Ads Top

Ξέσπασμα: "Βρίζει και φτύνει τους αντιπάλους ο Μπεργκ - Μην περιμένετε θέαμα από τον Ουζουνίδη"!


Απίστευτη κριτική σε παίκτες του Παναθηναϊκού. Ποιος δεν κόβει ούτε με βαλέ, ποιος παίζει σαν χασογκόλης και πόσα θα φάει χωρίς Στραματσόνι.


Η σειρά στον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στον SportDog, ο Κωστής Ραπτόπουλος καταπιάνεται με το «τριφύλλι». Ο Βορειοελλαδίτης σόουμαν μιλάει για το πρώτο δείγμα της δουλειάς του Μαρίνου Ουζουνίδη, τα χώνει στον Μπεργκ, παρότι τον θεωρεί παιχταρά, εξηγεί γιατί οι «πράσινοι» δεν μπορούν να πάρουν ωφεληθούν από τον Λέτο, που χρειάζονται επειγόντως ενίσχυση και δείχνει ποιους παίκτες «έδωσε» ο νέος προπονητής μετά την ισοπαλία στη Λάρισα. Δείτε τί λέει και για τον ερχομό Λυμπερόπουλου.




Πώς βλέπεις τον Παναθηναϊκό μετά την εποχή Στραματσόνι;
«Το σίγουρο είναι, ότι ο Ουζουνίδης έχει βελτιώσει και θα βελτιώσει παραπάνω το αμυντικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Ήδη σε τρία ματς δεν έφαγε γκολ. Αυτό είναι το πρώτο που διόρθωσε.. Έφερε πιο κοντά τις γραμμές και έβγαλε από παρτενέρ του Ζέκα τον Λεντέσμα που δεν κόβει ούτε με βαλέ, έβαλε τον Μολέδο σε ρόλους και δεν έχει ψηλά τους πλάγιους μπακ. Έβγαλε και τον τερματοφύλακα και έβαλε τον Βλαχοδήμο, ο οποίος για μένα είναι άπειρος, αλλά θα κάνει καριέρα. Θέλει να δυναμώσει λίγο, που λέει ο φίλος μου ο Αλέφαντος. Να κάνει πουλ όβερ.

Εκεί λίγο με τον Μέστο και τον Κουλιμπαλί, μπορεί να πάει τον πρώτο μπακ και τον δεύτερο στα χαφ δίπλα στον Ζέκα. Δεν βλέπω ρόλο στον Βιγιαφάνιες. Δεν μπορεί να τον εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορεί να βρει άκρα, επειδή ο Ιμπάρμπο είναι ένας ψηλός αθλητής, δεν κάνει για τη γραμμή, ενώ καταστρέφει και τον Γουακάσο, που είναι ντριπλέρ και δεν τον έχει εκμεταλλευτεί. Οι προηγούμενοι τον είχαν στα χαφ, ενώ είναι για πιο μπροστά. Γενικά, το μέτριο υπάρχον υλικό ο προηγούμενος δεν το χειρίστηκε σωστά. Προσπαθεί τώρα ο Ουζουνίδης. Θα φάει λιγότερα γκολ από όσα έτρωγε ο Στραματσόνι, θα κλέψει και αποτελέσματα. Θέαμα πάντως δεν πρόκειται να δούνε οι Παναθηναϊκοί. Πιστεύω όμως ότι μπορεί να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ.

Βλέπω τον Μπεργκ με νεύρα. Μιλάω με κάποιους διαιτητές Α' Εθνικής, εδώ Βορειοελλαδίτες, που μου λένε “μεγάλο κωλόπαιδο ο Μπεργκ”. Τους ρωτάω, τί κάνει και μου απαντούν “βρίζει συνεχώς, φτύνει και το κάνει, όταν η μπάλα παίζεται αλλού και δεν πάει η κάμερα απάνω. Εκείνη την ώρα είναι ασύλληπτο το μπινελίκι που ρίχνει σε διαιτητές και αντιπάλους. Παίζει σε μεγάλο χώρο Σουηδός. Δεν θα έπρεπε. Θα έπρεπε να του δίνουν τη μπάλα πιο κοντά και μέσα στην περιοχή, γιατί είναι παιχταράς. Εκεί χάνει ο Παναθηναϊκός και φαίνεται, ότι γίνεται λόγω έλλειψης χαφ. Όταν βλέπεις έναν επιθετικό να βγαίνει πολύ έξω από την περιοχή, δύο τινά υπάρχουν, ή είναι εντολή προπονητή επειδή δεν έχει χαφ να υπάρχει παίκτης να συμμετέχει ή ο φορ είναι χασογκόλης, φοβάται και παίζει απέξω. Φυσικά ο Μπεργκ ανήκει στην πρώτη περίπτωση. Δεν είναι όμως για τέτοια πράγματα.

Και τον Λέτο δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Να τον βάλει για 30 λεπτά όπως κάνει με τον Τσόρι ο Ολυμπιακός. Θέλει οπωσδήποτε παίκτες στον κεντρικό άξονα και έναν εξτρέμ. Ο Μπουμάλ είναι καλός παίκτης, δεν έχει ρυθμό και έχει ένα μυστικό. Ο Μπουμάλ έπαιζε στον Πανιώνιο, ο οποίος αμυνόταν 35 μέτρα και έπαιρνε την μπάλα για να βγει με ταχύτητα. Εκεί είχε χώρους να φύγει και συναντούσε μεγάλες διαδρομές. Εδώ στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να το διαχειριστεί καλά. Αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες, είναι ντεφορμέ θα πάρει όμως μπροστά, γιατί είναι ντριπλέρ και σκόρερ. Καλά κάνει ο Ουζουνίδης και τον βάζει εκεί, όπως πιστεύω, ότι θα πάρει και από τον Βλαχοδήμο. Θα βγάλει και τον Χουχούμη σε περισσότερες συμμετοχές και αν καλύψει τον Ζέκα με μία καλή μεταγραφή και στον Μέστο δεξιά, μπορεί ο Παναθηναϊκός να βγει και δεύτερος. Παραπάνω δεν νομίζω να κάνει κάτι. Είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση».

Πως κρίνεις την έλευση Λυμπερόπουλου;

«Ο Λυμπερόπουλος μάνατζερ δεν είναι; Θα προτιμούσα να πάρει έναν παίκτη παλαίμαχο, ο οποίος θα είχε ένα ευρύτερο φάσμα γνώσης του ποδοσφαίρου. Έναν ξένο για παράδειγμα. Ο Λυμπερόπουλος είναι ήσυχο παιδί. Θα του πεις τη Δευτέρα καλημέρα, θα σου πει την Τετάρτη καλησπέρα. Σαν τον Βρύζα είναι, καλός και παιχταράς όταν έπαιζε. Δεν νομίζω, ότι επειδή έφυγε ο Ζιλμπέρτο θα αλλάξει κάτι στο “αγοράζω-πουλάω” στους παίκτες του Παναθηναϊκού».

Ποιους παίκτες θεωρείς, ότι φωτογράφισε ο Ουζουνίδης στη Λάρισα;

«Ο Μπουμάλ ξεκίνησε από την αρχή. Ξέθαψε τον Μαρινάκη και τον έβαλε δίπλα στον Ζέκα και δεν βοήθησε. Η άμυνά του δεν βρήκε προβλήματα. Ψάξτε να βρείτε από τη μέση και μπροστά. Έτσι φαντάζομαι. Ποιοί ήταν αυτοί; Ο Βιγιαφάνιες ο ένας, για τον Μπεργκ σίγουρα δεν είπε και ο άλλος ήταν ο Εμποκού. Περιμένεις από τον Μαρινάκη, να πλευροκοπεί σε κάποιες φάσεις, να βγει σαν εξτρέμ, μα κάτσει πίσω ο μπακ, να καλύψει και ο Ζέκα και να κάνει κάποιες κούρσες. Δεν έκανε. Το μόνο που είδαμε, ήταν κάτι ντουμπλαρίσματα πλαϊνά... κλάιν μάιν, μικρές αποστάσεις έπαιρνε. Αυτούς τους τρεις (Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού). Ήταν το μόνο ματς που είδα τον Τσιώλη να παίζει τόσο σφιχτά για την αυτοσυντήρησή του. Κάποια στιγμή έπαιξε με 4 στόπερ ενώ ήταν με παίκτη παραπάνω. Αγωνίστηκε έτσι για 12 λεπτά, μέχρι να βγάλει τον έναν και να μείνει με 3. Δολοφόνησε ο Τσιώλης το ποδόσφαιρο παίζοντας σφικτά και αμυντικά. Τον δυσκόλεψε πολύ τον Παναθηναϊκό. Ήταν το χειρότερο παιχνίδι σε θέαμα που είδα. Καλά έκανε ο Τσιώλης γιατί τον δυσκόλεψε.

sportdog
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.