Ads Top

Ρουκέτες Καρμοίρη:"Κωστάκη κάτσε καλά, εδώ είναι Ολυμπιακός - Γιος της γκέλας ο Ντα Κόστα - Θα τρελαθούμε με Αβράμη"!


Για όλους και όλα μίλησε ο Δημοσθένης Καρμοίρης στον SportDog, σε μία πολύ μεγάλης έκτασης συνέντευξη που θα συζητηθεί!


Χαρακτήρισε τεμπέλαρο τον Μάριν, ζήτησε από τον Φορτούνη να κατέβει από το καλάμι (αν το έχει καβαλήσει), αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Μπέντο στον Ολυμπιακό, ενώ αποκάλυψε ένα πολύ σημαντικό παρασκήνιο για την αντίδραση του Κώστα Φορτούνη μετά την αλλαγή του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.




Ακόμα, αναφέρθηκε στο αλλοπρόσαλλο καλοκαίρι του Ολυμπιακού, το γεγονός ότι είναι ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, μίλησε για τον γιο της γκέλας Ντα Κόστα, αλλά και για το τεράστιο S.O.S. που πρέπει να δει η διοίκηση του Ολυμπιακού.
Δημοσθένη πώς έχεις δει μέχρι στιγμής τη σεζόν για τον Ολυμπιακό;

"Ο Oλυμπιακός πέρασε ένα αλλοπρόσαλλο, θεότρελο καλοκαίρι, εντελώς ξένο προς τη συνηθισμένη ζωή του. Που ήξερε ότι έχει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, με νοικοκυρεμένη τακτική τουλάχιστον στην 6ετία του Μαρινάκη. Φέτος ήταν καλοκαίρι που άλλαξε δύο προπονητές και στην αφετηρία των υποχρεώσεών του είχε έναν τρίτο. Βρέθηκε με έναν μικρό πύργο της Βαβέλ, με πολλούς ξένους παίκτες από τις μεταγραφές, με ένα νέο προπονητή να καλείται να δώσει χημεία και να επαναφέρει τη νοοτροπία του νικητή, μετά από τον αποκλεισμό σοκ από την Μπερ Σεβά. Όταν ακόμα και με την Αρούκα είδαν τον χάρο με τα μάτια τους για να την αποκλείσουν και να μην υποστούν δεύτερο κάζο. Ύστερα από αυτή τη μικρή αναδρομή καταλήγουμε στο ότι ο Ολυμπιακός στο τέλος του 2016 πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη που έχουν τα πράγματα. Γιατί είναι πρώτος στη βαθμολογία, με αέρα που του επιτρέπει να είναι ακλόνητο φαβορί. Αν και στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ, πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο, είναι τέτοια η αδυναμία των υπόλοιπων που θα λέγαμε ότι το έχει κλειδώσει το πρωτάθλημα. Φαίνονται ανήμποροι οι άλλοι να τον αμφισβητήσουν. Ως εκ τούτου γιατί να μην μιλάμε για σταθερό πρωταθλητή; Είναι στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ και εδώ θα περάσω σκαλοπάτι στον Πάουλο Μπέντο".

Ήταν η επόμενη ερώτησή μου για τον Πορτογάλο και όσα ακούγονται γύρω από την περίπτωσή του.

"Η ιστορία με τον Μπέντο αφορά πώς θέλει να δει το ποτήρι κάποιος, αλλά και τι ζητάμε από έναν προπονητή. Έδωσε χημεία στην ομάδα, παρά τα όσα πέρασε νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι. Είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και έχει πάρει όλα τα ντέρμπι. Εγωιστικά και εντός των τοιχών, είναι βασιλιάς του 2016. Πήγε την ομάδα στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμα, όταν ο Μπέντο φύγει κάποια στιγμή, θα έχει αφήσει παρακαταθήκη τουλάχιστον τρεις παίκτες που έχει αναδείξει από τις ακαδημίες του συλλόγου στην πρώτη ομάδα (Ρέτσο, Μανθάτη, Ανδρούτσο). Τι άλλο ζητάμε από έναν προπονητή; Να παίζει και καλή μπάλα η ομάδα. Ειδικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού που είναι απαιτητικοί και καλά κάνουν. Μαζί τους και η διοίκηση. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο διάστημα που δεν ικανοποιεί από την πλευρά του θεάματος. Η άμυνά του είναι για να κλείνεις τα μάτια όταν οι αντίπαλοι κάνουν επίθεση. Κάθε ομάδα πατάει στην περιοχή του και του βγάζει τετ α τετ φάσεις. Δεν μπορώ να πω αν κάνει ή δεν κάνει για τον Ολυμπιακό. Έτσι κι αλλιώς είναι ένας αυστηρά και καθημερινά κρινόμενος προπονητής, όπως κάθε ένας στον Ολυμπιακό και σε κάθε μεγάλη ομάδα. Όταν ο πήχης είναι ψηλά, το στέλεχος της εταιρείας δεν μπορεί να μην παίζει το κεφάλι του κάθε μέρα. Όποιος κι αν είναι αυτός".

Μεγάλη κουβέντα για τον Μπέντο πάντως, έχει γίνει και στο κομμάτι της διαχείρισης των ποδοσφαιριστών. Για παράδειγμα του Μάριν.

"Ο Μάριν έχει φροντίσει να τον δικαιώσει κάθε φορά που πήρε την ευκαιρία του. Από την άλλη πλευρά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, γιατί είναι καλοπληρωμένος ποδοσφαιριστής, είναι λογικό κάποια στιγμή να αναρωτιούνται γιατί δεν έχει παίξει παραπάνω. Προφανώς όμως ο προπονητής που τον ζει καθημερινά, βλέπει ό,τι και εμείς όταν παίζει στους αγώνες: Σε ξενερώνει, είναι αδιάφορος, έχει μπλαζέ ύφος. Μάλλον πρέπει να φωνάζει του Μπέντο ότι θέλει να ξεκουραστεί, να κοιμηθεί, είναι ένας τεμπέλαρος με τα όλα του. Την αξία του δεν την αμφισβητεί κανείς, αλλά είναι γυρολόγος. Στην περίπτωση του Τσόρι, με αποκορύφωμα τον αγώνα εναντίον του Παναιτωλικού που τον ζητούσε η εξέδρα, ο Μπέντο δείχνει ότι είναι αγύριστο κεφάλι. Πολλές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας. Βάζει τον Ανδρούτσο εναντίον του Παναιτωλικού, αλλά αν δεν του έβγαινε η αλλαγή πώς θα γύριζε η ιστορία μετά; Καμιά φορά βέβαια, το να είσαι ριψοκίνδυνος μπορεί να βγει και σε καλό. Βλέπαμε προπονητές τόσα χρόνια που πηγαίνανε σε στανταράκια, σε σίγουρες λύσεις, για να μην κακοκαρδίσουν τη διοίκηση, τον κόσμο. Έβαζαν ποδοσφαιριστές για να τους δει από τη σουίτα ο πρόεδρος, έστω και για λίγο. Παίρνει ρίσκα ο Μπέντο και αφού του βγαίνουν, εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουμε τουμπεκί. Για να επιστρέψω στο θέμα της διαχείρισης του Τσόρι: Υπάρχει ένας σεβασμός στον Τσόρι, αλλά δεν παύει να είναι 36 ετών. Είναι επαγγελματίας, είναι φιλότιμος, μπαλαδόρος, σούπερ κλάση, κοσμεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά οι προπονητές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ζητάνε και αθλητές, αυτό το ξεχνάμε".

Για το κεφάλαιο Φορτούνης ποια είναι η άποψή σου;

"Εμένα με φοβίζει μήπως έχει καβαλήσει το καλάμι. 'Ήξερα ότι είναι καλό παιδί, τίμιος νεαρός επαγγελματίας. Αν πήραν τα μυαλά του αέρα, να του τα μαζέψουν. Έχω πληροφορία ότι όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ντύθηκε και έφυγε από το γήπεδο. Λίγοι το πήραν είδηση. Αυτό είναι σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, αν όντως έχει συμβεί. Το έμαθα από αξιόπιστη πηγή. Αλλά αυτά τα θέματα συνήθως δεν διασταυρώνονται. Γι' αυτό το λέω με επιφύλαξη: Αν ισχύει πρέπει να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός και ο Μπέντο να τον συνετίσει. Μήπως πρέπει να βρεθεί εκτός 18άδας, όπως είχε γίνει ξανά πριν από λίγο καιρό; Τι νομίζει ο Φορτούνης, ότι επειδή γέρασε ο Τσόρι και ο Μάριν είναι στην κοσμάρα του, έχει καπαρώσει θέση βασικού; Στον Ολυμπιακό δεν έχει θέση βασικού κανένας. Κάτσε καλά Κωστάκη, εδώ είναι Ολυμπιακός".

Να επιστρέψουμε λίγο στο καλοκαίρι: Ποια ήταν τα λάθη που έγιναν τότε και οι προπονητές έφευγαν από την προετοιμασία;

"Ένα λάθος έκανε ο Ολυμπιακός και αυτό ήταν η επιλογή του Βίκτορ, που πήγαινε για τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον έφεραν στον Ολυμπιακό. Στην αποχώρηση του Σίλβα δεν υπάρχει λάθος, γιατί ο κόσμος άκουσε διάφορα, έχουν διαρρεύσει ψέμματα και αλήθειες. Ο Σίλβα είναι αυτός που δεν άντεξε όχι ένα χαμηλό μπάτζετ όπως λένε καλοθελητές, γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει χαμηλό μπάτζετ. Δεν έβαλε νερό στο κρασί του για να είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις μεταγραφές. Είναι διαφορετικό να κάνει εισηγήσεις για πρόσωπα και διαφορετικό να αποφασίζει αποκλειστικά 100% εκείνος. Μα πώς θα αποφασίσεις όταν οι μεταγραφές που έκανες την προηγούμενη σεζόν ήταν από μέτριες, ως μελάτες ή και εντελώς αποτυχημένες; Δεν υπάρχει ένας που έφερε ο Σίλβα και έπιασε ή έγινε αναντικατάστατος. Έγινε με τον Σεμπά, αλλά βγήκε ως μεταγραφή στην πορεία. Βγήκε Φουστέρ ο Σεμπά, αλλά ακριβώς όπως και ο Φουστέρ του Βαλβέρδε: Του βγήκε την επόμενη σεζόν. Το λάθος του καλοκαιριού ήταν η έλευση του Βίκτορ, ενός προπονητή που δεν ήταν προπονητής, αλλά βοηθός του Μίτσελ".

Παρότι ο Ολυμπιακός είναι ίσως ο χειρότερος των τελευταίων ετών, είναι ξανά πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα.

"Οι λέξεις "χειρότερος Ολυμπιακός", πλάι - πλάι, αποτελούν την επίμονη στοχευμένη τακτική που προσπαθούν να περάσουν όσοι βρίσκονται απέναντι από τον Ολυμπιακό. Θέλουν να μειώσουν τον Ολυμπιακό, έχοντας χάσει και τα τρία ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που ονειρεύεται ο κόσμος του, αυτό είναι γεγονός. Αλλά ποια είναι η στατιστική που τον αναδεικνύει χειρότερο; Υπάρχει οπαδόμετρο, ποιοτικόμετρο κ.λπ; Από πού προκύπτει, από ποια στατιστική; Εντάξει, έχει τεράστια αμυντική τρύπα ο Ολυμπιακός, είναι για γέλια η άμυνά του. Αλλά τα στόπερ του και ιδίως ο Ντα Κόστα, είναι από τους χειρότερους στόπερ που έχουν περάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό. ο γιος της γκέλας είναι ο Ντα Κόστα, δεν υπάρχει. Η επιμονή του Μπέντο, ο παραλογισμός του αν θέλεις καλύτερα, να παίζει με την άμυνα ψηλά ενώ διαθέτει αυτή την ποιότητα ιδίως στο αμυντικό δίδυμο (όχι ότι ο Ντε Λα Μπέγια είναι κάποιος σούπερ αριστερός μπακ), είναι ανεξήγητη. Ο Μποτία είναι ένας καλός σέντερ μπακ, απλώς είναι υπέρ του δεόντος σκληρός και αργός. Αν είχε έναν γρήγορο στόπερ πλάι του, θα έκανε καλό ντουέτο".

Δημοσθένη, ποιο είναι το σχόλιό σου για τη φετινή ευρωπαϊκή πρόκληση;

"Δεν θα μιλήσω μόνο για την Οσμανλίσπορ. Στην Ευρώπη χωρίς άμυνα και καλή αμυντική λειτουργία, δεν πηγαίνεις πουθενά. Με την ευκαιρία, διαβάσαμε για τον Αβράαμ και το ενδεχόμενο επιστροφής του. Ως τι θα γυρίσει στον Ολυμπιακό, αν γυρίσει; Ως κίνηση ερυθρόλευκων συναισθημάτων; Ως κίνηση για πιο πέρα, όταν θα έχει αποσυρθεί για να πάρει κάποιο πόστο; Γιατί αν γυρίσει για να ενίσχυση το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, θα τρελαθούμε εντελώς! Εδώ είπαμε για ενίσχυση, όχι να έρθει κάποιος πρώην ποδοσφαιριστής. Πρέπει να έρθει κάποιος καλύτερος του Μποτία και του Ντα Κόστα. Αν δεν έρθει ένας τέτοιος, να κρατήσουμε μικρό καλάθι για το τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Στην περίπτωση του Αβράμη, προφανώς ο Μαρινάκης θέλει στην ομάδα έναν άνθρωπο που τον εκτιμούσε πολύ. Είχε 3+1+1 καψούρες ο πρόεδρος: Τον Αβράμη, τον Μοδέστο, τον Ιμπαγάσα, που ήταν οι τρεις μεγάλες αγάπες, συν τον Φουστέρ που του βγήκε στην πορεία σαν καλό παιδί, συν τον Τζιμπούρ που ναι μεν δεν γούσταρε το αλήτικο ο Μαρινάκης (τον είχαν από κοντά στον Ολυμπιακό όμως και δεν είχε κάνει τίποτα) , αλλά του άρεσε ο τσαμπουκάς του Τζμπούρ. Που ήταν τύπου Μητρόπουλου. Τους τρεις που είπα τους είχε πάντα σε εκτίμηση ποδοσφαιρικά αλλά και σαν προσωπικότητες, για να παίξουν κάποτε ρόλο στην ομάδα. Τους σκεφτόταν από τότε με κοστούμι στην ΠΑΕ. Ήδη οι δυο έχουν αξιοποιηθεί υπό αυτό το πρίσμα. Για τον τρίτο, τον Αβράμη, η σκεψη του είναι να τον βάλει στα αποδυτήρια. Αν γυρίσει, που βλέπω να γυρίζει, θα είναι για αντι - Σιόβας".

Μία και αναφέρθηκες σε μεταγραφές, ποιοι φεύγουν ή ποιοι πρέπει να φύγουν από τον Ολυμπιακο;

"Σίγουρα ο Μπέντο δεν θέλει πολλούς παίκτες και ήδη δουλεύει με πολλούς. Στη διαχείριση δεν τα έχει πάει άσχημα, καθώς έχει αξιοποιήσει 25 ποδοσφαιριστές, ενώ ο Μάρκο Σίλβα αξιοποίησε 16 - 17. Χρειάζεται περισσότερο ευκίνητο σχήμα. Άρα αυτοί που δεν χρησιμοποιούνται, θα πρέπει να φύγουν: Σιόβας, Μανιάτης, Ζντιέλαρ, ίσως ο Βούρος. Θα φύγουν δανεικοί; Θα φύγουν με πώληση; Αυτό είναι θέμα της διοίκησης".

Ποιοι έρχονται ή ποιοι πρέπει να έρθουν τον Γενάρη;

"Ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο προσθήκες, αν δεν φύγει κάποιος από τους Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Μάριν, Καρντόσο. Η εκτίμηση και η πρόβλεψή μου είναι ότι δεν θα φύγει κάποιος. Οπότε δεν χρειάζεται παίκτης σε αυτή τη θέση. Αλλά πρέπει να γράψουμε ένα τεράστιο S.O.S. και να το ρίξουμε ακόμα και σε μπουκάλα στον ωκεανό: Φέρτε έναν σέντερ μπακ αξίας και γρήγορο. Για να μαζέψει τα απόνερα του Βραδυποριακού - Ταλαιπωριακού διδύμου Μποτία - Ντα Κόστα. Αλλά και για να μην κάψουμε τον Ρέτσο, γιατί είναι πολύ καλός σέντερ μπακ αλλά όχι αριστερός μπακ, να αποκτηθεί κάποιος για μπακ απ του Ντε Λα Μπέγια. Για να μην πω καλύτερό του. Από τη μέση και μπροστά είναι μία χαρά, με Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς και Φορτούνη, που είναι υπέροχη τριάδα όταν είναι καλά και μπροστά τον Σεμπά με Ιντέγε ή Καρντόσο και όποιον άλλο αριστερά (ευχής έργο να ερχόταν ο Ανσαρινφάρντ, ως πινελιά δόξας και περαιτέρω ποιοτικής επιθετικής αναβάθμισης), μπορεί να σμπαραλιάσει οποιαδήποτε άμυνα".

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.