Ads Top

Επικό: αυτό ήταν το «τρικ» της ΑΕΚ για να έρθει το διπλό μπαμ!


Το παρασκήνιο της διαφαινόμενης απόκτησης των δύο παικτών από την ΑΕΚ. Η σύνδεση με το ταξίδι των Μαϊστόροβιτς, Μπαρτόλο στην Αργεντινή, το ραντεβού με τη Μπόκα και η λίστα που μπορεί να επιστρατευτεί στο μέλλον.


Όπως διαβάσατε από χθες, η ΑΕΚ αισιοδοξεί ότι μαζί με το 2017, θα υποδεχθεί στις τάξεις της και τους Περέιρα Ντίας και Φεντερίκο Μπράβο. Η συμφωνία με τους δυο ποδοσφαιριστές όσον αφορά στις πάγιες απολαβές τους και τη χρονική διάρκεια των συμβολαίων τους έχει «κλειδώσει» και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ταξιδέψουν οι Αργεντινοί άσοι στην Ελλάδα. Για τον πρώτο, είναι το να τελειώσει τη συμφωνία με την Τζοχόρ για τα χρήματα που του οφείλονται και για τον δεύτερο να συμφωνηθούν κάποια επιμέρους θέματα που αφορούν μπόνους και παροχές.


Στόχος της ΑΕΚ είναι αμφότεροι -με πρώτο χρονικά πιθανότατα τον Ντίας- να βρεθούν στην Αθήνα στις πρώτες μέρες του νέου έτους, προκειμένου να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθούν. Με την Ένωση να ολοκληρώνει την κίνηση που ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της και ταυτόχρονα να επενδύσει σε έναν σχετικά νεαρό αμυντικό μέσο, οι προοπτικές του οποίου την ανάγκασαν να κινηθεί για την απόκτησή του παρότι τη δεδομένη στιγμή η προσθήκη κι άλλου αμυντικού χαφ δεν ήταν στις προτεραιότητές της.



Πρόκειται, άλλωστε, για δύο περιπτώσεις που δεν προέκυψαν ξαφνικά στον δρόμο της ΑΕΚ, αλλά για δυο επιλογές που είχαν «ψαχτεί» και «δουλευτεί» ιδιαίτερα από τους ανθρώπους της ομάδας, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Για την ακρίβεια, πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς για να προχωρήσουν οι υποθέσεις τους, έγινε στο μεταγραφικό ταξίδι που είχαν πραγματοποιήσει στην Αργεντινή ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και ο Άλεξ Ντε Μπαρτόλο.

Δημόσιες σχέσεις και τσεκάρισμα

Στο SDNA είχατε διαβάσει στις αρχές του μήνα ότι το σαφάρι του τεχνικού διευθυντή και του αρχισκάουτερ της ΑΕΚ θα είχε ως επίκεντρο την χώρα του Τανγκό και πως οι δύο άνδρες θα ταξίδευαν στην Αργεντινή με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα. Στο διάστημα της παραμονής τους εκεί, οι Μαϊστόροβιτς και Ντε Μπαρτόλο δούλεψαν σε δύο άψονες: άνοιξαν πόρτες που θα αποδειχθούν σημαντικές για την Ένωση στο μέλλον και τσέκαραν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, αυτοί οι δύο τομείς... συναντήθηκαν.

Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έκαναν συναντήσεις με μεγάλα γραφεία μάνατζερ της Αργεντινής, αλλά και με συλλόγους της χώρας, χτίζοντας σχέσεις για το παρόν και το μέλλον. Σχετικά με το δεύτερο, οι Κιτρινόμαυροι είχαν στις αποσκευές τους μια λίστα ποδοσφαιριστών (για διάφορες θέσεις), οι οποίοι είχαν περάσει ένα πρώτο... ξεψάχνισμα και σε αυτό το ταξίδι είχαν ως στόχο να γίνει η τελική τους αξιολόγηση.

Το ραντεβού με Μπόκα Τζούνιορς

Οι δύο άξονες του ταξιδιού των Μαϊστόροβιτς και Ντε Μπαρτόλο συναντήθηκαν στην υπόθεση του Φεντερίκο Μπράβο. Ο 23χρονος χαφ είχε εντοπισθεί καιρό πριν από τους ιθύνοντες της Ένωσης, ήταν υπό παρακολούθηση και η υπόθεσή του αποτέλεσε ένα από τα θέματα συζήτησης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε αυτό το ταξίδι με τη Μπόκα Τζούνιορς.

Το εν λόγω ραντεβού είχε κλειστεί στο πλαίσιο των επαφών που είχαν ως στόχο την καλλιέργεια σχέσεων με ομάδες της Αργεντινής. Όμως, κατά τη διάρκειά του ο τεχνικός διευθυντής και ο αρχισκάουτερ της ΑΕΚ ζήτησαν πληροφορίες για τον Μπράβο (που αγωνιζόταν στο MLS δανεικός από τη Μπόκα), ενώ ξεκαθάρισε και το ζήτημα των τροφείων.

Η συνάντηση για Ντίας

Επίσης, στο διάστημα της παραμονής τους στη χώρα της Λατινικής Αμερικής οι δύο άνδρες έκαναν συνάντηση και με το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Περέιρα Ντίας (αλλά και τον Πατίτο Ροντρίγκες). Εκεί ουσιαστικά άρχισαν να μαθαίνουν με περισσότερες λεπτομέρειες τα δεδομένα ενός ενδεχόμενου deal για την απόκτηση του 26χρονου επιθετικού.

Μάλιστα, στην συνέχεια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και απ' ευθείας επαφή με τον ποδοσφαιριστή, στην οποία του έγινε μια πρώτη αναφορά για το πρότζεκτ που τρέχει η ΑΕΚ και του γνωστοποιήθηκε η προοπτική να αποτελέσει μεταγραφικό στόχο της ομάδας για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής.

Λίστα με... μέλλον

Φυσικά, ο Ντίας και ο Μπράβο δεν ήταν οι μοναδικοί στόχοι εκείνου του ταξιδιού. Είναι αυτοί που... χρειάστηκε να μάθουμε. Στο ίδιο διάστημα οι Μαϊστόροβιτς και Ντε Μπαρτόλο παρακολούθησαν αρκετούς ακόμη ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στη λίστα τους, ενώ για κάποιους έκαναν ανάλογες επαφές προκειμένου να ενημερωθούν για τα δεδομένα των περιπτώσεών τους.

Πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν καταφέρει να αποκτήσουν αποκρυσταλλωμένη άποψη για μια σειρά παικτών που εξ αρχής είχαν κριθεί ως ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη λίστα θα απασχολήσει την ομάδα και στο μέλλον. Άλλωστε, το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε εξ αρχής με στόχο να φέρει αποτελέσματα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Τσεκάρισμα και σε προπόνηση!

Επίσης, αν δεν προχωρούσε -όπως διαφαίνεται ότι θα συμβεί- η περίπτωση του Ντίας, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να... μάθουμε κι άλλον παίκτη αυτής της λίστας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την επίθεση η ΑΕΚ είχε στα κιτάπια της μεταξύ άλλων και ακόμη δύο παίκτες από την Αργεντινή (πιο κλασικές περιπτώσεις φορ).

Μάλιστα, τον ένα από αυτούς οι Μαϊστόροβιτς και Ντε Μπαρτόλο δεν τον τσέκαραν μόνο αγωνιζόμενο, αλλά και σε προπόνηση με την ομάδα του(!), ενδεικτικό της προσπάθειας που έκαναν σε αυτό το ταξίδι να σχηματίσουν όσο το δυνατόν πιο σαφή και ξεκάθαρη εικόνα γίνεται για τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στην ατζέντα τους. Η οποία, βέβαια, δεν περιλαμβάνει μόνο επιθετικούς, αλλά λύσεις για αρκετές θέσεις...

sdna
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.