Ads Top

Άρθρο Κόλκα: Ο ΠΑΟΚ, ο Γκάρι, ο Μίχελ και ο... Μήτσος από το Κορδελιό!


Ο ΠΑΟΚ ξεκαθαρίζει πάντα πως όταν υπάρχει συμφέρουσα πρόταση πουλάει. Και έτσι πρέπει να είναι στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το θέματά του όμως είναι άλλα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας…


Ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, που πιέζει για να πάει στη Κωνσταντινούπολη όπου πρόσφατα έγινε πραξικόπημα και σκάει η μία βόμβα πίσω από την άλλη. Επίσης ένας τύπος στράβωσε, πήρε ένα καλάσνικοφ και έφαγε σαράντα άτομα σε κεντρικό κλαμπ της πόλης.


Ο Ροντρίγκες βέβαια δεν είναι ο πρώτος που το κάνει αυτό. Το ίδιο έκανε και ο Λούκας, το ίδιο έκανε και ο Μακ. Ο ΠΑΟΚ αδυνατεί να διαχειριστεί ο ίδιος τις πωλήσεις του όπως θα το ήθελε. Αυτό είναι το θέμα νούμερο ένα. Δεν προβλέπει καταστάσεις.


Στη περίπτωση Ροντρίγκες μάλιστα, ήταν εύκολο να προβλέψει. Το καλοκαίρι όταν του ήρθε πρόταση για να φύγει με καλά λεφτά, ο ΠΑΟΚ είπε όχι αλλά ξέχασε να του δώσει κάτι παραπάνω. Εκεί επί τόπου, δείχνεις στον παίκτη πως τον πιστεύεις. Για να διώξεις τα φαντάσματα από το κεφάλι του Αφρικανού, ο οποίος εδώ και τέσσερις μήνες βλέπει έργα.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ άλλωστε δεν είναι τα λεφτά. Είναι η ποδοσφαιρική κουλτούρα που του λείπει. Τον Αφρικανό που κλοτσάει και έχει στοιχεία, τον ταϊζεις.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα διαπραγματεύεται. Μπορεί να πάρει μέχρι και τέσσερα εκατ. ευρώ, αφού η ρήτρα είναι πέντε και οι μάνατζερ του παίκτη έχουν το 20% αυτής. Ωραία δουλειά.

    Έχει έτοιμες λύσεις ο Μίχελ για τον αντικαταστάτη του Γκάρι Ροντρίγκες; Και δεν μιλάω για λύσεις τύπου Βιερίνια και Στοχ που θα μπορούσε να τσεκάρει και ο... Μήτσος από το Κορδελιό.

Από εδώ και στο εξής η κουβέντα είναι άλλη. Ο Μίχελ έχει έτοιμες λύσεις; Γιατί δεν μπορεί να μην είχε στο μυαλό του το ενδεχόμενο να φέρει πρόταση ο Ροντρίγκες με αυτά που έχει κάνει φέτος.

Τις κλισέ λύσεις τύπου Βιεϊρίνια και Στοχ τις φανταζόμαστε όλοι. Απλά ο Πορτογάλος στα 31 του χρόνια έχει 2,2 εκατ. ευρώ συμβόλαιο στη Βόλφσπουργκ και ο Σλοβάκος είναι πάνω από το εκατομμύριο και έχει τα θέματά του. Επίσης ο Βιεϊρίνια έχει και ομάδα.

Και στο φινάλε, αυτούς τους δύο θα μπορούσε να τους τσεκάρει και ο Μήτσος από το Κορδελιό. Δουλειά πάνω στα εξτρέμ έχει γίνει; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω.

Κακά τα ψέματα, είναι ο μήνας της κρίσης για τον Μίχελ. Τα ανοιχτά μέτωπα που έχει είναι πολλά και είναι σε δύσκολη φάση.

Μπήκαμε 2 του μηνός και δεν έχει κλείσει φορ ενώ το μέτωπο είναι γνωστό από το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ υπενθυμίζω, έχει να παίξει 14 παιχνίδια στο επόμενο δίμηνο και παίζεται όλη του η σεζόν, ειδικά τον Φεβρουάριο. Άρα θα πρέπει να ενσωματώσει τους νέους παίκτες το συντομότερο δυνατό.

Προέκυψε το θέμα Ροντρίγκες το οποίο θα έπρεπε να προβλέψει και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα πλην των κλισέ που δεν είναι και πολύ ρεαλιστικά σε σχέση αξίας – χρημάτων - ηλικίας.

Έχει ανοιχτό το θέμα Τζαβέλλα που θα τραβήξει λόγω τις ιδιαιτερότητάς του και της διαχείρισής του, ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για Τζιόλη – Σκόνδρα που ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να πληρώνει για να κάνουν γύρους στη Μεσήμβρια.

Τα σύννεφα που είναι μαζεμένα πάνω από το κεφάλι του Μίχελ, είναι στο χέρι του να τα διώξει. Η αλήθεια είναι πως έχει λίγο χρόνο, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Απλά στη περίπτωση Ροντρίγκες, αυτό που είναι κόντρα στις πιθανότητες είναι να μπολιάσεις στην ομάδα μήνα Γενάρη, έναν καλύτερο παίκτη από τον MVP σου.

Καλή χρονιά να έχετε όλοι με υγεία.

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.