Ads Top

Έκανε του... κεφαλιού του ο Πέλκας και λύτρωσε τον ΠΑΟΚ!


Ο Δικέφαλος τα είχε βρει "σκούρα" κόντρα στον Λεβαδειακό, αλλά λυτρώθηκε από τον Έλληνα μέσο που σκόραρε ένα από τα σπάνια γκολ του με το κεφάλι χαρίζοντάς του τη νίκη (1-0)!


Αγχώθηκε, αλλά τελικά έφυγε με τη νίκη από τη Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει, κάτι που τελικά κατάφερε λίγο πριν το φινάλε με κεφαλιά του Δημήτρη Πέλκα.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τις τρεις σερί νίκες και ανέβηκαν στην 5η θέση με 20 βαθμούς. Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τον Λεβαδειακό που παρέμεινε 12ος με ισάριθμους πόντους.

Το ματς

Καλύτερος, αλλά αναποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με πρωταγωνιστές τους αρκετά δραστήριους Μπίσεσβαρ και Τσίμιροτ, ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα μετά το πρώτο πεντάλεπτο και να γίνεται απειλητικός. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 9’ με τον Αθανασιάδη να γυρίζει ωραία και να σουτάρει εντός περιοχής, αλλά τον Τριποτσέρη να βάζει την κόντρα γλιτώνοντας τον Λεβαδειακό. Στο 11’ ο Μυστακίδης γύρισε επικίνδυνα από τα αριστερά με τον Ναμάσκο να επεμβαίνει προ του Αθανασιάδη. Ο Λεβαδειακός φάνηκε επιθετικά για πρώτη φορά στο 13’. Ο Γιακουμάκης προσπάθησε να σκοράρει με ωραίο σουτ από διαγώνια θέση, αλλά ο Γλύκος δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε. Στο 15’ χάθηκε ακόμα μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με το πλασέ του Μπίσεσβαρ από το ύψος της περιοχής που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 33’ ο Μυστακίδης πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση έπειτα φάουλ του Μπίσεσβαρ, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ναμάσκο, ο οποίος δεν θα είχε ιδιαίτερη τύχη εάν αυτή πήγαινε στη γωνία του. Πάντως, το ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού. Στο 44’ ο Μάντζιος είχε μια τρομερή έμπνευση πραγματοποιώντας υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια θέση, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Γλύκο, ο οποίος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ!

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε το ίδιο «ζεστά» στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να είναι αρκετά νωχελικός στο επιθετικό κομμάτι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη ευκαιρία του Δικεφάλου στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 63’. Ο νεοεισελθόντας Κουλούρης κοντρόλαρε ωραία με το στήθος και σούταρε από καλή θέση εντός περιοχής, η μπάλα όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Ναμάσκο. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του και προέβη σε μια καθοριστική διπλή επέμβαση στο 69’. Αρχικά, απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Κουλούρη και εν συνεχεία «αρνήθηκε» το γκολ και στον Κάμπος που πήρε το ριμπάουντ!

Ασφυκτική πίεση

Καθώς περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεσή του για να πετύχει ένα γκολ κλείνοντας τον Λεβαδειακό στα καρέ του. Στο 77’ ο Μπίσεσβαρ επιχείρησε ένα πολύ ωραίο φαλτσαριστό πλασέ που έφυγε λίγο, ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε τρία λεπτά αργότερα. Από εκτέλεση κόρνερ ο Μάτος έκανε την κοντινή προβολή, με την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι!

Λύτρωση με Πέλκα

Τελικά, τη λύση για τον ΠΑΟΚ έδωσε η «χρυσή» αλλαγή του Βλάνταν Ίβιτς, ο Δημήτρης Πέλκας. Ο Έλληνας μέσος πέτυχε ένα από τα σπάνια γκολ του με κεφαλιά στο 84’ νικώντας τους πάντες στον αέρα μετά από σέντρα του Κάμπος!

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς):Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μεντί, Καραμπουέ (78’ Βασιλείου), Καραχάλιος (71’ Μάγκας), Γιακουμάκης (90’ Καψάσκης), Μάντζιος.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):Γλύκος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Τσίμιροτ (90+1’ Μαλεζάς), Μυστακίδης (71’ Πέλκας), Κάμπος, Αθανασιάδης (60’ Κουλούρης).

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.