ο νεαρός, Δημήτρης Νκολάου, ενώ τώρα για να έρθει και άλλος παίκτης για το κέντρο της άμυνας θα πρέπει να αδειάσει μία ακόμα θέση και αυτό λογικά θα συμβεί από τον πιο "αδύναμο κρίκο" των ερυθρόλευκων μετόπισθεν.

Αλλωστε, στελέχη από την Πλατεία Αλεξάνδρας δεν το κρύβουν ότι αν τελικά αποκτηθεί ακόμα ένας στόπερ (κάτι που αυτή τη στιγμή δείχνει ως το πλέον πιθανό), τότε θα πρέπει να θεωρείται μάλλον ως δεδομένο ότι θα αποχωρήσει ο Βραζιλιάνος νεαρός αμυντικός, ο οποίος και πιάνει θέση μη κοινοτικού στην ομάδα. Οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει, άλλωστε, ώστε να βρεθεί σύλλογος για να παραχωρηθεί ως δανεικός ο 21χρονος, προκειμένου να πάρει ματς στα πόδια του σε λιγότερο ανταγωνιστικό επίπεδο και έτσι να βελτιώσει τις αντιδράσεις και τις τοποθετήσεις του στο κέντρο της άμυνας.

Ο Βιάνα αποτελεί δεδομένα τον πιο "αδύναμο κρίκο" της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής, καθώς στο 87,5% των αγώνων που ήταν εκείνος παρών ως βασικός στο γήπεδο, η εστία του Ολυμπιακού παραβιάστηκε! Είναι εμφανές ότι οι αντίπαλοι τον "σημαδεύουν" στις επιθέσεις που εκδηλώνουν και ότι τις περισσότερες φορές οι αντιδράσεις του είναι παιδιάστικες και όχι ολοκληρωμένου στόπερ. Κι όμως, ο Μπέντο επιμένει να τον χρησιμοποίει, πιστεύοντας ακόμα ότι είναι θέμα προσαρμογής το να αποδώσει καλύτερα...

Πάντως, από τη δική του μεριά μπήκαν και τα δύο γκολ από πλάγιο άουτ(!!!), που έχει δεχτεί φέτος ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα (με Λάρισα και Πλατανιά), ενώ μόνον η Ξάνθη και η Κέρκυρα δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Βιάνα απέναντί τους (αν και η σπουδαιότερη φάση για γκολ της Ξάνθης, εκείνη με τον Γιουνές στο 45' και με το σκορ στο 0-1, πάλι από τη μεριά του Βραζιλιάνου δημιουργήθηκε).

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 8 γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα του Πειραιά έως τώρα στο πρωτάθλημα, στα 7 βρισκόταν στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού ο Βιάνα (με Πλατανιά, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Λάρισα και Ηρακλή), οπότε μόνον η Βέροια κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Βραζιλιάνο απόντα (αν και η «βασίλισσα» σκόραρε όταν ήταν στο γήπεδο ως στόπερ ο σημερινός παρτενέρ του Βιάνα στο κέντρο της άμυνας, Παναγιώτης Ρέτσος...).

Τα παραπάνω, μαζί με το γεγονός ότι στα δύο ευρωπαϊκά ματς που αγωνίστηκε ο Βιάνα, η ερυθρόλευκη εστία παραβιάστηκε τρεις φορές, καθώς και ότι δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη ούτε ο Νικόλα Λεάλι (με πολλά σκαμπανεβάσματα η απόδοσή του), καθιστούν σαφές ότι ο προβληματισμός για τη βελτίωση της ερυθρόλευκης αμυντικής λειτουργίας έχει «φουντώσει» επικίνδυνα.

Όπως επίσης έχει γίνει πλέον σαφές ότι μόνο αν το "πάρει πάνω της" η διοίκηση θα υπάρξουν αλλαγές, μια και ο Μπεντο δεν δείχνει να θέλει να παραδεχθεί την καλοκαιρινή του "αστοχία", με την επιλογή του 21χρονου άπειρου αμυντικού από την Κρουζέιρο...

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.