Ads Top

Ξεκόλλησε και… έφυγε για τους «8» ο ΠΑΟΚ!


Με δύο γκολ στο τελευταία τέταρτο, ο ΠΑΟΚ… ξεκόλλησε από τον βούρκο του Αγρινίου, επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού και «πέταξε» προς τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!


Ο Κίτσιου με κοντινό πλασέ άνοιξε τον δρόμο για τον «δικέφαλο του βορρά», για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του ο Αθανασιάδης με πέναλτι που είχε κερδίσει ο Μυστακίδης! Αποτελεσματικοί αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι, που σκόραραν δύο φορές σε σύνολο οκτώ τελικών προσπαθειών και άφησαν πίσω τους την κακή παρένθεση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα.

Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου, με την έντονη βροχόπτωση να δυσκολεύει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, που αναλώθηκαν σε πολλά γεμίσματα και μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Το ματς



Η έντονη βροχόπτωση που πλήττει το Αγρίνιο τις τελευταίες ημέρες, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν μεγάλο… βούρκο στο γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν φανερά επηρεασμένος από τις καιρικές συνθήκες, κάτι που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Λάθη εκατέρωθεν, πολλά γεμίσματα και δυνατές μονομαχίες, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του πρώτου ημιχρόνου.

Πριν καν συμπληρωθεί, πάντως, το πρώτο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά από τραγικό γύρισμα του Ροντρίγκες, η μπάλα κόλλησε στο βρεγμένο τερέν και ο Κουλούρης επωφελήθηκε αλλά ο Κυριακίδης τον… διάβασε και έκοψε τον νεαρό φορ που προσπάθησε να τον περάσει. Ο Παναιτωλικός απάντησε στις φάσεις οκτώ λεπτά μετά. Ο Μάρκος Πάουλο εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, ο Βαρέλα έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και έδιωξε προς τα πίσω με το κεφάλι, στρώνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στον Μύγα αλλά το πλασέ του τελευταίου στην κίνηση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 15’ οι γηπεδούχοι απείλησαν ακόμη μια φορά, αλλά το σουτ του Μουνιός μέσα από την περιοχή ήταν κάκιστο και δεν βρήκε εστία.

Παρότι το πρώτο εικοσάλεπτο του ματς είχε καλό ρυθμό, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου (όπου υπήρχαν και τα περισσότερα νερά στον αγωνιστικό χώρο), μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και από φάσεις… τίποτα! Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια όπως ξεκίνησαν το παιχνίδι, χωρίς τέρματα (0-0).

Η σέντρα του δευτέρου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι πάνω στον Μάρκος Πάουλο, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε σωστά «παίζετε», αφού ο Βαρέλα δεν είχε βρει τον μεσοεπιθετικό του Παναιτωλικού. Η απάντηση των φιλοξενούμενων, άμεση, καθώς δημιούργησαν δύο φάσεις σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 53’ ο Λέοβατς βρήκε με ωραία μπαλιά τον Σάκχοφ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά η κεφαλιά του τελευταίου ήταν κάκιστη, ενώ στο 57’ ο Μυστακίδης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Γλύκος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μαρκόφσκι.

Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι έδειχναν να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας, κάτι, όμως, που δεν έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Πήραν τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν και κατάφεραν σε ένα επτάλεπτο να καθαρίσουν το ματς και την υπόθεση πρόκριση. Στο 77’, λοιπόν, ο Λέοβατς έκανε τη σέντρα, ο Κυριακίδης και οι αμυντικοί του… κοιμήθηκαν και ο Κίτσιου που «τρύπωσε» στην αντίπαλη άμυνα, δεν δυσκολεύτηκε με κοντινό πλασέ να βάλει τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού.

Έξι λεπτά μετά, ο Μυστακίδης έκανε ακόμη μια ωραία ατομική προσπάθεια, με τον Μύγα να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή και τον Νεοφυτιάδη να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αθανασιάδης, που στο 84ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ του «δικέφαλου του βορρά», ο οποίος όλα δείχνουν πως θα έχει εύκολο έργο στον επαναληπτικό της Τούμπας, όπου και αναμένεται να σφραγίσει το εισιτήριό του για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (87’ Μιχάι), Μάκος, Κουτρομάνος, Μάρκος Πάουλο (76’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μουνιός, Ρότσα (71’ Κλέσιο), Μαρκόφσκι.

Στον πάγκο: Κολοβούρης, Βιέιρα, Βασιλούδης, Μάλης.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (89’ Κάνιας), Πέλκας (64’ Κάτσε), Μυστακίδης, Κουλούρης (46’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Περέιρα, Μπίσεσβαρ, Δημητριάδης.

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)

Γήπεδο: Αγρινίου

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.