Ads Top

Τι θα συνέβαινε αν τελείωνε σήμερα το... νέο πρωτάθλημα


Τι θα συνέβαινε αν τελείωνε σήμερα το πρόγραμμα. Ποιοι "μεγάλοι" θα έμεναν εκτός και ούτε καν θα έβγαιναν στην Ευρώπη!


Την Παρασκευή η Super League δημοσιοποίησε τις προτάσεις της με σκοπό το προϊόν που ακούει στο όνομα "ελληνικό ποδόσφαιρο" να γίνει πιο ελκυστικό. Αυτές θα αξιολογηθούν από τις ομάδες-μέλη και... βλέπουμε.
Αλήθεια, αν γινόντουσαν πράξη ΣΗΜΕΡΑ και το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν την Κυριακή (29/1), ποιες ομάδες θα πάλευαν για τον τίτλο και ποιες για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο; Το αποτέλεσμα θα σας... σοκάρει.
Καταρχάς ας δούμε τις προτάσεις της Λίγκας για τη σεζόν 2017-2018:
- ΘΕΣΕΙΣ 1-4: Μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις από 1η έως 4η θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός-εκτός έδρας αναμετρήσεις (6 αγωνιστικές συνολικά), ενώ το πρόγραμμα θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης. Όλες οι ομάδες, μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, θα μεταφέρουν τους βαθμούς τους αυτούσιους στην επόμενη φάση.
- ΘΕΣΕΙΣ 5-8: Μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις από 5η έως 8η θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός-εκτός έδρας αναμετρήσεις (6 αγωνιστικές συνολικά), ενώ το πρόγραμμα θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης. Όλες οι ομάδες, μετά την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, θα μεταφέρουν τους βαθμούς τους αυτούσιους στην επόμενη φάση.

Ας δούμε τον βαθμολογικό πίνακα (29/1):





Με βάση λοιπόν την βαθμολογία όπως είναι τώρα, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ξάνθη και Παναθηναϊκός θα πάλευαν για τον τίτλο. Βέβαια το "πάλευαν" μόνο ως... ανέκδοτο ακούγεται, αφού ο Ολυμπιακός θα έμπαινε με 13 βαθμούς... αβάτζο στη μίνι διοργάνωση.
ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς θα μονομαχούσαν για την 5η θέση και πιθανότατα (λόγω Κυπέλλου) για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ακόμα κι αν δώσουμε τρεις πόντους στον ΠΑΟΚ, που έχει ματς λιγότερο με την ΑΕΛ, αυτός που θα την πλήρωνε είναι ο Παναθηναϊκός, οπότε και πάλι δυο "μεγάλοι" δεν θα διεκδικούσαν (θεωρητικά) τον τίτλο και ένας ούτε καν θα έβγαινε στην Ευρώπη (εκτός κι αν στην πρώτη τετράδα δοθούν τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια).
Συμπέρασμα: Αν δεν δυναμώσουν οι ομάδες όσο και να αλλάξει το πρωτάθλημα, πάλι τα ίδια και τα ίδια θα βλέπουμε.

*contra.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.